Internationaal Ranglijst seizoen dit weekend geopend in …….?

Zeilersgroet uit ‘de laars van Europa’

Inmiddels is ook de uitslag bekend en is er een verslagje van de organiserende WSV. Het bleef, helaas voor de mannen, bij één echte wedstrijd. Verder te veel dan wel te weinig wind.... Het kan verkeren.....

Blüten Regatta 2024 (https://www.svks.it/de/news/38-bluetenregatta-3)

------------------------------

Volgende week op Reeuwijk, de week erna op de Baldeneysee. In Oostenrijk en Zwitserland weer wat later én op andere (berg)meren. Maar dit weekend, zoals ieder jaar trapt het wedstrijdseizoen officieel af in La Bella Italia en wel op Lago di Caldaro. Oftewel, op zijn Germaans; de Kalterer See, tussen Garda en Bozen in Italiaans Tirol. 

De jaarlijkse Blütenregatta, dit jaar voor de achtendertigste keer verzeild, trekt traditioneel deelnemers uit Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland én Italie! Want op die millennia-oude vulkaanmond ligt nog een echt Italiaans nestje Olympiajollen. Ze zijn nogal honkvast daar, want tijdens nabije EURO’s zoals op Garda en Como zien we ze niet.

Maar op Lago di Caldaro staan ze steevast aan de startlijnvan deze ’Bloesem-regatta’, vergezeld door een stel Alpen-genieters. Een mooi groot veld van 22 Olympiajollen. Vorig jaar zelfs 28 bootjes, na twee windstille jaren, gewonnen door Goran Freise, toenmalig Europees kampioen. Dit jaar treedt ook de Dirty Harry als acutele Europees kampioen daar aan. 

Zoals te zien op het aardige drone-filmpje dat vandaag, zaterdag 23 maart, gemaakt is. De start ziet er nogal roestig uit maar ‘allora ok’. Goed te zien dat er een lekker windje staat, na wat jaren met geen of minder wind die dan maar gevuld moest worden met pizza’s en birra Moretti en Peroni.

Een aanradertje voor een leuke Nederlandse delegatie in 2025? Eerst maar eens lekker racend door dit wedstrijdjaar komen!

IMG_0128 IMG_0128
IMG_0125 IMG_0125
IMG_0126 IMG_0126
IMG_0136 IMG_0136
IMG_0135 IMG_0135
IMG_0139 IMG_0139