3 e Update: nieuwe deadline EURO 2024 in Fluelen Zwitserland

Alle informatie voor de komende EURO 2024 van 3-9 juni 2024

Van het organisatie comite EURO 24 ontvangen we het bericht dat de deadline voor inschrijving zonder extra kosten verschoven is van 1 april naar 1 mei. Op 30 april moet de inschrijving (zie hieronder voor procedure) in bezit zijn van onze Zwitserese vrienden. Dat geeft wat extra tijd voor nog wat aanmeldingen. Want met 38 boten (dd 30/3/24) kan het evenement volgens planning doorgaan maar de financiele druk ligt er dan nog wel op.

Vandaar dat Gogi Eishold een extra oproep doet aan onze Duitse en Oostenrijkse zeilvrienden om alnog in te schrijven. Want het Nederlandse contingent is meer dan op orde, en we weten dat er nog een paar bij gaan komen.. En heel veel GER plus AUT bootjes varen de week tevoren op de Wolfgangsee: voor hen is de EURO ’next door’. Welaan: daar ligt voldoende potentie! Dat vindt Gogi Eishold dus ook. Hij verlengt de inschrijvingen speciaal vooor hen.  

Wellicht wat aanmatigend maar wel in de spirit van onze gemeenschappelijke grote evenementen. WIj staan Gogi gaarne bij en doen hierbij een oproep rechtstreeks gericht aan onze Duitse zeilvrienden: 

”Deutsche O-Jolle-Freunde: Wir segeln gerne gegen euch. Und nach den Regatten haben wir immer viel Spaß mit euch. Wir sind eine eng verbundene, freundliche internationale Segelgemeinschaft. Aber wir verstehen aufrichtig nicht, warum Sie sich mit so wenigen Booten für die EURO 24 in Fluelen angemeldet haben. Wir lieben dich! Aber komm schon: Wir alle sind EURO!!”

-------------------------------------------------------------------------------

Zoals beloofd op de ALV: bij absentie van Manage2Sail even een update (dd 29/3):

Gelukkig: de inschrijvingen voor de EURO 2024 lopen nu stevig op. Dat mag ook zeker, want het wordt daar weer heerlijk racen. Met 22 oranjehemden zijn wij nu wel het grootste contingent, maar ook onze Duitse zeilvrienden zetten een speurt in. Zie hieronderde ’geüpdate eerste update’  voor de namenlijst.

Een aantal oud Europees kampioenen maken ook het Duitse veld sterk. Natuurlijk hopen en verwachten wij er meer: de totaal stand is nu 38 bootjes, maar het is dan ook nog twee maand voor de eerste start!

We zijn er dus nog niet, maar aan TeamNL zal het niet liggen. Edoch: hoe meer rood-wit-blauw zielen, hoe gezelliger het wordt!

-------------------------------------------------------------------------

Zoals besproken op onze ALV nog even een update over de inschrijvingen van de EURO 2024. Want, in verband met kostenbesparing is er geen centraal inschrijfsysteem als Manage2Sail of Ecaptain. Dus kunnen we niet zien wie al wel of niet op het lijstje staan. 

Welaan: dat lijstje begin nu goed op te lopen. En dat mag ook wel, want de EURO valt vroeg en de inschrijftermijn sluit dus ook vroeg. Er staan, op 27 Maart, reeds tweeentwintig Nederlanders op de lijst:

- Wim van der Wal,
- Maurice Schonk
- Thies Bosch
- Jan de Best
- Henk Kuiper
- Fedde Sonnema
- Fred Schaaf
- Arno Start
- Sybrand Vochteloo
- Geert Couperus
- Maarten Versluis
- Luut de Zee
- Bart de Zee
- Onno Yntema
- Michiel Eijsink

- Reinout Plaatje

- Wilco Aukes

- Klaas-Jan Knoppers

- Maarten Jamin 

- Hans de Haas

- Kees Buitendijk

- Wim Wobbes

Sterke lijst, menig titelkandidaat, veel gezelligheid. En we weten nog van diverse mannen dat ze zeker ook gaan komen.

Dus dat ziet er goed uit: traditioneel komen er rond de 20 oranjehemden naar buitenlandse EURO’s. Dat gaat dus weer lukken. Graag komende dagen ook de andere zeilers even op de aanmeldlijst! Want het wordt een heerlijk evenement! Hieronder alle benodigde informatie.

Ook staat er Oostenrijkers, Zwitsers en natuurlijk Duitsers ingeschreven. Bij de Duitsers gaat het nog niet zo hard als bij ons. Maar: zo gaat het straks ook op de wedstrijdbaan (LOL!)

We gaan U verder op de hoogte houden maar: KOMT ERBIJ !!

---------------------------------------------------------------------------

Hieronder is alle benodigde informatie over de EURO 2024 in het prachtige Fluelen in Zwitserland te vinden. Maar toch nu al even wat extra aandacht want onze EURO valt dit jaar vroeg! En opgelet: de eerste inschrijvingsronde loopt tot eind deze maand... En er is nog een update m.b.t. de bankrekening....

Eerst nog even de plek: Fluelen aan de Urnersee, een heerlijk zwitsers stadje! Waar ook eventuele partners de dag prima doorkomen. En anders ligt bijvoorbeeld het romantische Luzern aan de andere kant van het Vierwoudstrekenmeer. Genoeg te zien en te doen!

Dan, het wedstrijdwater: de Urnersee als één van de volgelopen valleien van het Vierwoudstrekenmeer is een perfecte wedstrijdlocatie. Begin juni zit het er qua wind al helemaal goed uit. Maar zelfs ook hoogzomer is het thermische zetje in de rug genoeg voor mooie strijd. 

De organisatie: de kleine IOU Zwitserland spant zich nogmaals voor ons in om een topwedstrijd in Zwitserland te kunnen houden. De Zwitserse vloot zelf is niet heel groot meer maar de passie van de voormalige Olympiajol zeilers is er niet minder om. Zo heeft hoofd organisator en oud Olympiajoller Gogi Eisold een professionele zeilloopbaan achter de rug en is nog steeds bevlogen wedstrijdliefhebber. Hij heeft superveel tijd gestoken in de opzet van onze EURO Olympiajol. Want dat is in Zwitserland zoveel ingewikkelder dan elders. Maar, alle vergunningen zijn binnen én hij heeft een topteam van ervaren Race Comité krachten kunnen rekruteren. 

De kosten. Nu is Zwitserland inderdaad één van de duurste Europese landen. Maar toch valt het allemaal wel mee: het inschrijfgeld is iets hoger i.v.m. alle vergunningen en gemeentelijke lasten én je hebt zo’n snelweg vignet nodig. Maar dat is slechts weinig meer dan we al gewend zijn. De camper en tent kosten zijn minimaal, maar de locatie is maximaal: naast het meer, dorp en de trailerhelling! Natuurlijk zijn de prima restaurants om de hoek duurder dan een meegenomen blik Suzi Wang maar dan laadt je de achterklep toch gewoon vol!

De unieke kans. Varen in Zwitserland tussen de indrukwekkende Alpen is net zo mooi als op de Italiaans meer. En nu kan het nog! Nu zijn onze Zwitserse vrienden nog bereid al die moeite voor ons te doen. En: het valt perfect te combineren met het Oostenrijks kampioenschap op de Wolfgangsee. En: je kunt er een prachtige vakantie in een indrukwekkende omgeving aan vast knopen.

Dus laten we er weer een prachtige EURO van maken. En zo onze Zwitserse organisatoren verblijden met een mooie opkomst: schrijf je dus in de komende weken even in. Hieronder kun je alle informatie vinden 

Het juiste IBAN-nummer is trouwens CH57 8080 8007 9163 26121. Zie ook een van de foto’s boven dit artikel voor meer details. Want eerder was er even sprake van een niet werkend nummer. Hierbij gecorrigeerd! En de inschrijving is natuurlijk echt geldig wanneer voor 30 maart het inschrijfbedrag is overgemaakt. 

 

Inschrijfformulier: PDF invullen en als bijlage mailen: (https://sailcoaching.ch/segel-euro-cup-2024.html) Nu zijn er zeilers die problemen hebben dit PDF formulier ingevuld richting Zwitserland te krijgen. Probeer dan maar een downloadbaar Word document én/of een downloadbaar PDF document dat helemaal onderaan dit bericht te vinden is. Lukt het dan nog niet: mail dan je naam en telefoonnummer even naar PWS@upcmail.nl. Daar kan een Nederlandse hulplijn je zeker even helpen....

Promo filmpje VVV Fluelen.... (https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=NE_1ZrNQDtc&ab_channel=VirtualFootprints%F0%9F%90%BE%F0%9F%90%BE)

Verslag Clubracer.be over de EURO 2014 te Fluelen... (https://www.clubracer.be/europees-kampioenschap-olympiajol-kleurt-oranje/23981/)

---------------------------------------------------------------------------

Hierbij de informatie die wij hebben ontvangen van onze Zwitserse vrienden over de komende EURO2024 in Fluelen, Zwitserland.


ORGANISATIE
Flüelen aan de Urnersee, Zwitserland. De Urnersee is een deel van het Vierwoudstrekenmeer, ongeveer 12 km lang. Imposante bergen rijzen aan beide zijden uit het water. In de zomer zorgen thermische winden voor uitstekende zeilcondities. Het is één van de meest windzekere locaties van Zwitserland.

Flüelen aan de Urnersee, Zwitserland. De IOU Zwitserland en het Leistungszentrum Urnersee (LZU) organiseren de Euro Cup 2024 voor de Olympische jollen.

 

PROGRAMMA
Maandag 3 juni 2024
Aankomst, inschrijving en meting

Dinsdag 4 juni 2024
Aankomst, inschrijving en meting

Woensdag 5 juni 2024
11:00 uur: Skippers Meeting, aansluitend wedstrijden
’s Avonds: Officiële opening

Donderdag 6 juni 2024
11:00 uur: Skippers Meeting, aansluitend wedstrijden

Vrijdag 7 juni 2024
11:00 uur: Skippers Meeting, aansluitend wedstrijden
’s Avonds: Gezamenlijk diner, muziek

Zaterdag 8 juni 2024
11:00 uur: Skippers Meeting, aansluitend wedstrijden
’s Avonds: Prijsuitreiking

Zondag 9 juni 2024
Reserve dag

 

Inschrijvingsprocedure:

- inschrijven kan tot en met 30 maart a.s. 
- Download met onderstaande link inschrijfformulier.
- Vul de formuliervelden rechtstreeks in het PDF-document in.
- Stuur het ingevulde PDF per e-mail naar gogieisold@bluewin.ch naar Gogi Eisold.

- Maak op tijd het inschrijfgeld over 


Info over verblijf:

- Camperplaatsen kunnen bij de organisatie gereserveerd worden. Campers staan op parkeerplaats bij de haven

Meer info volgt


Aandachtspunten:
- meenemen bij inschrijving:
    * kopie meetbrief.
    * kopie lidmaatschap zeilvereniging die aangesloten is bij Watersportverbond.
    * kopie wedstrijdlicentie.
    * kopie aansprakelijkheidsverzekering.
- overige aandachtspunten
   * zorg voor een Autobahnvignet voor auto EN aanhanger.
   * controleer voor vertrek de lagers van de trailer, je zou niet de eerste zijn die halverwege strandt.
   * neem wielkeggen mee voor het parkeren van de aanhanger.
   * check de maximale lengte dat de mast mag uitsteken achter de boot. 

Contactpersoon in Zwitserland:
Gogi Eisold
Alte Zürcherstrasse 10B · 8918 Unterlunkhofen AG
Telefon: 0041 (0)79 668 10 64
E-Mail: gogieisold@bluewin.ch

 

Links:

Informatie op de Zwitserse website: (https://sailcoaching.ch/segel-euro-cup-2024.html)

Informatie over vignetten (https://www.indebergen.nl/weblog/52524-vignet-zwitserland/)

 

Downloads:

fluelen 02 fluelen 02
fluelen 01 fluelen 01
fluelen 04 fluelen 04
fluelen 05 fluelen 05
EURO SWISS EURO SWISS
Ton op de Weegh Ton op de Weegh
Startbild Euro2014 Startbild Euro2014
Bank informatie EURO Bank informatie EURO