De EURO tussen de Zwitserse bergen in 2024

En een perfect combi met de ‘Oostenrijkse’ op de Wolfgangsee…..

De kleine maar zeer loyale IOU gemeenschap in Zwitserland heeft het weer voor elkaar gekregen!! De EURO van 2024 wordt verzeild op de Urnersee bij Fluelen.

Ons welbekend van de natte maar succesvolle EURO 2014 waar Kampioen Ton op de Weegh met Herman van Eijk en Henk de Groot een geheel Nederlands podium vormde. Prachtige locatie tussen de Zwitserse bergen: sfeervol en een ruim wedstrijdwater direct voor de haven.

Er wordt gevaren na maandag en dinsdag 3 en 4 juni (aanrijddagen, registratie en metingen) en officiële opening op donderdag 5 juni. Op vrijdag en zaterdag 6,7 en 8 juni zijn de wedstrijden gepland. Zaterdagavond is de ‘Siegerehrung. Maar de hele week gaan onze Zwitserse vrienden weer hun best doen voor een prima sociaal programma. Zondag 9 juni is een reserve dag, just in case….

Gepland staan 8 starts waarbij er minimaal vier nodig zijn voor een geldend kampioenschap. De aftrekker komt er in bij vijf starts. De wedstrijdleiding ligt in handen van ervaren Race Director Thomas Moser. Maar onze IOU vriend Gogy Eishold, die ook de laatste versies door uitstekend vaarwater heeft geleid, heeft wederom de algemene organisatie en coördinatie opgepakt. Hij, met steun en toeverlaat Christian Spälti zijn er al tijden druk mee. Want goed vaarwater vinden in Zwitserland is één zaak maar medewerking en vergunningen verkrijgen zijn daar bepaald tijdrovend en geen sinecure!

Drie maanden met bellen, persoonlijke ontmoetingen en heel veel papierwerk! Maar het is onze Zwitserse Olympiajollers gelukt; de medewerking en vergunningen zijn binnen! En;  we gaan alle campers en tenten op één locatie onderbrengen, direct naast de steigers en de boten. En wel op een grote groene weide direct aan de Urnersee. De mannen van tien jaar geleden herkennen het nog wel: uitstekende locatie! Natuurlijk kun je ook in een hotel of B&B, maar wanneer je de Zwitserse kosten beperkt wil houden: dit is de perfecte en gezelligste optie!

Nu is er nog een extra reden om naar de Alpen te reizen en mee te strijden voor de EURO 2024. Want de dagen ervoor, op 30 mei tot en met 1 juni, niet heel ver van die mooie Urnersee, wordt het Oostenrijkse Kampioenschap 2024 gevaren op de Wolfgangsee. Nu: daar is het niet minder prachtig en ook daar liggen veel goede herinneringen te wachten op hun 2024 aanvulling!

Natuurlijk volgt er meer nieuws over deze Internationale top series in onze Olympiajol.  Het laat zich ook nog uitstekend combineren met een lekkere voorjaarsvakantie op Zwitserse hoogte. Maar noteer deze heerlijke 1,5 week nu al in je agenda! De gastheren hopen op een traditioneel mooie opkomst die ook nodig is om de feestjes mogelijk te maken. Over een paar weken worden de inschrijvingen geopend, waarover we dan natuurlijk gaan berichten.

 

Indruk Fuelen (https://www.youtube.com/watch?v=Nw23lVjc-iI&ab_channel=SwissSights) en En nog een Fuelen indruk..... (https://www.youtube.com/watch?v=p3D9rr2i8Hc&ab_channel=SefatullahRahimi)

Fuelen 13 Fuelen 13
Fuelen 23 Fuelen 23
Fuelen 22 Fuelen 22
Fuelen 21 Fuelen 21
Fuelen 20 Fuelen 20
Fuelen 12 Fuelen 12
Fuelen 11 Fuelen 11
Fuelen 2 Fuelen 2