Prachtig NIWA weekend met veteraan als winnaar!

Titus pakt de grote beker.......

Altijd kwetsbaar de NIWA zo direct achter de Sneekweek. Die trekt ook veel zeilers uit het Westen. En na zo’n weekje Sneekermeer ben je blij weer even te kunnen opladen voor de ONK waar inmiddels al 72 boten op de lijst staan. Inclusief zo ongeveer alle toppers die ons landje de Beulaker op kan krijgen. Degene die daar wint zal het niet cadeau krijgen!

Maar dus eerst die NIWA op Nieuwkoop. Met 13 12 Voetsjollen en 15 16 Kwadraten was de Olympiajol met zeven deelnemers voor de verandering eens de kleinste klasse. Niet dat dit Erik, Klaas, Jeroen, John, Fred en de beide Titussen kon deren: ze hebben er een heerlijk weekend van gemaakt!

Onder leiding van wedstrijdleider Theo Meus, vers terug van zijn Sneekweek ondersteuning én vakantie, waren de wedstrijden goed geregeld. En de WSV Noord Zuid staat natuurlijk bekend om zijn prima organisatie: uitgebreide lunch op beide dagen, mooi uitgeserveerd en bediend door de aardige NZ dames. Duitse gastvrijheid! Voor die 25 euro inschrijfgeld kun je het minder treffen. Wedstrijdleiding en vereniging kregen de verdiende complimenten van de zeilers!

Dus het ploegje van zeven Olympiajollers uit de directe omgeving van Nieuwkoop moest het onderling uitknokken. En zo geschiedde: want geknokt werd er tot op de laatste van de zes wedstrijden. De snellere boten waren John en Fred. Maar good-old Titus Brandsma is natuurlijk gepokt en gemazeld. Fred en Titus hadden de eerste wedstrijd gemist maar liepen beide in het klassement goed op John in. Voor de laatste wedstrijd stond Fred op één en konden John of Titus enkel winnen door ook die laatste pot te winnen. 

Ja: en als de strijd van man tot man wordt, dan moet je hem voor de start al beginnen. Zo weet natuurlijk ook Olympiajol veteraan Titus. Hij klapte dus voor de start al tot twee maal toe onder de NED 10 van Fred. Beetje loeven hoort er dan zeker bij. Het zeilleven zuur maken als onderdeel van een succesvolle wedstrijdstrategie. Dus matchracer Titus deed wat hij doen moest tegen deze twee snelle van Eijkjes! En het lukte hem ook nog. De grote NIWA beker siert nu voor een jaartje zijn prijzenkast!

En hopelijk wordt deze prijs volgend jaar weer uitgereikt aan de winnaar van een -nog- beter bezet 2024 NIWA wedstrijdweekend. Want deze zeven NIWA-2023 stuurmannen hadden een absoluut topweekend! 

-------------------------------------------------------------------------------------

”Het wordt mooi weer en ik heb nog niet ingeschreven!” DOEN! als je toch nog mee wil zeilen op de NIWA dit weekend! Mooi weer en de wind in een richting dat er een mooie baan gezeild kan worden uitgezet. Leuke mensen daar ook bij Nieuwkoop....en een mooie oefening voor de Finale!

 

Inschrijven NIWA (https://www.noordzuidnieuwkoop.nl/activiteiten/445/niwa/inschrijven)

 

Inschrijven kan nog steeds, wel via de site van Noord Zuid, tja dat is even een extra handeling, maar het is Titus ook gelukt. Doen dus!!!

UNQUOTE :-)

vlag-nz-medium vlag-nz-medium
Titus B. wint NiWa 2023 Titus B. wint NiWa 2023
Uitslagen NIWA Uitslagen NIWA