Gouwe Oude Ton op de Weegh!

Drijven op zijn Kralingen’s…

Zes uur drijven, wenden en keren; winnaar Ton op de Weegh deed dit het allerbeste van de 16 deelnemers in een toch stevig veld. Twee eentjes en één tweetje; Ton begint het nieuwe seizoen zeer sterk. Want ook op Reeuwijk stond hij al op het podium.

Naast Ton, maar niet in zijn schaduw stond draaiwindcrack Jan Willem van den Hondel (1,2,3). Hij vertrok, bij de laatste halvewindse start voor de starttoren, heel erg als laatste en sloot zijn opmars af net achter Ton en Luuk, die de laatste podiumplek beklom. Joop de Jong pakte de vierde plaats.

Het was gezellig daar bij de WSVR met haar buitenbar, live muziek en avondmaal. Het kon allemaal op het terras want pas tijdens de prijsuitreiking aan de Olympiajollers begon die ‘popcorn-regen’. Gelukkig én wijs was de zondagmiddag wedstrijd afgevlagd. Anders hadden we in die dikke druppen rond moeten dobberen. Op een nat terras dansten wat Olympiajol dames nog even de afterparty nieuw leven in.

We dreven samen met de Bogen, Valken, Kwadraten en Twaalfvoetsjollen als levend houtbewijs dat deze oerhollandse klassen er nog mooie zeilfeestjes van kunnen maken!

Hier de link naar een indrukwekkende partij fraaie Rotterdamse drijffoto’s (https://lightroom.adobe.com/shares/0de03f63017a4a4ca1cabdfe218f2a48)

IMG_0985 IMG_0985
gouwe ouwe 23 gouwe ouwe 23
Gouwe Ouwe dames Gouwe Ouwe dames