PRACHTIG ZEILWEER - Zilveren Spiegel en Sprintkampioenschap 2023 10 en 11 juni

Mooie Olympiajolklassieker en wederom ook Open Nederlands Kampioenschap Sprint....

Die Oostwind is anders dan gewend, dunner, draaieriger. Maar het brengt komend weekend wel FANTASTISCH zeilweer mee: heerlijk windje 3 Bft, stralende hemel en zomerse temperaturen. Met dat windje zijn die bijna dertig graden heerlijk te genieten. 

DUS: last-minute-mannen. Meldt U nog snel aan. Het wordt een schitterend weekend. En omdat er al wat mannen richting IDM vertrekken en dus hier niet mee varen: er is nog plek. Het quotum voor de deelnamestop is nog niet bereikt!!! 

MELDT U NOG SNEL AAN !!!!!!!!!!!!!!

 

EN; de, net ontvangen maar, door het Watersportverbond gesigneerde Sailing Instructions! Want het is wel een officieel kampioenschap. 

Sailing Instructions downloaden, klik dan hier! (/content/31474/download/clnt/104772_Wedstrijdbepalingen_NK_Olympiajol_Sprint-2023.pdf)

----------------------------------------------------------------------------------

De inschrijving voor het Open Nederlands Kampioenschap én de Zilveren Spiegel 2023 begint te lopen! Het wordt een lekker race weekend! Hieronder de Notice of Race zoals goedgekeurd door ons Watersportverbond…

De hele scherpe lezer ziet dat het inschrijfgeld in de Nor op 40 euro staat. Maar dat gaan we jullie niet laten betalen! Het is, zoals vanouds gewoon 25 euro. Nu is een wijziging iets formeels dus dat kan nog even duren. Maar rechtsom of linksom: die extra vijftien euro gaat Vloot Spiegel-Loosdrecht niet in rekening brengen!

Notice of Race ONK Sprint - Zilveren Spiegel 2023 (/content/31474/download/clnt/104584_Aankondiging_NK_Sprint_Olympiajol_2023.pdf)
————————————————————————————————————————————————————-

Op 10 en 11 juni zal er op de Spiegelplas weer strijd geleverd worden om de Zilveren Spiegel en de fraaie wisselprijs behorend bij de jaarlijkse wedstrijden op de Spiegelglas. Dit jaar komt daar nog een extra dimensie bij: de winnaar mag zich Open Nederlands Sprintkampioen 2023 in de O-jol noemen.

Extra attractief dus!

Voorgaande  jaren waren voor de sprintwedstrijden elke keer  zo’n 30  a 40 boten aan de start, wij verwachten dit aantal dit jaar makkelijk te halen. Maar in het kader van het sprintkampioenschap is  er wel een limiet gesteld van 42 boten. Wie het eerst wie komt het eerst maalt.

De meeste mensen kennen de ambiance van de Spiegelplas: een gezellig haventje en een knus clubhuis, met overigens nieuwe kleedkamers. Dat knusse haventje vereist wel een wat aangepaste logistiek, dus kom bijtijds of alvast op vrijdagmiddag.

Dat laatste kan sowieso geen kwaad want vanaf vrijdagmiddag 17u00 staat Theo Meus met zijn meetlint in de aanslag om de plek van de zwarte band op de giek te controleren en te checken of daar ook een stopper zit en uiteraard of de verplichte inventaris aan boord is. Een meting en controle is een vereiste bij een officieel kampioenschap.

Al deze zaken en meer kan je ook terugvinden in de Notice of Race die binnen enkele dagen op de site zal staan. De wedstrijdbepalingen volgen dan een paar weken later.

Zaterdag is er ontvangst met koffie en uiteraard wordt er zaterdagavond ook een maaltijd georganiseerd, inschrijven hiervoor kan via  de site. Kosten p/p €17,50. Hier de link naar de inschrijving (https://ojol-site.e-captain.nl/activiteiten/318/onk-sprint-zilveren-spiegel-spiegelplas-ranglijst/inschrijven). Inschrijfgeld, ondanks de inflatie blijft op 25 euto. Wel alles traditioneel cash betalen bij het melden in het clubgebouw.

Wie gaat Thies als winnaar opvolgen en neemt de blauwe wimpel mee naar huis? Zondagmiddag 11 juni weten wij het.

 

Spiegel vlag Spiegel vlag
IMG_1075 IMG_1075
O-jollen voor Nederhorst den Berg O-jollen voor Nederhorst den Berg
50 Olympiajollen op de Spiegelplas 50 Olympiajollen op de Spiegelplas
IMG_9155 IMG_9155
logo-de-spiegel-wit-thumb logo-de-spiegel-wit-thumb
logo OJOL IOU def HIGH logo OJOL IOU def HIGH
NL Vlag NL Vlag