De eerste Olympiajol regatta is altijd in....... Italia!

Blümenregatta op de Kalterersee

Dat de eerste regatta ieder jaar in Italië wordt gevaren is voor velen een verrassing! Maar, om Uw verwachtingen weer enigszins te normaliseren: er varen dan ook weinig Italianen mee. 

Al decennia lang vaart er eind maart een internationale groep Olympiajollers op die fraaie caldeira, de Blümensee in Noord Italië. Deze voormalige vulkaanmond, verplatduitst tot Kaltererersee, ligt tussen het Gardameer en de Oostenrijkse grens. Een voormalige thuisbasis voor de laatst overlevende Italiaanse Olympiajollen. Ook nu nog een paar oudere jollen maar actief wedstrijd zeilen doen ze enkel lokaal.

Dus heeft de IOU aangegrepen om daar eens heerlijk het seizoen te starten. En de altijd uitgebreide Garda trainingsgroep onder leiding van good old Rolli Fransmann gebruikt het als sluitpunt van een mooi weekje trainen en pizza eten. 

Ook dit jaar weer een hele fraaie opkomst met 28 bootjes. Vandaar hier even aangehaald. Twee Italianen maar liefst! Daar is iedereen blij mee. Vijf Oostenrijkers en de rest Duitse zeilvrienden. Het podium was van Eijk met als winnaar de regerend Europees Kampioen Goran Freise. Die hebben allemaal een prachtig maart weekend gehad terwijl wij hier trainingsweekenden moesten afzeggen in verband met de te grote waai.

Wellicht een idee voor een klein contingent Nederlanders volgend voorjaar?

Blumenregatta Blumenregatta
Kalterner See Kalterner See