Definitief Besluit; Openings Sprint Wedstrijden Spiegelplas

Toch niet .......

HET risico van winterwedstrijden; de omstandigheden waar je minder mee wil ‘gokken’ dan in de zomer. Nu staan er morgen echt te veel ‘witte blokjes’ om iedereen zijn bootje uit de stalling te laten halen en vervolgens mismoedig te laten dobberen in de koude regen.

De Openings Sprint Wedstrijden 2023 gaan daarom helaas definitief niet door! Kersverse vlootvoogd Fred en wedstrijdleider Rob konden geen ander verstandig besluit nemen….

Tot hopelijk volgend jaar!
————————————————————————————————————

Normaal valt het besluit om zondag de Openings Sprint te varen al op de vrijdag avond. Maar nu wordt het zaterdag vóór 12.00 uur met communicatie via deze site. Want het ziet er helemaal niet slecht uit maar het moet wel meer worden dan enkel drijven. Vandaar dus……

Edoch; dan rest iedereen nog voldoende tijd om de trailer uit de winterstalling te halen en het seizoen 2023 echt te beginnen! Of je nu al op de inschrijflijst staat of nog niet,  iedereen is natuurlijk van harte welkom!  
——————————————————————————————————————

Altijd nu prachtig bv wanneer wij zeilers door zoveel aardige mensen worden geholpen. Voor zo’n Openings Sprint Wedstrijd moeten toch weer pakweg 5-7 vrijwilligers gevonden worden om het startschip, de rescue boten en het clubgebouw te bemannen. En dat is natuurlijk nooit vanzelfsprekend. Dus bij voorbaat al weer veel dank!

We zijn daarom erg blij dat de nieuwe datum voor de Openings Sprint Wedstrijd bekend is: het is 12 februari geworden! Voor de ’oude’ inschrijvers graag opnieuw inschrijven en hopelijk gaan we nog een extra paar boten erbij krijgen. Want het wordt weer een heerlijk zondagje racen en gezelligheid rond de wedstrijden! 

Link naar de inschrijving (https://ojol-site.e-captain.nl/activiteiten/309/openings-sprintwedstrijden-spiegelplas-wintercup/inschrijven)

Ingeschreven zijn  (https://ojol-site.e-captain.nl/activiteiten/309/openings-sprintwedstrijden-spiegelplas-wintercup/deelnemers)

--------------------------------------------------------------------------------------

Nou: het weer zou beter worden. Maar dat zit er dus helaas niet in. Jammer, jammer, jammer. Zondag wordt 5 Bft verwacht en dat is al meer dan je in de winter willen hebben. Maar vlagen boven de 35 knopen wil je al helemaal niet riskeren.
Het is niet anders: aanstaande zondag gaan de Openings Sprint wedstrijden niet door! De vervangingsdatum wordt snel, hier, bekend gemaakt . Hiervoor zal de inschrijving opnieuw worden geopend maar we hopen dat dezelfde twintig bootjes hun winterlol niet laten verlopen!

------------------------------------------------------------------------------------

Het ziet er niet slecht uit voor komende zondag! Al twintig bootjes op de lijst en fatsoenlijk weer in het verschiet. En het kan dus alleen nog maar méér en béter worden. Hierbij de: Wedstrijdbepalingen Openingswedstrijden 20223 (/content/31474/download/clnt/103577_Wintersprint_2023_Wedstrijdbepalingen.pdf)

-----------------------------------------------------------------------------------

Ook vanuit Vloot Spiegel-Loosdrecht wensen wij alle Olympiajollers een mooi en fanatiek wedstrijdseizoen toe. En dat in goede gezondheid! En, zoals ieder jaar: wij trappen de lange 2023 serie af met de Openings Sprintwedstrijden en wel op 15 januari!

Zestien boten staan er inmiddels op de lijst. Natuurlijk brede opkomst uit onze beide Chapters: Loosdrecht en Spiegel. Maar ook uit het zuiden van het land en tot over de Oostgrens. Ook een best sterk veld met (oud) Spiegelaars o.a. Stefan de Vries (dikste Olympia-palmares uit de hele geschiedenis), Jan ten Hoeve (Duits kampioen en ranglijst winnaar) én ook de NL Sprint kampioen en NL ranglijstwinnaar. Alle stuurpersonen hebben er nu al zin án; zondagochtend aanrijden, potje racen, gezellig aan de snert en nog een paar sprintstartjes en, na het aftuigen, aan de Zomibo (toepaslijke variant op de Vrijmibo). En daarna thuis lekker rozig op de bank terugziend op een heerlijk actieve dag.

Nu had ons IOU bestuur al vastgesteld dat onze zeilersgroep erg vatbaar was voor Buienradaritis (’een zich onder zeilers snel verspreidende aandoening met symptomen als koudwatervrees, windbenen of kapseisangst. Deze aandoening veroorzaakt in veel gevallen onbalans in het wedstrijdritme, een afkalvende fysieke staat en het ergste nog; veel gemist sociaal plezier’). Een niet onbelangrijk bijverschijnsel voor deze Sprintwedstrijdjes is: te veel dan wel te weinig beschikbare erwtensoep. Die ziekte en haar bijverschijnselen kunnen vermeden worden. 

Want traditie getrouw is er vrijdagavond overleg tussen wedstrijdleider en Vlootvoogd in het bijzonder over het weer. En daarbij worden andere normen gehanteerd dan in de zomermaanden! Veiligheid en zeilplezier voor alles. Dus: U kunt gewoon, uiterlijk avond, hier lezen wat besloten is. Geen enkele reden dus om je nu al niet in te schrijven!

Dus ’staat je bootje niet helemaal achter aan in de winterstalling’, moet je niet ’op schoonmoeder bezoek’ maar wil je lekker het nieuwe jaar starten: gebruik de link onder dit artikel! Wij zien jullie graag komen...

PS 1. Trouwens: Stefan de Vries is ook genomineerd als Sportman van het jaar in de gemeente Midden Groningen. Nu heeft de schrijvers dezes, als redelijk snelle oceaan-crosser,  een paar jaar geleden de stemming gewonnen voor Sportteam van het jaar in de gemeente Landerd (zeker: het bestond....) en wel van een ’bronzen plak winnaar Pony vierspan’! Nou, dan weet U het al: wanneer je dát mag winnen neemt een onbeschrijfbaar gevoel bezit van je! Gunt U ook Stefan zo lekker gevoel? Stem dan op: Stem op Stefan! (https://www.midden-groningen.nl/sportverkiezing). 

PS 2 Wanneer U denkt dat deze Openings Sprint wedstrijden slechts ’zo maar’ een sportief en gezellig winter tussendoortje zijn: één Spiegelaar denkt daar echt anders over. Hij heeft de laatste weken trainingskamp opgeslagen te Sint Maarten waar zijn dochter nu de plaatselijke zeilschool bevrouwt. En, hij heeft zijn vlootgenoten trouw op de hoogte gehouden van zijn barbaarse trainingsomstandigheden en is er dus op 15 januari helemaal klaar voor! Te herkennen aan zijn bruine kop en bovenstaande foto....

-------------------------------------------------------------------------------------

Op moment van dit schrijven is het koud op het water. Het lijkt richting schaatsen te gaan. Nou: ook graag!

Want, als het moet, dan zal op zondag 15 januari op de Spiegelplas ons kleine ijsbrekertje een doorgang vrij maken. Het is niet voor het eerst. Vanaf de trailerhellingen richting de altijd ijsvrije Spiegelplas. Maar wellicht is het dan ook weer gewoon 15 graden met heerlijke zon. We weten het simpelweg nog niet.

Wat we wel weten is dat op die zondag het wedstrijd seizoen 2023 traditioneel weer geopend wordt! En dat voor al bijna de tiende keer op de Spiegelplas hoewel er ook wel eens een jaartje is uitgevallen door te veel dan wel te weinig wind. Maar als er gevaren wordt dan is het altijd gezellig met lekkere korte sprintjes, uitstekend wedstrijdcomité o.l.v. Rob Beemster, lunch met snert en gezelligheid. En natuurlijk zonder inschrijfgeld want de pot van Spiegel-Loosdrecht is klein maar gastvrij.

Het stond gepland op 8 januari maar om organisatorische redenen wordt het dus een weekje later. Who cares! Als het maar weer een heerlijke wedstrijddag gaat worden. De laatste jaren altijd met 20 plus bootjes uit vloten van Noord tot Zuid én de nodige stuurmannen zonder boot maar met goede zin: iedereen is natuurlijk weer welkom.

Schrijf je daarom graag in via deze Link naar de inschrijving (https://www.olympiajol.nl/ag-31474-7-184145/agenda/openingswedstrijden_nieuwjaars_sprintwedstrijden_-_spiegelplas.html). We gaan de erwtensoep en lunch weer voorbereiden dus graag héél weinig vrijdagavond inschrijvers. En, natuurlijk, bij niet zeilbaar weer gaan we het gewoon op een andere dag zetten.

Begin het nieuwe jaar met goede wedstrijd-voornemens op de Spiegelplas! We zien jullie graag komen! 

----------------------------------------------------------------------

 

winter3 winter3
winter66 winter66
winter5 winter5
winter4 winter4
4 4
!cid_E9C6E4EE-741D-4852-B278-F83B8455D4AF@fritz !cid_E9C6E4EE-741D-4852-B278-F83B8455D4AF@fritz
WhatsApp Image 2022-12-28 at 22.51.56 WhatsApp Image 2022-12-28 at 22.51.56
WhatsApp Image 2023-01-01 at 00.45.51 WhatsApp Image 2023-01-01 at 00.45.51