Inschrijving is geopend! Euro Cup 2023 Olympiajol & Travemünde-week!

Bericht van onze IOU - GER collega's

De inschrijving voor de EURO 20232 is NU geopend! Het is nogal een bijzonder evenement, voor het eerst verzeild in 1892! Overtuig uzelf: website Travemünde Woche 2023 (https://www.travemuende-tourismus.de/veranstaltungen/travemuender-woche) .

En dit jaar staat dus, tussen dinsdag 25 juli en zondag 30 juli, onze EURO op de rol. Een hoogtepunt op onze wedstrijdkalender voor zowel zeiler en partner: prachtig wedstrijdwater met overal gezellige feesten en activiteiten op de wal.

Mét unieke EURO hoogtepunten voor ons als Olympiajol zeilers. Bijvoorbeeld: bij voldoende inschrijvers krijgen wij een eigen avond-havenrace op de rivier de Trave. Niet meetellend voor de EURO maar: daar wil je echt wel een startje maken! En: dineren op de Viermaster pal naast onze haven.

Daarom het verzoek om op korte termijn in te schrijven. Behalve de vroeg-inschrijfkorting help je hiermee ook de organisatie. Reeds 30 bootjes ingeschreven op de eerste dag, dus het worden mooie potten en een gezellige boel. Het eerste reactie was van Jens Kath, MD of Travemünder Woche GmbH: ”erg indrukwekkend!

De inschrijving is via de Manage2Sail module (https://www.manage2sail.com/de-DE/event/39a1c448-341c-4cb2-99f7-325117fb6646#!/). Betaald moet worden via Paypal. Dat is voor ons kaaskoppen niet echt gebruikelijk. Tip: maak snel zo’n handig Paypal account aan. Slim voor alle buitenlandse tripjes of aankopen. Wil je dat niet: selecteer dan betaling via je creditcard wanneer je via de Paypal site inlogt. En, heel onwaarschijnlijk, maar mocht het dan toch niet lukken: zet dan in het commentaarvakje dat je via banktransfer wilt betalen. Dan ontvang je snel een email met een IBAN nummer. Vergeet evenwel niet te betalen voor dat het verhoogd gaat worden! 

Heeft iemand uberhaupt problemen om in te schrijven via Manage2Sail: mail dan even naar PWS@ucpcmail.nl. Dan gaan we dat samen regelen!

De zeilers met een Camper of tent kunnen zich vanaf maart aanmelden voor plekjes via de website: ”Unterkünfte & Liegeplätze - Travemünder Woche” (travemuender-woche.com). Vergeet het niet! En mocht je een hotel of kamer zoeken: begin tijdig. Het gaat altijd wel lukken maar je wil natuurlijk het liefst dichtbij én niet te duur. Dus hoe sneller hoe beter.......

-------------------------------------------------------------------------------

De IOU Duitsland kijkt ernaar uit om volgend jaar de Euro Cup voor Olympiajollen te organiseren als onderdeel van de Travemünde Woche (Website TW (https://www.travemuender-woche.com/home.html)). Hieronder willen we u hier wat informatie over geven.

Onze Euro Cup vindt plaats in de tweede helft van de Travemünde Week. Er wordt gevaren van woensdag 26 juli 2023 tot en met zaterdag 29 juli 2023. Op dinsdag 25 juli 2023 vindt de inschrijving van de deelnemers en eventuele meetcontroles plaats.

Met de organisatoren van de Travemünde Week was afgesproken dat we gestationeerd zouden zijn in de Passathafen aan de Priwall (zie foto: met zeer frequente veerbootjes naar de stad). Er is een brede trailerhelling en voldoende ruimte voor onze boten aan land. Er zullen waarschijnlijk plaatsen zijn voor ongeveer 25 campers aan de Kohlenhof, heel dicht bij de trailerhelling, in de zuidelijke punt van de haven (zie foto).

Als je erbij wilt zijn, moet je je stacaravan aanmelden via manage2sail. De parkeerplaatsen worden toegewezen in volgorde van inschrijving. Het meldportaal gaat eind januari/begin februari 2023 open. Als alternatief is er een parkeerplaats voor stacaravans in de Mecklenburger Landstraße achter de EDEKA-supermarkt (op 400 meter). Vooraf reserveren is daar echter niet mogelijk. Er zijn tal van vakantieappartementen en -kamers op de Priwall maar natuurlijk ook in Travemunde. Het is echter vakantietijd en hoogseizoen. Zoek dus zo snel mogelijk een accommodatie op b.v. Booking.com of op een van de twee vakantieparken van Landal of Novasol.

Tot zover de organisatie op het land, nu op het water. Met de Chief Race Officer van de Travemünde Week is afgesproken dat er op de vier dagen van de regatta zo mogelijk acht races worden verreden. De races vinden plaats op een van de twee ”Traven” wedstrijdbanen HOTEL of GOLF, de banen die het dichtst bij de haven liggen (zie foto). Het inschrijfgeld voor de Euro Cup bedraagt ​​€ 190,- als je je voor begin juni inschrijft. Daarna wordt het wat duurder.

Op de Passat (Duitse viermaster stalen bark, naast onze haven) is op een van de avonden een kampioensavond met eten en drinken voor de zeilers. Begeleidende personen dienen zich hiervoor apart aan te melden.

Ook zijn we van plan om op een van de avonden een zogenaamde Trave-race te houden. Dit zijn twee of drie korte races met tien tot vijftien schepen, die voor een groot publiek op de Trave worden uitgezeild. Deze Trave-Race telt natuurlijk niet mee bij de beoordeling van de Euro Cup. Het belangrijkste hier is om reclame te maken voor onze bootklasse. We willen de volgende dag namelijk Olympiajollen op de voorpagina van de Lübecker Nachrichten zien 😉.

Wij zijn van mening dat we u een zeer aantrekkelijk Euro Cup 2023 kunnen bieden en we verheugen ons natuurlijk op veel deelnemers. Na Malcesine in 2021 hebben we weer een heel bijzondere locatie gevonden voor onze Euro Cup in Travemünde. En regatta zeilen op de Baltische Zee in de zomer is zeker iets heel bijzonders.

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Komt goed door de vaarvrije tijd in de winter. Tot ziens - uiterlijk - in Travemünde.

Bestuur IOU Duitsland

EURO2023 EURO2023
TRAVEMUNDE - PRIWALL TRAVEMUNDE - PRIWALL
passat-ship-training-ship-travemunde-germany-baltic-sea-museum-ship-water-four-master passat-ship-training-ship-travemunde-germany-baltic-sea-museum-ship-water-four-master
11 11
6 6
Race Courses TW - Race Courses TW -
3965BFB3-C358-4629-99F7-2C26230A7072 3965BFB3-C358-4629-99F7-2C26230A7072