Nabrandertje; toch NIET, de Braassem Summer Regatta 2022 !

Het komt niet voldoende op gang bij deze heerlijke Ranglijst wedstrijd!

Nog even een klein nabrandertje. Helaas, met slechts 5 bootjes, kon de BSR 2022 dus voor ons niet doorgaan. Achteraf bleken er toch nog een leuk aantal bootjes op het allerlaatst toch ook wel hebben willen deelnemen. Zij waren natuurlijk zeer welkom geweest! Wellicht hadden we dan toch een prachtig Braassem-weekend kunnen hebben.

En daar schuilt ook een goede tip of les: schrijf altijd op tijd in voor de wedstrijden! Zeker wedstrijden met nog weinig bootjes op de aanmeldlijst want dat is van belang voor de beslissing doorgaan of niet. Bij onze normale velden zijn natuurlijk de ’laatste paar dagen of vrijdagavond laat’ aanmelders altijd ook zeer welkom maar bij de kleinere velden is vroege aanmelding voor zowel de organisatie als de medezeilers wel heel behulpzaam.

Absoluut geen verwijt maar absoluut wel een goede aanrader! En: afmelden kan natuurlijk altijd wanneer het om een of andere reden toch niet lukt of het absoluut pokkenweer is. 

-------------------------------------------

We hebben het als klasse serieus geprobeerd maar we willen allemaal toch wel met meer dan 6 bootjes varen. Dus! De ingeschrevenen hebben onderling even contact gehad en besloten dat we onze krachten sparen voor de week erna: met net wel/net niet100 bootjes op de Grote Mugelsee. Het wordt een feestje!

Jammer voor de Braassem Summer Regatta die in zijn algemeenheid in een Post Corona luwte zit. Laten we hopen dat het volgend jaar weer ’normaal’ is. Dan komen we natuurlijk als Olympiajollen weer graag!

-------------------------------------------

Eerder werd al vastgesteld dat Post Corona de inschrijvingen matig op gang komen. Onze klasse lijdt daar minder onder maar voor Multi Klasse evenementen als de Braassem Summer Regatta is het een echt probleem. Kan het evenement wel door gaan? Welnu; de laatste week komt er toch de vaart in en nu gaat het ook best hard; de BSR’22 lijkt gewoon, onder heerlijke zeilweer, door te kunnen gaan!

Onze Olympiajol registraties bleven ook wat karig want eenieder wachtte af. Maar dat hoeft niet meer; met Onno, Ton, Fedde, Willem en Thies reeds op de lijst hopen we dat het naderende mooie weer voldoende stimuleert! En we weten reeds van de goede voornemens van een aantal anderen… Dus: 

Kom ook; de Braassem en de BSR zijn prachtig! Zie hieronder wat inschrijf tips! 
——————————————————————————

Het prachtige EURO 2020 water! Waar wij als Olympiajollen voorop liepen om het enige gevaren wedstrijdweekend op de Braassemermeer, in dat eerste Corona jaar te varen. Onze timing tussen de lockdowns was perfect en geen enkel ander weekend kon de wedstrijdleider daar in actie komen! En het was genieten daar met een werkelijk perfecte wedstrijdserie onder heerlijk omstandigheden. Wedstrijdzeilen zoals het altijd zou moeten zijn...

Maar ook die gezellige Braassem Summer Regatta 2022 kon in 2020 én 2021 niet doorgaan. Maar dit jaar dus gewoon weer wel! We weten dus allemaal hoe perfect het is om wedstrijd te zeilen op de Braassem. En zeker tijdens dit multi klasse evenement waar bij er veel verschillende klassen varen maar de banen keurig gescheiden blijven.

En het is op 18 en 19 juni dus mooi weer lijkt ook weer een hele terechte verwachting: dat is het tijdens de BSR namelijk altijd! De inschrijvingen komen overal wat moeilijk op gang: krakend en piepend begint wedstrijdzeilend Nederland weer warm te draaien. En de IOU was er op de Braassem ook dit jaar al weer vroeg bij, met het nationale Traingingsweekend eind maart. Die mannen zijn dus perfect voorbereid.

Maar iedereen is meer dan welkom! Schrijf U dus in op DEZE LINK (https://www.manage2sail.com/lv-LV/event/8d97198c-1e99-41a3-97c1-77a0cd7f450d#!/). Aangezien dit opstartjaar het allemaal een beetje anders is hierbij wat aanwijzingen. De inschrijvingsmodule is Manage2Sail, eerste keer? dan even snel account aanmaken en je moet je licentienummer ook even opvoeren. Er zijn nog geen klassen gespecificeerd maar schrijf in onder ’Eenmansboten’, daarna moet je als klasse onze ”Koningklasse’ invullen.

Denk niet te lang na want is altijd een heerlijk weekend met in het verleden ook stevige Noordelijk (Friese) deelname want die weten ook wel de kwaliteiten van de Braassem te herkennen! 

BSR 22 BSR 22
bsr 2 bsr 2
BSR 3 BSR 3
BSR 4 BSR 4
BSR 6 BSR 6
BSR 5 BSR 5
34449005693_89ff5c7437_k 34449005693_89ff5c7437_k
34870883220_9d90c9165e_k 34870883220_9d90c9165e_k