Landelijke training IOU Braassemermeer

Verslag van een topdag met een -te- kleine trainingsploeg...

Jullie hebben wat gemist. Het landelijke trainingsweekend op de Braassemermeer was een heel groot succes. Vijf gemotiveerde Olympiajollers en een gefocuste trainer stonden zaterdag 26 maart keurig om tien uur klaar voor een voorbespreking. “Wat willen jullie trainen” was natuurlijk de vraag van René van der Kaaden. Na wat rondpraten toverde René een pittig ochtendprogramma uit zijn mooie zonnehoed.

Een startlijntje, stilliggen en op gang komen. En maar rondjes draaien om het zoveel mogelijk te oefenen. En oefenen helpt echt! Na een heerlijke lunch in het clubgebouw van de Noorderhem in de middag de hele plas gebruiken voor overstagjes en gijpen. Erna uitgebreide nabespreking en natuurlijk een heerlijk verdiend biertje (we ontdekten een Texels Scuumkoppe: heerlijk!).

De volgende ochtend weer keurig op tijd gereed voor de voorbespreking. Je kon al merken dat er de dag ervoor behoorlijk fysiek was getraind. Stijve bovenbenen en knieën maakten de deelnemers wat stram. Focus voor de ochtend: ronden benedenboei in beide richtingen en erna ook de bovenboeironding in een mini-baantje. En René zat er bovenop. Veel goede tips en soms confrontaties. Heel nuttig! En ook hier maakt het dooroefenen dat de beweging meer wordt geautomatiseerd.

Weer een voortreffelijke lunch om weer op te laden voor de laatste uren op het water. Opnieuw een heel kort baantje met een middenboei om niet te wijd te gaan: dicht bij de rumpline blijven was de opdracht. Er werd natuurlijk geëindigd met korte wedstrijdjes. Daarin werd duidelijk dat het geleerde heel goed in praktijk werd gebracht, ook onder wat meer druk. Het werd op een sportieve wijze behoorlijk fanatiek!

Heel moe maar zeker voldaan boten opgeruimd en nog een laatste nabespreking onder het genot van de goedgekeurde biertjes en een flinke portie bitterballen. René, de trainer, kon heel goed aangeven wat voor vooruitgang de vijf hadden geboekt en waar nog wat aandachtspunten voor verdere oefening lagen. En het weer: beter konden we het niet krijgen. Zaterdag prachtig warm zonnetje en een licht lopend noord-oosten windje, zondag iets frisser met wat meer wind uit vrijwel dezelfde richting. Betere omstandigheden voor een goede training kan je je niet voorstellen.

Een van de deelnemers kon het voortreffelijk samenvatten: “fantastisch zeilweekend onder perfecte omstandigheden. Twee dagen achter elkaar helpt om handelingen door de vele herhalingen echt “in te slijpen”. Ook goed dat het 2 dagen over snel(ler) varen ging en geen lange gesprekken over de trim”

Vijf vermoeide en vooral blije zeilers danken de IOU voor het organiseren van dit evenement en hun trainer René van der Kaaden voor de voortreffelijke begeleiding!

training iou 2 training iou 2
training iou 3 training iou 3
training iou training iou
Contact Contact