Kersverse IOU penningmeester op podium NK K-klasse 2022

Het was al langer bekend. Een grote groep Olympiajollers verkiezen de draaiende duimen boven de Olympiajol-training in de winter. Ze staan dus wel in grote getale langs de waterkant Bakboord te roepen en soms ook ergere dingen. Doch niet in het droogpak maar in de gewone kleertjes met de vingers aan de knoppen. Van Groningen tot Rotterdam: veel wedstrijden en opvallend veel Olympiajollers met rode neuzen en koude voeten op een steigertje.

Want het is natuurlijk ook een prachtige second best! Fanatiek strijden met wind, golven en andere bootjes. En na afloop een biertje met elkaar. Gezellig hoor. En niet in het minst omdat er dus opvallend veel Olympiajollers in het winterveld te vinden zijn.

Zomers herken je deze mede zeilers al aan hun volle garage hoeken, gevuld met grote rompen en masten. Want subtiel is de K-klasse niet vergeleken met andere afstand bedienbare concurrenten. 

Afgelopen weekend op Lelystad was een kwart van het startveld NK K-Klasse 2022 dan ook (oud) Olympiajoller: Jan van A., Walther, Gerard, Cor, Michiel, Ward, Wim en Melle. De winnaar was K-coryfee Marcel Bleeker. Maar onze kersvers verkozen IOU penningmeester Michiel Eijssink zeilde zich verdienstelijk naar de derde plaats op het podium: knap gedaan! (Later gecorrigeerd naar de tweede plek! Link K-website (https://www.k-klasse-org.nl/index.php/site-map/241-nk-k-2022))

En nu snel die grote bootjes weer in de hoek van de schuur want het echte seizoen gaat beginnen! Komend weekend op de Baldeneysee maar over 2 weken al de Nederlandse ranglijst aftrap; het altijd super gezellige Paashaas weekend op Reeuwijk! Schrijf je dan ook snel alvast in (Inschrijflink)  (https://ojol-site.e-captain.nl/activiteiten/208/paashaas-wedstrijden-reeuwijk-ranglijst/deelnemers) want het wordt een prachtig wedstrijdseizoen! 

Het ziet er naar uit dat wij de hele mooie en lange Ranglijst kalender, voorzien van veel wedstrijd snoepjes, ongestoord kunnen gaan afwerken! Want die boze tante Corona is uit het zicht aan het verdwijnen. Wellicht komt ze later nog eens terug om wat wedstrijdfeestjes te verzieken maar daarom kun je het best lekker actief aan dit seizoen gaan beginnen! 

image4 image4
image0 image0
image5 image5
image1 image1
image2 image2
image3 image3