Nieuwjaarsboodschap van het bestuur

...en terugblik op het afgelopen jaar...

Beste Olympiajol zeilers en zeilvrienden,

Namens het bestuur van onze klasse, wensen we jullie een voorspoedig 2022 toe!

 

Wedstrijdkalender 2022 en ALV

De voorlopige kalender voor 2022 is gepubliceerd (definitief na accordering in de ALV) en de keuzes en samenstelling zijn toegelicht in een Nieuwsbericht. Alles natuurlijk onder voorbehoud, omdat de Corona-pandemie nog roet in het eten kan gooien.  Laten we hopen dat we in 2022 een vol programma met prachtige evenementen kunnen organiseren.

De Algemene Leden Vergadering wordt gecombineerd met de Winter Olympiajol Workshop (WOW) op 19 maart bij Jachtwerf Heeg.

Bij Jachtwerf Heeg nadert inmiddels de voltooiing van de eerste Olympiajol gebouwd in de recent overgenomen mallen van MIK.

 

Terugblik op 2021

Ondanks de Corona beperkingen hebben we in 2021 een programma met 10  ranglijstwedstrijden kunnen realiseren, inclusief EURO, ONK, ONK Sprint en de Open Duitse en Open Oostenrijkse Kampioenschappen. Er waren geen ranglijstwedstrijden die samenvielen, zodat je ook daadwerkelijk aan alle 10 had kunnen meedoen. De Nederlandse recordhouders in het aantal gezeilde wedstrijden zijn Thies Bosch en Max Visser, die aan 9 ranglijstwedstrijden meededen, op de voet gevolgd door Onno Yntema, Jan van Amerongen, Henk Kuiper, Arno Start en Hans de Haas, die allen 8 ranglijstwedstrijden zeilden.

 

De deelname aan de Nederlandse ranglijstwedstrijden en aan het ONK was dit jaar (en voorgaande jaren ter vergelijking) als volgt:

Deelname Nederlandse Ranglijst wedstrijden (/content/31474/download/clnt/100151_11.png)

 

De eindresultaten van de ranglijstwedstrijden 2021 werden al kort na de Finale in Nieuwkoop gepubliceerd op de website (dank aan Paul Rouffaer). De ‘huldiging’ vindt traditiegetrouw plaats tijdens de aanstaande ALV.

 

Onno Yntema werd Nederlands Kampioen in Balk/Slotermeer en Jan WilIem van den Hondel werd Nederlands Kampioen Sprint in Nieuwkoop (in de aanwezigheid van zijn twee weken oude kleinzoon!). Alle hulde aan de teams van resp. vloot Friesland en Nieuwkoop voor de voortreffelijke organisatie van beide kampioenschappen!

De EURO op het Gardameer in Italië werd dit jaar door onze Duitse vrienden georganiseerd. Zij namen twee jaar geleden het initiatief om deze EURO in Italië te organiseren en gaven zo opvolging aan de EURO’s van 2016 en 2010 in Bellano op het Comomeer, die door de IOU Nederland waren georganiseerd. Hulde voor dit initiatief! Het werd een prachtig evenement en de winnaar was André Budzien (GER), Thies Bosch en Joop de Jong werden verdienstelijk 2de en 3de en hielden de Nederlandse eer hoog.

Bij de IDM in Bad Zwischenahn werd Onno Yntema 3de. De Open Oostenrijkse Kampioenschappen werden gehouden op de Neusiedlersee, de locatie van de EURO in 2022. Max Visser was de enige Nederlandse deelnemer (van 23) en werd verdienstelijk 4de.

 

Jubileum en jubileumboek

Bij het ONK in Balk werd begin september ook het 60-jarig jubileum van de IOU Nederland gevierd. Daar werden ter gelegenheid van dit jubileum en het 85-jaar bestaan van de Olympiajol de eerste exemplaren van het nieuwe jubileumboek uitgereikt aan onze ‘leden van verdienste’ en aan Klaas Molenaar, Theo Meus en Jeroen Mickers, die het verschijnen van dit prachtige boek mogelijk hebben gemaakt. Een speciaal woord van dank aan Klaas Molenaar is ook hier op zijn plaats: zijn initiatief, drive en volharding waren onmisbaar bij het samenstellen en publiceren van dit prachtige jubileumboek. Het boek is te bestellen via de website.

Dankzij de support van 13 sponsoren kon het jubileumboek zonder kosten aan alle leden en aan de aanwezige oud-leden worden aangeboden, nogmaals dank!

We zullen jullie op de hoogte houden van de activiteiten die in de komende maanden zijn gepland. De traditionele Sprintwedstrijden op de Spiegelplas voor 9 januari kunnen door de ‘lock down’ helaas niet doorgaan.

We wensen jullie en jullie families goede gezondheid en een goede start van het nieuwe jaar toe!

 

Jeroen Mickers, Pier Thomas Meintema, Siep Schukken, Max Visser en Fedde Sonnema

images images