Foto album plus eindverslag: Jan Kampioen IDM 2022 in Berlijn.

Het is inderdaad een bijzonder Duits Kampioenschap geworden .......

En dan ook nog eens een keer de hele foto serie van Tag 1 tot Tag 3 : Foto album. (https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1Jf6m9dX1YZlAIbWVASxrG5GPianDIYBk?usp=sharing) Het lijkt er trouwens wel op dat de fotograaf op die berucht dag 3 zijn foto camera voor reddingsactiviteiten heeft gewisseld. Waarvoor dank trouwens! 

----------------------------------------------------------------

Hierbij nog een leuk VERSLAG (https://www.dsv.org/nachrichten/2022/07/deutsche-meisterschaft-der-olympiajollen-in-vier-wettfahrten-zum-meistertitel/) van de Deutsche Segel Verband website EN een artikel in het leidende, Duitse, online Zeilplatform SegelReporter HIER (https://segelreporter.com/regatta/deutsche-meisterschaft-der-o-jollen91-boote-am-mueggelsee-26-niederlaender/?fbclid=IwAR30WD4pplE5dS3UaBWPl0fNSCbZzniW7yv7P8XSKnlnaaB80ge1nrZK4i8)

----------------------------------------------------------------------------------

Een verslag van die boordevolle IDM in Berlijn. Tsja, waar begin en eindig je dan…. 

Het was een overvol evenement met relatief weinig wedstrijden maar met veel en een geslaagd programma. Het begon met die prachtige boottocht over de Spree over de meren en rivieren, door de buitenwijken van Berlijn. Tussenstop bij het imposante clubgebouw van de TSG anno 1928 voor een uitgebreid buffet met 180 man op de terrassen aan de feeërieke waterkant. Toespraken en officiële opening, gedicht en ‘onze’ Fedde die 26 cadeau ’s aanbood aan Knut Wahrendorf (LEUK FILMPJE (https://www.rbb-online.de/abendschau/videos/20220703_1930/Mueggelsee-Seglerfamilie-Wahrendorf-Dynastie-Internationale-Deutsche-Meisterschaften-Olympiajollen.html?fbclid=IwAR3o5ABR0wNUHE3hF5CkFfLiTRZu5-UUc9bthrKnKyR7WBAQFPlBChDhctY&fs=e&s=cl)), de man die toch een beetje in het middelpunt stond op dit kampioenschap. En zeker op ‘zijn’ TSG, boottocht en diner. Eetbare herinneringen aan de woonplaatsen van alle Nederlandse zeilers: leuk en dankbaar ontvangen. Jammer voor Knut dat zijn kapotte archillespees in het gips meezeilen onmogelijk maakte. Maar de EURO, zo verklaarde Knut, doet hij wel weer mee.

En zo gastvrij ging het elke avond: iedere keer met partners naar het prima diner op de vereniging. De eerste avond was het werkelijk een overdadige feestmaal maar het bleef goed tot de slotavond. En na het diner: iedere avond life muziek inclusief ’Udo LIndenberg’. Variërend van ’nou ja’ tot goed en erg gezellig. Er werd dan ook zeker nog fanatiek gedanst waarbij onze Nederlandse vrouwen voorop gingen. Trouwens, meestal niet gevolgd door hun mannen. Een ook nog een prima damesprogramma op twee dagen. En op de slotavond vervolgens een bijzondere lasershow boven onze hoofden met spektakel en rookwolken. Dat was onverwacht en we moesten, vermoeid en voorzien van meer dan voldoende bier, er even op wachten maar dit sluitstuk van het evenement was de moeite waard.

Trouwens, iedere dag na afloop van de wedstrijden nog een warme middagprak vaak met veel vlees. En natuurlijk het steigerbier: nooit te weinig maar tegelijk ook nooit genoeg. Terecht dat na de ‘siegerehrung’ de vrijwilligers uitgebreid bedankt werden. En: het waren er nog al wat. De Berlijners met Chris Seikrit voorop, hadden het uitstekend georganiseerd en met 92 inschrijvingen en talrijke sponsoren kon er ook veel op het programma worden gezet. Met als klein maar altijd gewaardeerd detail; een mooi gemaakt prijsje voor iedereen. Alle zeilers één voor één naar voren roepen geeft ook altijd mooie aandacht voor allen die de serie kleuren, en niet alleen de winnaars die toch al vaak genoeg in het zonnetje staan.

Want ‘we’, de 92 deelnemers moesten wel wat doen om het evenement te maken. Vooral wachten trouwens want op de tweede dag werd er een poging gedaan maar het zat er niet in. Afbreken en alcohol loos verbeiden tot het er zeker niet meer van kwam. En: niet iedereen haalde de gezeilde eerste dag. Hotze Braaksma viel een barst in zijn schouderblad: nu hopen dat er snel weer gevaren kan worden! En de Duitse koning van het voorjaar (3 van de 5 evenementen gewonnen) is Frank Hansgen. Maar ongelukkig de trailer op zijn onderarm gevallen. Resultaat: een afgebroken biceps en het hele jaar uitgeschakeld. Dat was niet mooi.

En, verkocht vanaf de trailer: Abel Zeilstra nam afscheid na 25 jaar trouw en veelvuldig Olympiajollen met pijn in zijn hart van zijn Rode MIK. Begrijpelijk maar altijd jammer wanneer iemand moet gaan stoppen. Dat geldt ook voor Gerard op de Weegh: zelf al een jaar twijfelen of doorgaan nog de beste keuze is en nu in Berlijn ‘an offer you can not refuse’. Zijn 629 blijft dus in Brandenburg, Abel’s boot komt naar de Spiegelplas. En held Quintus, watch this space, voer rond met ‘Zu Verkaufen’ op zijn spiegel van zijn prachtige en snelle Bergner. Dat laatste bewees Quintus door gewoon als eerste Fries op een hele goede elfde plek te eindigen.

Dus moest het zeilen komen van die eerste dag en de vrijdag. Want, bij vier starts hadden we een geldig kampioenschap, bij vijf starts kwam er een aftrekker en na zes starts verdeling in Gold en Silver. Maar dat lukte niet, het zat er gewoon niet in! Dat lag zeker niet aan het wedstrijd comité die een nagenoeg foutloos watergebeuren neerzette. Maar die draai wind van de eerste dag werd windstil en eindigde met storm. Dáár komen we zo op.

Want die eerste dag was bijna normaal. Bijna, want windraaiingen van soms 80 graden blijven natuurlijk ’speciaal’. En dus vaart iedereen wel eens een zeper. Het meest bijzonder was Jurgen Alberti die zonder zijn diarree aanval in zijn hoosvat, dus 44 punten, gewoon op het podium had gestaan. En meer zeilers hadden wel een knudde resultaat tijdens die eerste dag: nummer vier en verder moesten bijna allemaal met 18 of meer punten verder, na een wedstrijd die verkeerd uitpakte. En de podium boys stonden daar vooral ook door géén zeper te varen. En dan sta je daar dus verdiend: daar is geen misverstand over! Jan ten Hoeve voer die eerste dag een 1, 1, 3. Tsja: dat is een goed uitgangspunt als de serie niet kon worden volgemaakt!

Maar dat viel nog lang niet mee. Want de vrijdag werd een dag waar herinneringen zijn gemaakt. Na afloop op de wal gonsde het van de woeste verhalen. We gingen namelijk de Grosse Muggelsee op terwijl er bijna geen wind was. En die draaide ook nog, dus de uitstalvlag erin. En toen kwam eindelijk wat wind uit de verwachtte hoek en gingen we van start. Lekker varen en tot de top van de eerste groep tijdens de start van de tweede groep tegelijk bij de onderton kwam. Dat werd daar even heel druk maar toen gebeurde het: ‘the shits did hit the fan’ !! Want alsof de hemelpoorten zich plots openden: de wind sloeg uit het niets toe met een vernietigende kracht. Binnen een paar seconden ging het van lekker varen naar overleven.

En nu kunnen we met die Olympiajol wel wat wind verdragen. Dan blijkt onze uitgebreide ervaring super belangrijk. Maar je moest wel wat mazzel hebben om deze dikke zeven door te komen. Neem bijvoorbeeld de leider van de tweede groep Onno Yntema, gewaardeerd hardewind crack. Er beukte een groep onverwoestbare, ervaren Olympiajollers hun boot woest stampend, zeilklapperend maar toch redelijk goed tempo houdend naar de boven boei. Voor de neus van de eersten draaide Onno de spreader rond en vloog over zijn bootneusje heen draaiend en fier de lucht in: in een oogwenk was het gebeurd. Zijn spiegel zeeg vervolgens rustig weer neder, Onno vertwijfeld achterlatend. De mannen daar achter waren, geheel overbodig trouwens, gewaarschuwd. Puf, voorzichtig zeilen bestaat natuurlijk niet met zóveel wind. Vloog je stag er af: want moet je dan? Zeilen naar beneden of doorrrrrrrrrr?!? Nu: dat laatste probeerde de meesten toch maar, zonder of met neerhaler, stag, joystick, gescheurd zeil ed ed.

Op de kolkende zee jakkerden de twee groepen naar de beneden ton: de ‘ruime wind en stormrondje mannen’ en de ‘straight-line-helden’. En die laatsten gooiden, in hoop en vrees, er ook nog maar een gijpje tegen aan. Glory voor deze mannen want die vlogen direct naar de kop van hun groep. Jan Willem van den Hondel (blijkbaar is naam onuitspreekbaar want hij werd voortduren als Jot vanderDommel aangesproken) won in de eerste groep en kwam luidkeels schreeuwend de finish over. Het was me dan ook wat!

In de tweede groep was het Jurgen Alberti die zijn Finnjol ervaring volledig kon inzetten en bijna uit zicht finishte. Maar het veld achter hem was bezaaid met boten, zwemmende zeilers en brokstukken. Neem bijvoorbeeld de bijna held Luut de Zee: knap voorop én gestraight-lined naar de benedenton, perfect gegijpt en vervolgens over loef keihard op zijn muil. Als een zeehond bovenwater komend kon men, langsstormend, een welgemeend en diepbrommend GVD uit zijn mond horen komen.

De wedstrijden werden toch uitgezeild en dat was een hele goede prestatie van de finishers: ongeacht de plek was aankomen een echte verdienste. Zeker de mannen die omsloegen en niet opgaven maar gewoon doorgingen. Ook de lichtste Nederlandse zeiler Willem Overtoom was verheugd want overlevend én voorin over de lijn gekomen. Op de wal bleek tot zijn teleurstelling dat hij een rondje te vroeg door de lijn finishte… Maar híj bleef overeind en dat geluk of die bekwaamheid had niet iedereen.

Een dik uur na de finish lagen er nog vijf-zes bootjes omgekeerd op de plas. Sommigen zonder stuurman. De organisatie was terecht erg bezorgd en liet een ‘ik leef en sta weer op de wal’–lijst rondgaan. Achteraf gelukkig geen slachtoffers. Wel gebotste ego’s en helden: neem onze snelle Quintus. Hij stormde een zwemmende Henk Kuiper voorbij die ‘Help, Help’-geluidjes maakte, schroomde niet en brak zijn wedstrijd af. Samen kregen ze Henk’s OneManShow, ondanks hulpboten, nog steeds niet in veiligheid. En een uurtje later werd een nieuwe poging ondernomen: en wat dacht U? Enkel een vaantje als schade. Bekant onverwoestbaar die Olympiajol! Ook de andere boten, op een woeste aanvaring na, kwamen met kleine schade van het woeste water.

Enfin: u kent het wel. Bier erbij en de verhalen werden al snel episch. Maar dat was het eigenlijk ook wel terecht; de windkracht was verwoestend. Die vijfde wedstrijd, dus aftrekker, zat er natuurlijk niet meer in. Te veel wonden om te likken. En het klassement werd dus gewonnen door de regelmatigen! Knap gedaan door Spiegelaar Jan ten Hoeve die voor de tweede maal IDMeister werd. Jan Willem ook uitstekend gevaren met een tweede plek voor Volker Kirstein. Volker is een voormalige lasercrack, die in zijn nieuwe van Eijkje de snelheid echt te pakken heeft. Jan werd met zijn Martha natuurlijk in het water gesmeten en daarbij bijna voorgoed uitgeschakeld. Maar: onze zeilmaker bleef lachen ondanks die dikke bult en blauwe plekken… Al was het maar omdat veel wind voor zeilmakers veel werk betekent! Jan is dus druk de komende weken!

Herman van Eijk was er trouwens zelf ook: voor iedereen was het vakantie maar Herman was hier duidelijk druk aan het werk. Wachtrijen om hem even wat te kunnen vragen. En natuurlijk wachtrijen om een nieuw ’vanEijkje’ te kunnen gaan zeilen. Want, waar tot recent wij, Nederlandser, als enige van Eijkjes voeren, inmiddels is het ook in Duitsland dé norm geworden. Kijk maar: het klassement (9 van de eerste 10 van Eijkjes) bewees ook dat wij Nederlanders het nog goed doen. Vierde werd de sympathieke kampioen van 2021 Goran Freise voor Thies Bosch en de verrassend sterk en stabiel zeilende Thomas Leitl. Dan kwam de eerste Oostenrijker Martin Lehner, de man die omging en weer door en toch zevende in de wedstrijd én de serie. Trouwens er was ook een goed varende Pool: Marek Jarocki kwam nét niet bij de eerste helft in de Duitse promoboot.

De rest van de Nederlanders? Kijk zelf maar Uitslagen IDM 2022 (https://www.manage2sail.com/de-De/event/IDM2022Olympiajollen#!/results?classId=e0835533-0319-46d5-993e-86f18328dff0) . Derde/vierde Nederlander dus zeer knap Quintus die een Redress kreeg omdat hij Henk boven water hielp. Op 14 Timo Weda en ‘Rooky’ Henri Broere werd knap 15. Henri beviel het wel, die hernieuwde kennismaking met zijn oude liefde. Mark Bosma werd 22 nipt voor Bart op 23. Veel andere Nederlanders vielen hard terug door een verknoeide of omgeslagen uitslag: TonMark, Luut, Fedde, Onno, Arno, Max, Hans, Henk, Willem, Jan, Jeroen, Gerard, Wim, Toon, Jan Willem, Wim. Allemaal hadden ze er wel een veertig plusser bij die niet helpt voor een mooi klassement.

Enfin: genoten hebben we zeker allemaal. Het werd een buitengewoon leuk evenement vol gezelligheid, met goede, terechte winnaars en legendarische verhalen. We zitten weer boordevol herinneringen en stoere vertelsels voor terras momenten in de rest van het jaar.

Hopelijk is iedereen weer goed thuisgekomen want we rijden natuurlijk wel wat af met zijn allen….

--------------------------------------------------------------------

Een dag vol verhalen maar met één kampioen; Jan ten Hoeve. Jan Willem van den Hondel tweede en Kirsten Volstein derde. Dan Goran Freise, Thies Bosch en Thomas Leitl. De rest van de uitslagen zie onderstaande link naar inschrijvingen, manage2sail uitslagen….

Inschrijving IDM 2022 (https://www.manage2sail.com/de-DE/event/IDM2022Olympiajollen#!/entries?classId=e0835533-0319-46d5-993e-86f18328dff0)
De derde dag begon windstil en eindigde met storm. Een meer met verlaten bootjes, checklist of iedereen aan wal is gekomen, gebroken spullen en iedereen stikt van de stoere verhalen. Het lijkt erop de schade materieel is gebleven maar een vijfde start zat er niet meer in. Dus een IDM zonder aftrekker.

Na het weekend nog een klein verslagje want het werd het bijzondere evenement die iedereen verwachtte! Nu de Siegerehrung en dan het slotfeest en de terugreis!
————————————————-

Geen wind, wel bier… geprobeerd; met 1 Bft draaiwind het water op. Beide groepen bij de boventon na een tijdje maar terecht afgebroken; het was gedrijf en geluk en geen kampioenschap waardig. Dus; terug drijven en bierdrinken met schnitzelbroodjes…. Lekker maar jammer…

Alles komt nu op de vrijdag aan. Nog eentje voor een geldig kampioenschap en twee voor een aftrek. Wel stevige windverwachting dus Spiegelaar Jan kan nog geen feest vieren!

nu weer bijkomen voor het gemeenschappelijk diner want onze Berlijnse Oosterburen hebben een goede organisatie neergezet; we vermaken ons prima maar er moet nog stevig gevaren worden!!!


———————————————————

De kop is er af! Jan ten Hoeve met een stoere eerste dag! Rest van de 94 boten op afstand. Maar goed; eerste dag nog maar… Wat een enorme draai toestanden op dit grote meer!

Gister de officiele opening en prachtige vaartocht met 150 plus personen op twee grote boten over de Spree naar de mooie vereniging van Knut Wahrendorf. Daar stond een prachtig en heerlijk diner langs het avondzonnige terras  met schitterend meerzicht.
Het is genieten hier met 27 Medelanders. Hoewel; minus Hotze want met fiets op zijn schouder gedonderd; die zeilt voorlopig helaas niet meer. 

———————————————————-
Beste Nederlandse deelnemers aan de IDM 2022,

Op de website van de IOU Nederland werden we vandaag al geïnformeerd over de bijzondere IDM van aankomende week. Bijzonder omdat dit toch een beetje het IDM is van Knut Wahrendorf: de Olympiajol legende uit Berlijn. Aanvankelijk was het bericht dat dit zijn afscheid zou zijn, maar dat bleek (gelukkig) voorbarig.

Desondanks alle reden om Knut een beetje in het zonnetje te zetten. Jan van Amerongen opperde eerder al het idee dat iedere Nederlandse deelnemer een kleinigheidje meeneemt. Om dat iets persoonlijker te maken stellen wij voor dat iedere Nederlandse zeiler een typische lekkernij uit zijn dorp/stad of omgeving meeneemt (dumkes, Haagse hopjes, Goudse stroopwafel, ….) met daar aan een kaartje met je naam en eventueel een persoonlijk bericht. Ik zal zorgen voor een nette  Nederlandse (of Friese) tas waarin we dit kunnen verzamelen en aanbieden.

Knut zal deze 26 cadeaus mogelijk willen delen met de organisatie van het evenement, gezien het totale aantal lijkt dat geen slecht idee.

We rekenen op ieders deelname!

Zijn er vragen, laat het dan even weten.————————————————————

Het wordt een bijzonder Open Duits Kampioenschap (Internationale Deutsche Meistershaft) komende week op de Grosser Müggelsee. Het grootste meer in het merenrijke gebied rond Berlijn. 

Bijzonder wordt het, omdat dit het drukst bezochte kampioenschap wordt in jaren, tientallen jaren zelfs. Gewend zijn we aan velden van minimaal 60+, meestal 70+ en soms 80+ Olympiajollen. Maar dit keer staan er maar liefst 96 boten ingeschreven met een stil verlangen naar die vier last minute inschrijvers! Ze zijn daar zeer welkom.

Bijzonder wordt het ook omdat er maar liefst 25 Nederlanders aan de start verschijnen (plus die bekende ’half-half’ Duitser-Nederlander). Een indrukwekkend veld dus. Normaal komen er ook wel 15 plus bootjes de Oostgrens over maar dit bijzondere IDM dus nog wat meer. Met bijna alle ’kanonnen’ uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk en iedereen heeft er nu al bijzonder veel lol in. Veelal met partners, want....

Bijzonder wordt ook het omdat de vorige IDM’s rond Berlijn bekend staan om hun goede organisatie, gastvrijheid en programma. Ook dit keer mogen we weer het een en ander verwachten: bijvoorbeeld met 150 zeilers en partners in grote passagiersboten de Spree op. Want na pakweg 8 kilometer varen we al naast het Reichstag en de Brandenburger Tor. En de IDM’s staan in Berlijn ook niet bekend om de karige diners!

En natuurlijk ook bijzonder omdat dit toch een beetje het IDM is van Knut Wahrendorf: de Olympiajol legende uit Berlijn. Niet omdat het zijn afscheid is, hoewel net tachtig jaar geworden! Want hij houdt echt nog niet op. Hij leidt nog steeds dagelijks in zijn familiebedrijf (Tischlerei seit 1928) en de sportschool wordt actief bezocht om het oudere lichaam in vorm te houden en met succes: Knut wint jaarlijks nog evenementen en stond bij de laatste IDM op Bad Zwischenahn nog naast de winnaar op het podium. Een absoluut fenomeen!

En daarom toch even een klein zonnetje op deze bijzondere Olympiajoller laten schijnen. Geen heldenepos of als nagedachtenis want deze oerfanatieke wedstrijdzeiler is zelf zeer bescheiden en voorlopig nog lang niet inactief als zeiler. Integendeel: de meeste grote wedstrijden staat hij, ook dit jaar, weer gewoon op het inschrijflijstje. Net als onze Jan Krom (1944, ONK winnaar 1966) die, na een geweldig, oosters bod op zijn NED 514 melde: ”Absoluut een interessant startbod maar; kom over drie jaar maar weer eens terug, dan denk ik er nog eens over na”. ’Old soldiers never die’ want wedstrijdzeilers voor het leven.

Zo ook Knut, geboren in Januari 1942 in Berlijn en als heel klein jochie spelend tussen de woestenij van die verscheurde stad. Hij blijft een veelzeiler en heeft zelfs de laatste jaren meer boten laten bouwen dan iedereen! Niet alleen om in te varen, het verhaal gaat dat als zijn rolltack loopje bij de eerste overstag niet lekker ’liep’ hij zijn besluit al had genomen. Dan blijft hij zijn van Eijk weer trouw. Maar vooral ook uit steun voor botenbouwers en zeilers: menigeen vaart in een oud ’Wahrendorf-bootje”

Zijn Palmares is zonder precedent! Niet alleen de grote titels (5xEURO, 2xONK, 6XIDM en 7XOost Duits Kampioen) maar zijn podium plekken zijn letterlijk ontelbaar. Sommige wisselprijzen zien wel 25 keer zijn naam gegraveerd. Het is volstrekt uniek. Als Finnzeiler begin zestiger jaren onverslaanbaar in Oost Duitsland. Maar Knut zat aan de private kant van het Oost Duitse regiem: naar de Spelen moest iemand die meer politieke verbondenheid had. Het zal hem gefrustreerd hebben want hij was toen, en is nog steeds gezegend, met een enorme drang om te winnen. In de Olympiajol werd hij uiteindelijk de waardig opvolger van decennialange alleswinner Uwe Woite.

Zijn vrouw, Margitta, vertelde ons eens een mooi verhaal over zijn ongeëvenaarde drang om aan de startlijn te staan;  ”Mein Knut ist der süßeste Mann, den es gibt. Er hat so weiche süße Augen. Aber am Freitagnachmittag verengen sich seine Pupillen und sein Blick richtet sich ins Unendliche. Dann sage ich: ”Knut, mach schon, geh wieder segeln.” Weil ich weiß, Sonntagabend wird mein Mann mit sanften, süßen Augen zurückkommen!”. Een mooi verhaal van huwelijkse liefde en de levenslange passie voor het zeilen. En zo kennen heel veel Olympiajollers Knut ook: hij kan hard strijden als onze Max Verstappen, geeft nooit op, beheerst én flikt alle trucjes. Maar: op de wal de bescheidenheid en vriendelijkheid zelve. 

Zo vriendelijk dat toen vier jaar geleden twee Nederlandse sigarenrokers tegen, de van een EURO vertrekkende, Knut (mastbreuk) suggereerden dat wij zo graag eens een IDM bij Berlijn wilden varen, hij stelde dat dit er inderdaad maar eens van moest komen. En zo bescheiden want voor zijn vertrek liep hij nog even de feesttent binnen en zoefde gelijk weg in zijn, altijd enorme, Mercedes. Daarna hoorde wij, rookwolken blazend, door de luidspreker: ”Ein Fass Bier wurde gerade von jemandem angeboten, der unbekannt bleiben will.” Tsja: dat tekent de man. Hij is ook op deze IDM de grote man achter de schermen om ons zeilers allemaal niet alleen mooie wedstrijden maar ook een prachtig evenement te bieden. Gesteund natuurlijk door een ervaren organisatie waarbij Christian S. wederom een belangrijke rol speelt.

We gaan er dus zeker van genieten. En: mochten er nog last minute geïnspireerde Olympiajollers willen helpen om die HONDERD BOTEN te halen..... welkom! Je geeft jezelf een prachtig zeilevenement!   

En: kun je die week vakantie niet vrijmaken? Het Vrijbuiterweekend op Loosdrecht wordt ook een geweldig honderdjarig feestje! Doodzonde dat die twee topwedstrijden in dezelfde week vallen maar het is niet anders. Inschrijven dus, welke van de twee dan ook! 

Een dagelijks verslagje met al die feestelijkheden, zal er wel niet van komen. Maar we gaan ons best doen om de achterban middels tussenstanden e.d. op de hoogte te houden.

--------------------------------------------------------------------

Bericht van de organisatie!

Beste zeilvrienden,

Ter voorbereiding op de IDM hebben we onze inschrijvingen in het Manage2Sail programma gecontroleerd en helaas blijk lang niet alles volledig te zijn opgegeven.
Hierbij vragen wij u uw inschrijvingen nogmaals te controleren en daarbij in het bijzonder op het volgende te letten:

· Volledige details van de bestelde artikelen stacaravan en T-shirt (niet alleen in het opmerkingenveld)

· Extra T-shirtbestellingen en extra gasten bij de avondevenementen, zoals beschreven in het document “Aanvullende evenementinformatie V.2.0.pdf”.

· Aparte mail naar idm@seglerverein-rahnsorf.de met de volgende documenten:

o ondertekende disclaimer

o Kopie aansprakelijkheidsverzekering

o Kopie meetcertificaat ..

en vooral de betaling! Tot op heden hebben slechts 25 van de 86 deelnemers hun overschrijving gedaan.
. Inschrijfgeld tot de uiterste inschrijfdatum op 31 mei: 150€ daarna 180€

.  Forfait voor stacaravan/parkeerplaats: 70€

Wij vragen wanbetalers om op korte termijn geld over te maken!

Vriendelijke groeten

PS 1 toelichting op die disclaimer die je moet scannen en dan mailen: je vindt die door 1. inloggen Manage2sail 2. ga naar je Upcoming events en open IDM 2022 door button SHOW 3. onder je naam vindt je documents to be presented 4. open disclaimer 5. deze download dan printen en ondertekenen en scannen/mailen met je scan verzekeringspolis en meetcertificaat.

PS 2 mocht je de T-shirt maat en het aantal aanwezigen (naast de stuurman) niet bij je aanmelding zijn opgegeven mail dit dan naar IDM@seglerverein-rahnsdorf.de conform “Aanvullende evenementinformatie V.2.0.pdf”. (ook te vinden via Manage2sail bij NoR en SI etc)
———————————————————————————————————-

De inschrijving gaat ontzettend hard; we zitten al rond de negentig deelnemers! Nou; die honderd gaan we natuurlijk halen. Twijfel je nog omdat je denkt dat er geen onderkomen te vinden is? Dan vervalt HIERBIJ (https://www.o-jolle.de/userfiles/downloads/Aktuelles/2022/Unterkünfte%20Berlin%20Rahnsdorf%20zur%20IDM%202022.pdf) dat excuus! 
Het gaat een unieke, prachtige Internationale Deutsche Meisterschaft worden! 

———————————————————————————————————-—

Een tweede bericht over het Internationale Deutsche Meisterschaft 2022 (29 juni-2 juli) op de prachtige Müggelsee, direct naast Berlijn. Het wordt een open IDM zonder restricties voor het aantal inschrijvingen. 

Dat is voor ons Nederlanders normaal maar onze Oosterburen hebben officieel nog een plaatsingssysteem voor hun Nationaal Kampioenschap. Maar niet dit keer. Want het wordt voor de Duitse Olympiajollers een bijzonder IDM dat zeker in teken zal staan van de Mr. Olympiajol Knut Wahrendorf.

Knut is in Januari tachtig jaar geworden, bijna even oud als de Olympiajol. En hij kan nog steeds iedereen de baas op het water. Zijn Palmares is net zo groot als zijn eeuwig durend gedrevenheid. Op de wal een vriendelijke baas maar op het water kun je vriendelijk weglaten: hij doet nog steeds alles om te winnen. Veel wind of weinig wind, belangrijke titel of onbelangrijk startje: op het water staat Knut nog steeds altijd ’aan’!

Dus dit IDM zal ook een beetje in het teken staan van zijn enorme carrière. En dat niet alleen omdat Knut aangeboden heeft om zelf als hoofdsponsor op te treden! Zeilers die 14 jaar geleden het IDM in Berlijn voeren weten wat dat betekent: next level gastvrijheid.

De inschrijving gaat hard: heeeeeel veel Duitse zeilvrienden willen daarbij zijn. En dat zal ook zeker gelden voor veel Nederlandse zeilers. Het wordt een prachtig, groots kampioenschap op die bijzondere plek! Combineer het met een stedentripje en schrijf je nu al in!

 

Inschrijving IDM 2022 (https://www.manage2sail.com/de-DE/event/IDM2022Olympiajollen#!/entries?classId=e0835533-0319-46d5-993e-86f18328dff0)

------------------------------------------------------------------------------

Even een eerste bericht van onze oosterburen over het IDM in 2022 (29 juni-2 juli). Het wordt een bijzonder IDM op het thuiswater van Mr. O-jolle.de. Knut Wahrendorf die dan 80 jaar is geworden maar op het afgelopen IDM nog ’gewoon’ tweede werd, nog vóór de beste Nederlanders.

Het Kampioenschap is werkelijk om de hoek van het prachtige Berlijn dus de mooie combi vakantie-wedstrijd ligt weer voor het oprapen. In de komende maanden zullen we regelmatig een update plaatsen want we hopen dat ook veel Nederlanders komen. Degene die er 14 jaar geleden daar bij waren kunnen nog wel verhalen hoe speciaal het was.....

------------------------------------------------------------------------------

De commissie met bekende zeilers en leden van beide clubs is al enkele maanden zeer actief voor onze IDM 2022 aan de Berlijnse Müggelsee.

Er zal geen registratiebeperking zijn, hieruit volgt dat iedereen kan deelnemen aan de IDM, zelfs zonder kwalificaties (bootverzekering en vaarbewijs (afhankelijk van het land)) moeten beschikbaar zijn en lid zijn van de DSV voor binnenlandse zeilers). Dit betekent dat de IDM gratis en voor iedereen realiseerbaar is.

We hebben een terrein gekregen waar maar liefst 60 campers kunnen  staan. Voor SV Rahnsdorf is het vanaf daar slechts 10 minuten te voet of 4 minuten met de fiets . Er kunnen maximaal 80 boten in SV Rahnsdorf liggen, we hebben ook een andere club bereid gevonden en we kunnen daar 50 boten parkeren. Het leuke is dat deze andere club maar 10 minuten lopen van de camperplaats en 3 minuten fietsen is.

Er is een jeugddorp op de fiets 8 minuten naar SV Rahnsdorf en 2 minuten naar de andere club met de fiets.

Als u vragen heeft, kunt u schrijven naar: Flotte.Berlin@gmx.de

BERLIJN ZIET NAAR U UIT!

Blijf gezond!

Duitse vlag Duitse vlag
ETSK0455[1] ETSK0455[1]
IMG_4679[1] IMG_4679[1]
IMG_4768[1] IMG_4768[1]
IMG_4790[1] IMG_4790[1]
VVIU8389[1] VVIU8389[1]
IMG_4741[1] IMG_4741[1]
IMG_4678[1] IMG_4678[1]