Een update uit Heeg

Henk Kuiper op bezoek in Heeg..

Vandaag een bezoekje gebracht aan Jachtwerf Heeg. Wat een indrukwekkende entree bij dit Friese watersportbedrijf!! De Randmeren staan deze winter driehoog opgestapeld, een hele serie Pointer 22 en -25 keurig in het gelid. Dat belooft dus veel goeds. En naar mijn bescheiden mening is dat ook zo. Eigenaar Geert Wijma begroette mij allerhartelijks en net als bij Henk Mik; eerst koffie. Gelukkig, dat is tenminste niet veranderd.

De eerste Olympiajol zit in de mal. Verschillende Olympiajolzeilers zijn al in Heeg geweest, oa. Jan van Amerongen, Jan ten Hoeve, en uiteraard onze verbondsmeter Toon Neijman. Geert Wijma heeft me zijn manier van bouwen uitgelegd. En dan niet specifiek de Olympiajol, maar met name hoe hij zich heeft ontwikkeld om kwalitatieve goede Randmeren, Pointers, etc. te produceren.

Natuurlijk mogen we de Splash niet vergeten en deze boot zal in de toekomst uitgerust worden met een koolstof mast. Jachtwerf Heeg profileert zich als een allround watersportbedrijf voor Randmeren, Pointers, G2, Splash en voor de nabije toekomst ook de Olympiajol. Een goede bijkomstigheid, al het roestvaststaal werk wordt geleverd door De Haas uit Oudega. Dan moet het wel goed zijn.

Dat belooft een mooie jaarvergadering op deze locatie in Maart as!

Groet, 

Henk

PS van de redactie: de laatste foto is een oude bekende die een refit krijgt bij zijn nieuwe eigenaar in Drachten. Cock ’the boatwisperer’ neemt de good old NED 518 stevig onder handen....

3 3
7 7
6 6
5 5
4 4
2 2
1 1
9 9