Overleden Bert Halma

...1932 - 2021...

Op 2 december j.l. is Bert Halma overleden.

Bert is via Henk Mik bij de Olympia Jol klasse terecht gekomen. Hij heeft bij Henk gewerkt en is daardoor ook actief bij de klasse geraakt. Hij werd klasse controleur, maar kon niet zo goed met de veranderingen in de klasse omgaan...

De minimum dikte van de huid van een Ojol moest 0,5 cm zijn. Bij een MIK boot was dat ook zo door het gebruik van gelcoat en matten. Van Eijk gebruikte geen gelcoat en haalde die dikte dus niet. Echter door de swingtest was deze maat overbodig geworden. Omdat we wisten dat Bertje (iedereen noemde hem zo) er een probleem van zou maken, is de NED 531 inderdaad overal 0,5 cm gemaakt van alleen epoxyschuim.

Bert was bijzonder gedreven en kwam tot op hoge leeftijd nog graag bij de wedstrijden kijken. Ook was hij niet te beroerd om honderden kilometers te rijden, als er iemand iets kapot had en je vroeg hem om hulp.

Door ziekte raakte hij uit het zeilen met de Ojol. Een van zijn laatste projecten was het restaureren van een oude, volhouten Oost Duitse Ojol in de schuur achter zijn huis.

Bert was een goed mens met verschillende kanten. Goede herinneringen blijven!

Rust zacht, Bert!

Veel sterkte voor zijn familie, namens de Olympia Jol klasse

Bert Halma-2 Bert Halma-2