Nieuwe protest en andere formulieren...

Voor het geval dat....

Heel veel protesten worden er tijdens de Olympiajol wedstrijden niet gezet. Dat lijkt dus op een gedisciplineerde dan wel vergevingsgezinde klasse?  U weet beter.

Want op de wal hoor je wél het gemopper, veelal over een stuurman die er niet bij is. En strafrondjes draaien? Daar zijn heel veel zeilers ook niet zo bekwaam in, dat mag wel wel wat vaker. Er zijn Duitse zeilvrienden die om die redenen het varen in onze velden zelfs gevaarlijk vinden.

Eigenlijk weten we dat allemaal wel: een foutje is zo gemaakt maar een strafrondje niet. 

Laat daar het wedstrijdreglement nu in voorzien! Ga niet weer mopperen wanneer iemand zijn fout niet corrigeert maar zet gewoon wél dat protest! Het hoort bij wedstrijdzeilen. Daar is helemaal niets mis mee. Zo neemt degene die fout is een volgende keer wellicht wat sneller op het water zijn strafrondjes. Of, begrijpt U beter waarom U wel een protest zette maar het zelf bij het verkeerde eind had. En: met een protest heeft U in ieder geval productieve energie ingezet i.p.v. schreeuwen op het water en mopperen op de wal.

Enfin: regelkennis en discipline op het water wordt er alleen maar beter op met zo nu en dan een protest. Alle partijen steken daar wat van op. Niet lang geleden beloofde het IOU NED bestuur nog wel eens een fles wijn voor de eerste protesteerder. Hetgeen aangeeft dat het we elkaar echt wel wat meer aan de regels mogen houden.

Wel blijven glimlachen na elkaar! En na afloop de winnaar die een biertje haalt voor de verliezer van het protest. Moeilijk, maar breng het maar op. Immers strijd op het water en vriendschappelijkheid op de wal. Want we blijven wel een sportieve en gemoedelijke klasse!

Waarom dit stichtelijke stukje? Nou: omdat het Watersportverbond nieuwe documenten en formulieren heeft uitgebracht. Te gebruiken door wedstrijdcomité’s en zeilers. Zo ook een nieuw protest formulier (’verhoor-aanvraag formulier’). Nog weer iets eenvoudiger geworden maar vul hem maar eens goed in met de ’net gefinished maar nog steeds kwaad’ adrenaline in je oren. Nu kun je thuis nog even rustig oefenen! 

Wedstrijd formulieren en documenten Watersportverbond (https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/wedstrijdsport/wedstrijdorganisatie/downloads-en-links-wedstrijdorganisatie)

 

Watersportverbond documenten (2) Watersportverbond documenten (2)
Verhoor-aanvraag c.q. protest formulier Verhoor-aanvraag c.q. protest formulier
VIKING ZEILWEDSTRIJD ERTVELDPLAS O-JOL 30 MEI 2015_0179 VIKING ZEILWEDSTRIJD ERTVELDPLAS O-JOL 30 MEI 2015_0179
P1060751 P1060751
P1060769 P1060769
P1060781 P1060781
P1060825 P1060825
DF0A2262 - kopie DF0A2262 - kopie