Nieuwe pagina’s op onze Olympiajol.nl

Een website is nooit af…..

De perfecte website bestaat niet. Iedere lezer kan andere verwachtingen hebben. En een klasse organisatie die het van vrijwilligers moet hebben heeft natuurlijk ook beperkte mogelijkheden. 

Daarom zijn wij als IOU al jaren erg tevreden met een prima website draaiend op het Mediapublisher platform van onze sponsor Ziber natuurijk met steun van SdH Vormgeving. Het is voor een klasse organisatie een uitstekend medium voor informatie overdracht met de eigen zeilers en andere geïnteresseerden. Met Barbara en andere vrijwilligers blijft hij actueel en informatief.

Het is dan ook een goed bekeken website! Want in de topmaanden van het zeilseizoen zijn er maar liefst ruim 9.000 bezoeken per maand en in de winter daalt dit nooit onder de 4.000 bezoeken. Op topdagen met meer dan 350 unieke bezoekers (IP adressen) en in de winter toch nimmer minder dan 60. In een jaar zijn er bezoekers geweest uit rond 100 landen. Een zeer goed bezocht medium dus.

Nu zijn er de afgelopen dagen nog wat nieuwe pagina’s toegevoegd met extra informatie. Namelijk overzichten van de bestaande IOU wisselprijzen en Vloot wisselprijzen en hun winnaars, Adelskalender en IOU ranglijst toppers. Kijk maar eens onder O-jol/Olympiajol Eregallerij.

Dit is nog niet helemaal compleet. Met name de lijst met oude winnaars blijken lastig te maken. Wij roepen dan ook de Vlootvoogden dan ook op om de informatie met betrekking tot hun wisselprijzen te controleren en completeren. Stuur -betere- foto’s en lijsten van historische winnaars dan naar PWS@upcmail.nl. Dan kunnen we dit verder updaten.

Verder is onder Academy en het kopje Hermeting relevante informatie geplaatst wanneer je een Olympiajol bezit zonder geldig meetcertificaat en je waarschijnlijk een hermeting moet hebben. Hier zal in de komende weken, wanneer ook de laatste onderdelen digitaal beschikbaar komen, het complete archief van de oude Klasse Voorschriften en historische meetformulieren beschikbaar worden gemaakt.

Immers de IOU heeft zich hard gemaakt om de DSV (Duitse beheerder van onze Klasse Voorschriften) te laten instemmen om bij herkeuring gebruik te maken van de Klasse Voorschriften en meetformulieren geldig op het moment van afgifte van de eerste meetbrief van het te her-meten schip.

Het is immers wel zo fair om oude schepen niet te laten voldoen aan nieuwe voorschriften terwijl even oude schepen met een geldige meetcertificaat dit niet hoeven.

Enfin: gelijkwaardigheid en eerlijkheid is en blijft een belangrijk uitgangspunt in onze klasse. Op deze website pagina kunt je dit alles nog nalezen en bestuderen.

Oogje in het Olympiajolzeil Oogje in het Olympiajolzeil
download download
ZIber ZIber