Onze EURO op het prachtige Gardameer: de inschrijving is nu open!

De blik naar voren: het gaat mooi worden!

De laatste twee ’Italiaanse’ EURO’s voor de Olympiajol zijn vanuit Nederland georganiseerd. Beide keren op het Lago di Como, en het was schitterend! Enorme velden met erg veel Oranje: feestjes zijn het. 

En dit keer, tot aller groot plezier, hebben onze Duitse zeilvrienden de organisatie opgepakt. We varen dus vanuit het prachtige Malcesine op het formidabele  Lago di Garda! Hét wedstrijdwater waar alle internationale klassen regelmatig aanwezig zijn. Er is veel ervaring, gastvrijheid en deskundigheid.  Organisatrice, Beate Schulz is al er op voorverkenning geweest. Zij heeft alle details doordacht voor deze lastige tijden en doet goed werk om ons allen een heerlijke zeilweek te faciliteren. 

Let op het gebruik van de tegenwoordige tijd! Want er is volop vertrouwen dat tussen 23 en 27 augustus gewoon gevaren gaat worden. Dan moeten we de Corona toestand toch voldoende onder de knie hebben. Natuurlijk zal het sociale programma, het ’land-programma’, afgestemd zijn op de dan actuele situatie. Maar onze EURO lijkt ’gewoon’ gevaren te worden. 

Het is trouwens zeker niet ons eerste Europese kampioenschap op dit ideale zeilmeer. De laatste keer is in 2001, gewonnen door, de helaas zo vroeg gestorven, Fred Moerman, voorop in een enorm veld. Veel zeilers uit het huidige wedstrijdveld hebben nog goede herinneringen aan dat topweekje. Goede voortekens dus!

Dichter bij de EURO zal er hier nog wat aandacht worden besteed aan de typerende fameuze wind bij Malcesine: de Peler en de Ora. Prachtige zeilomstandigheden en zeker niet té veel wind! Veel geheimen zal Aeolus daar niet hebben maar een beetje voorbereiding helpt altijd. 

Dus, met dat ’land-programma voorbehoud’, kan er nu ingeschreven worden en gestart worden met de voorpret. Doe dat dan maar gelijk! Want echt: dat Olympiajol hoogtepunt na al die Corona ellende: dat wil je niet missen!

En een verdere tip: nú zijn de hotelkamers of appartementjes nog te vinden. Maar gaat straks hard wanneer je wacht tot alle Italianen zelf ook kunnen gaan boeken! Campers en tenten zijn niet snel het probleem, maar ook hier geldt: waarom wachten.

Hieronder de brief van Beate met aanvullende informatie en de inschrijvingslink, aan alle Olympiajollers die niet kunnen wachten om weer eens ouderwets ’los’ te gaan. Prachtig: wat hebben we er zin in!!

En voor degenen met nóg meer voorpret zoeken: de fraaie Travemünde Woche (29-31 juli) heeft de inschrijving (https://www.manage2sail.com/en-US/event/a3014e6c-7d56-4108-a277-55265a5afa23#!/entries?classId=28a9efa7-7d8d-4827-8bb1-6e9ae47ade27) zojuist ook geopend: met in toenemende mate veel Oranje - bezoek. Ook een perfecte tip!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Olympiajol zeilers,

 

De aanmelding voor de Euro Cup aan het Gardameer is nu online:

Link naar de inschrijving (https://fragliavela.sailti.com/en/default/races/race-inscription/text/EuropeanCupO-JOLLE2021Malcesine-en/0)

Houd er rekening mee dat de registratie contactloos moet zijn, zodat:

meetcertificaat

bewijs van verzekering, en

ondertekende disclaimer

bij de inschrijving per e-mail naar de vereniging moeten worden gestuurd.

Vooraf was de afspraak met de organisatie in Italië gemaakt dat, wanneer het evenement zou moeten worden geannuleerd t.g.v. corona, het inschrijfgeld volledig  zou worden terugbetaald. De huidige regeling voorziet in een terugbetaling van 90%. Omdat de organisatie in Italië vooraf kosten moet maken, hebben wij ingestemd met deze regeling.

De organisatie van het sociale programma staat t.g.v. de coronasituatie nog open, maar ik hoop hier eind mei/begin juni meer over te kunnen melden. We kunnen er ons inziens van uit gaan dat de graad van vaccinatie en de mogelijkheden tot testen t.z.t. zodanig zijn dat de Euro Cup en het sociale programma doorgang kunnen vinden.

Voor de deelname van de begeleiders/partners aan de pastafeestjes en het galadiner moet worden gerekend op kosten van ongeveer € 45,00 per persoon.

Voor een betere planning wordt bij de inschrijving naar het aantal begeleidende personen gevraagd. Verder zou ik andere gasten, die als toeschouwer naar Malcesine komen en willen deelnemen aan het sociale programma, willen vragen om contact met mij op te nemen via sekretariat@o-jolle.de.

Ik blijf hopen dat alles snel weer ‘normaal’ wordt en dat jullie, beste zeilers, een geweldig zeilseizoen hebben.

 

Met vriendelijke groet,

Beate

Italiaanse vlag Italiaanse vlag
Fraglia Vela Malcesine Fraglia Vela Malcesine
1001928 1001928
DSC_0078 DSC_0078
europe-413102_960_720 europe-413102_960_720
xAi27tUQ xAi27tUQ
01_vento-lago-di-garda-360gardalife-1200x799 01_vento-lago-di-garda-360gardalife-1200x799
xts1171127103927 xts1171127103927