Ook in Duitsland vallen wedstrijden weg.....

Geen Eiscup in 2020! Wat EURO '21 Lago di Garda tips....

Terwijl afgelopen weekend Martin Lehner in AUT 127 op de Mattsee VERSLAG LINK (https://www.o-jolle.at/aktuelles/)nog Oostenrijks kampioen (Jan ten Hoeve, vijfde) werd, kwamen ook teleurstellende berichten door. In Duitsland wordt dit jaar nog wel wat gevaren (Berlijn) maar de wedstrijd series geliefd door ons Nederlanders (Eiscup Esssen, Dummersee) gaan eruit. 

Met name het afzeggen van de vijftige jarige Eiscup is sneu. We hadden er ’zin an’! Het plan was om met 25 NED bootjes die kant op te gaan en tegen 25 GER bootjes te strijden. Niet alleen om het tiende Lustrum van de, oh zo gezellige, Eiscup te vieren. Maar ook om er een onvervalste Nederland - Duitsland van te maken: alle deelnemende zeilers dragen bij aan de team prestatie. Prijs suggestie was dat de winnaar zijn volkslied toegezongen krijgt door de verliezende partij.... Gewoon omdat het leuk is!

Nu: dat gaat dus niet lukken. Zet het eerste weekend van november maar in de 2021 kalender. Want, Carpe Diem, dan gaat het er toch echt van komen!

Verder rest ons dit jaar van de Ranglijstwedstrijden nog enkel de Finale op Nieuwkoop: daar hebben we al voorpret van! Het maximale aantal inschrijvers schijnt al te zijn bereikt. Varen willen we! Dan maar zonder clubgebouw: varen willen we zolang het nog kan!!

Over de Olympiajol Winter Competitie (Oliebollen, Boterletter, Openings Sprint, Vloot Friesland and Vloot Zuid) wordt nog nader gecommuniceerd. Daar is het nu nog te vroeg voor. Maar we blijven goede moed houden. Immers met zelfdiscipline op de wal is eenmansboot zeilen de veiligste sport die er is! 

Trouwens, in verband met de lange termijn planning........ Hierbij een Garda Training 2021-LINK (http://www.o-jolle.de/?&Rolli%C2%B4s_Training_auf_dem_Gardasee_21._-_25.03.2021&realblogaction=view&realblogID=906&page=1) naar een perfecte mogelijkheid om je voor te bereiden op die EURO 2021 op die fantastische locatie. Training, zoals al jaren lang georganiseerd door Rolli Franzmann, in Italië. Dit jaar dus op het EURO water. Een perfecte mogelijkheid om te trainen en een mooie voorjaarsweekje te hebben. Voertaal is duits maar wij Nederlanders zijn altijd heel erg welkom! 

Ook hierbij wat informatie voor die EURO op Lago di Garda, Italia van 23 tot en met 27 augustus. Er zal natuurlijk nog veel meer informatie volgen. Maar...... het wordt natuurlijk een prachtige EURO op een prachtige locatie. En in de italiaanse vakantie maand.

Voor de camping en campers geen probleem maar zoek aub spoedig een hotel of appartement!! Nu dus !!!! Gevaren wordt bij de Fraglia Vela Malcesine, via Gardesana 205 Malcesine . De haven van deze WSV ligt op een paar kilometer van het prachtige oude stadje Malcesine met nu nog wel slaapgelegenheden. Straks minder......

 

eiscup 2019 (9 von 1) eiscup 2019 (9 von 1)
duitse vlag duitse vlag
eiscup eiscup
Italiaanse vlag Italiaanse vlag
Fraglia Vela Malcesine Fraglia Vela Malcesine
Malcesine-Gardameer-3-1 Malcesine-Gardameer-3-1
Monte-Baldo-kabelbaan-Malcesine-Gardameer-4 Monte-Baldo-kabelbaan-Malcesine-Gardameer-4