Wie heeft er nog kopieën van oude klasse voorschriften?!

Oproep aan de hard-core Olympiajollers

De Olympiajol is vierentachtig jaar oud. Sindsdien zijn er veel versies van de Klasse Voorschriften (KV) verschenen. Deze door het Duitse Watersportverbond, het DSV, uitgegeven voorschriften zijn meer dan enkel interessant voor het volgen van de ontwikkeling van de klasse. Want, indien boten met een verlopen meetbrief her-meten moet worden dan gaat dit conform de KV geldig in het jaar van de eerste aanvraag van een meetbrief. Immers, je mag een boot van de begin jaren niet afkeuren aangezien er nu, slechts op details maar toch, andere regels gelden.

Dit principe is kortgeleden bevestigd met de DSV en het Watersportverbond. Daar zijn wij als klasse blij mee: oude(re) schepen zullen dan gewoon aan wedstrijden kunnen mee blijven doen. Ook nadat de meetbrief jaren lang is verlopen. Tevens moet een schip met geldige meetbrief na een ingrijpende renovatie,

her-meten worden. Maar dan wel natuurlijk conform die geldende KV van destijds. 

Nu: daar ligt het probleem. Door allerlei oorzaken is er geen volledig bestand van de oude klasse voorschriften. Eigenlijk ontbreken alle versies van vóór 1977 (deze en alle latere versies zijn wel compleet).

Er is door de IOU NED en GER uitgebreid gezocht, bij het Watersportverbond en bij de DSV, bij oude(re) leden met veel gegevens over de historie van onze klasse. Maar het blijkt niet eenvoudig. De oorzaken hiervan zijn minder interessant dan de mogelijke oplossing van het probleem:

Dus hierbij een oproep aan de vele oude(re) Olympiajollers die nog oude dozen met uitslagen, foto’s en documenten hebben liggen: wie kan ons helpen! Zoek eens door deze dozen heen. Wie is er in staat om ons, en vooral de zeilers met oude Olympiajollen, uit de brand te helpen! Of, ken je iemand die deze KV’s kan hebben: neem dan graag namens ons contact op met die persoon.

Mocht je onze oude -vóór 1977- Klasse Voorschriften vinden, ook al zijn ze niet compleet, schrijf dan even een mail: PWS@upcmail.nl. Wij scannen ze dan graag in en brengen ze naar de juiste plekken.

Ook zal onze site deze informatie dan beschikbaar maken. Er zal zeker een fles goede wijn van het IOU tegen over staan. Want we willen voor eens en altijd proberen deze archieven op orde te krijgen!

Olympiajol logo Olympiajol logo
oud hout oud hout
Oud Hout 2 Oud Hout 2
Oud Hout Olympiajol gered Oud Hout Olympiajol gered
boot meten boot meten
meten meten