Update Eurocup (Braassem) en ONK (Grevelingen) 2020

Dè zeilweek van het jaar !!

We willen jullie graag op de hoogte brengen van de voorbereidingen voor de Eurocup en het ONK.

 

Note: onder dit artikel staan de verschillende verblijfsmogelijkheden!

 

Vanwege de coronacrisis zullen beide kampioenschappen anders worden dan dat we ons zouden wensen. Maar vooralsnog kunnen we in ieder geval zeilen. We houden als organisatoren de situatie goed in de gaten en betrekken nieuwe omstandigheden bij onze voorbereidingen.

Beide evenementen zijn ‘Coronaproof’ voorbereid. Omdat niets zeker is in deze tijd behouden we tot uiterlijk 1 augustus  de gelegenheid om alsnog andere beslissingen te kunnen nemen. Eventuele verandering zullen op de IOU-site bekend gemaakt worden. Aangezien we te maken hebben met verschillende veiligheidsregio’s kan het bijvoorbeeld zijn dat slechts één van de twee kampioenschappen gevaren kan worden.

 

Wat mogen jullie verwachten?

 

We zetten ons er maximaal voor in, om de zeilwedstrijden door te laten gaan. Het programma eromheen zullen we blijven aanpassen aan de omstandigheden van dat moment. We hebben goede afspraken kunnen maken met de betrokken personen, organisaties en ondernemers. Zoals het er nu uit ziet kunnen we binnen coronakaders toch zorgen voor gezelligheid.

Doordat de organisaties van beide evenementen gezamenlijk optrekken, hebben we een gezamenlijke herinnering. Je hoeft je maat niet op te geven!

 

Het zeilspoorboekje

Eurocup.

We beginnen op dinsdag 1 september. Door gebrek aan tijd en de 1,5 meter afspraken zullen eventuele metingen tijdens het evenement aangepast plaatsvinden.

Diezelfde middag zijn er minimaal 2 wedstrijden gepland. De eerste start is om 14.00 uur. Voor de partners is er een beperkt partnerprogramma. Na de wedstrijden worden we getrakteerd op een ‘Happy Hour’.

Woensdag 2 september zijn er minimaal 4 wedstrijden met een walpauze geprogrammeerd. De eerste start is om 10.00 uur. Deze avond bent u welkom voor een (Coronaproof) buffet.

Donderdag 3 september starten we ook om 10.00 en zijn ook minimaal 2 wedstrijden gepland, gevolgd door de prijsuitreiking. Vanuit het clubhuis is alles heel goed te zien. We bezien ook nog de mogelijkheid om de wedstrijden op een andere wijze te volgen.

Hierna kan iedereen richting Grevelingen. Door deze wedstrijdplanning hebben we getracht  mogelijkheid te bieden voor zeilers met een moederschip om op tijd te zijn voor het ONK.

 

Open Nederlands Kampioenschap

De start van het kampioenschap vindt plaats op zaterdag 5 september. Ook hier zullen eventuele metingen aangepast worden op de beschikbare tijd en de 1,5 meter afspraken. Met name veiligheidsmiddelen vragen op dit grote water extra aandacht. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt (zoals altijd) bij de schipper.

Om 10.00 uur is er een palaver.

Om 12.00 uur eerste start. Deze dag varen we 3 wedstrijden.

Na de wedstrijden hebben we de mogelijkheid op gepaste afstand een borrel te drinken. Ook is er gelegenheid om te eten in het restaurant van de jachthaven. Hiervoor dien je zelf een reservering te maken. Voor zowel het zeilen als de activiteiten rekenen we op eenieders gezonde verstand en medewerking.

 

Zondag 6 september varen we 4 wedstrijden. De eerste start is om 10.00 uur. We lunchen op een eilandje in de Grevelingen. Dat bespaart heen- en weer varen en is -ook met gepaste afstand- gezellig! De lunch is inbegrepen. In de middag een ‘Happy Hour’ en daarna een ‘gezamenlijke’ maaltijd in het restaurant van de jachthaven. Hiervoor kunt u zich bij de inschrijving opgeven.

Op maandag 7 september sluiten we af met 3 wedstrijden. Ook nu is de start om 10.00 uur.

Na 14:00 uur wordt er niet meer gestart. We proberen de prijsuitreiking rond 15:00 uur te houden, zodat iedereen weer op tijd zijn (thuis)haven kan bereiken. 

 

Tot wanneer kunnen we inschrijven?

De uiterste inschrijfdatum voor de EC en het ONK  is 10 augustus. Echter in verband met de financiën en de walactiviteiten zou de organisatie graag willen weten wat het aantal deelnemers is. Daarom vragen we je snel in te schrijven, liefst vóor 20 juli.

 

Wat kost het?

We willen graag werken met reële inschrijfgelden, niet te hoog en niet te laag.

Daarom vragen we zowel voor de Eurocup als voor het ONK €125,00.

Zeil je mee met beide evenementen dan zijn de kosten €240,00

Voor partners die mee willen eten rekenen we voor de Eurocup € 20,00 voor het ONK € 27,50.

N.B.

Mocht je beide evenementen willen sponsoren dan betaal je €400,00. Voor dit bedrag krijg je een vermelding op het sponsorbord en staat 1 persoon ingeschreven voor beide evenementen. Neem hiervoor contact op met Maarten Janssen mdmjanssen@hotmail.com  

 

Slapen en verblijven tijdens het ONK

De jollen kunnen terecht op het terrein van Port Zélande. Voor de bemanning en aanhang zijn er legio mogelijkheden. Op het terrein van ‘Port Zelande” is plaats voor campers. De gebruikelijke voorzieningen (drinkwater, electra, legen chemisch toilet) zijn aanwezig. Verder zijn in de directe omgeving huisjes beschikbaar. Het boeken van de huisjes kan tot een week voor het evenement kosteloos geannuleerd worden.

De contactgegevens voor het havenkantoor en een aantal andere verblijfsmogelijkheden hebben we voor je op een rijtje gezet.

Tip: wacht niet te lang met organiseren, het is in september druk in Zeeland.

 

Heb je nog vragen?

Neem dan even contact. Dan kijken wij wat we kunnen doen.

rolinehuiskamp@gmail.com

0615061935

 

VERBLIJFMOGELIJKHEDEN PORT ZELANDE

 

OUDDORP

 

Center Parcs Port Zelande

https://www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_PZ_vakantiepark-port-zelande

tel 010-7980980

 

Camping Port Zelande

https://www.google.com/maps/dir/Current+Location/51.7554690,3.8579380

@: camping.portzelande@groupepvcp.com
Tel:  0111 674 020 

 

Marina Port Zelande

https://www.vvvgoeree-overflakkee.nl/nl/zien-en-beleven/watersport/jachthavens/marina-port-zelande/640

haven@mpz.nl;

marifoonkanaal 31

@: haven@mpz.nl

Tel:  0111-671920

 

Verblijfsmogelijkheden elders

Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam

Ossenhoek 1 (Kabbelaarsbank)

3253 MH Ouddorp (ZH)

Nederland

+31 (0)111 671480

WWW.BROUWERSDAM.NL

INFO@BROUWERSDAM.NL

 

B&B Ouddorp

https://www.bedenbroodjeouddorp.com/omgeving

@: info@bedenbroodjeouddorp.com

Tel: +31 (0) 6 18728579

 

 

Pension Ouddorp

https://pensionouddorp.nl/nl/contact

info@pensionouddorp.nl 
Tel: +31(0)187 - 68 17 24

 

SCHARENDIJKE

Camping de Strandloper

https://www.destrandloper.nl/nl/contactenroute.lp

@: info@destrandloper.nl

Tel:  0111-676076

 

Zeelandcamping Scharendijke

https://www.zeelandcampingscharendijke.nl

@: info@zeelandcampingscharendijke.nl

Tel: 0031-610874043 

 

Camping Muralt

https://www.campingmuralt.nl

@: hallo@campingmuralt.nl

Tel: 0031 (0)111-671575

 

 

 

We hopen jullie te zien in september,

 

Namens organisatie van Eurocup en ONK.

 

 

132968_org 132968_org
132969_org 132969_org