Verslag Finale Nieuwkoop 2019

...en natuurlijk de uitslag onderaan...

De laatste puntenwedstrijd zit er weer op. Op vrijdag waren er wat vroege vogels om gezamenlijk te gaan eten.
De volgende ochtend kwamen al vroeg de nodige zeilers aangereden. Er waren wat problemen met parkeren, zodat ik toch weer op de trekker moest kruipen. De vraag werd al snel gesteld: ”Ben je vorige week nog naar het Malieveld in Den Haag geweest?” Net op tijd om met de firma Tijsterman een hoop geruzie te voorkomen. Omdat de starttijden niet duidelijk waren (verschil op de NZ-site en O-jolsite), werd er gestart om half twaalf. Een licht windje die ook nog flink draaide.

Na de eerste start naar de kant voor de lunch, die door de organisatie van Mak super gelukt was. ‘s Middags weer het water op voor twee wedstrijden. De eerste lukte het gelukkig met voldoende wind, maar na de start van de tweede wedstrijd liet de wind het volledig afweten. Geen andere mogelijkheid dan afbreken en iedereen naar de kant. Borrelen en het gewoonlijke zeilersge… en daarna een lekker Chinees buffet. Op een redelijke tijd trad de periode van rust in.


Het voor zondag beloofde warme en betere weer bleef ‘s ochtends uit. Twee potjes varen, lunchen en nog een potje. In het geheel was er maar één BFD en één UFD. In de tweede wedstrijd een bijzonder startende Onno Yntema die na de start het startschip ging ronden. Het had hem de hoofdprijs kunnen kosten. Maar de laatste wedstrijd startte hij wel goed en lag direct op kop wat zorgde voor een grote voorsprong.


Direct na de laatste finish de prijsuitreiking gehouden waarna iedereen rustig naar huis kon. De uitslagen stonden zondagavond al op de site. Allemaal bedankt voor het meedoen en de gezelligheid.
Theo Meus

 

Link naar uitslag  Uitslag Finale 2019 (/content/31474/download/clnt/90352_20191013_o-jol.HTM)

download download