UPDATE: De Wedstrijdkalender Olympiajol 2019

We kunnen gaan plannen!

Even nog een wijziging: de Voorjaarswedstrijden op Heeg zijn verplaatst en het nationale Trainingsweekend op de Braassermeer is gepland!

------------------------------------------------------------

Ieder jaar wordt er weer naar uit gekeken: de nieuwe Wedstrijdkalender. Nu: hij is er weer! Maar het is nuttig om te begrijpen hoe hij tot stand komt en wat nu de status is.

Welaan: ieder najaar zet het IOU bestuur een eerste concept in elkaar. Klinkt gemakkelijker dan het is want de data voor 2019 staan voor weinig verenigingen meerjarig vast. Dus er moeten wat inschattingen worden gemaakt. Ook vallen dan de eerste keuzes.

Bijvoorbeeld dit jaar: door de late Paasdagen schuift het voorjaar wat ineen. Hierdoor vielen traditionele wedstrijden als de ZIlveren Spiegel en de Braassem Summer Regatta ineens op hetzelfde weekend. Dat valt dan altijd in het voordeel uit van de traditionele Olympiajol klassiekers. Ook is de IDM láát in het jaar hoewel in Beieren én zeer de moeite waard! Dus komen de data voor de najaarsklassiekers in het geding. Daar komt bij dat bijna geen enkele vloot of vereniging graag schuift dus daar liggen de uitdagingen. 

Dan roept de IOU traditioneel het derde weekend van November de Vlootvoogden bijeen, dit keer weer bij de Vrijbuiter. Tesamen trouwens met Herman van Eijk voor  technische zaken alsmede onze Barbara voor de website issues. Naast de wedstrijdkalender problematiek loopt het bestuur alle lopende zaken langs die er op dit moment leven, voor informatie uitwisseling en gemeenschappelijke beslissingen. En is er dus transparantie over de follow up m.b.t. de laatste A.L.V.. De Vlootvoogden kunnen dat, indien gewenst, dan weer met hun zeilers delen.  Want zo is in ieder geval in iedere Vloot iemand op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen. 

De laatste issues worden weggetikt waarna er altijd nog een paar weken nodig is voor de laatste bevestigingen. Dit jaar was belangrijk de ONK Sprint een plekje te geven. Hoewel het nog besproken en geevalueerd gaat worden op de ALV moeten we nu natuurlijk al plannen. Gelukkig was Vloot Zuidlaren bereid deze verantwoordelijkheid op zich te nemen. Ze krijgen een uitdagend jaar want ook de ONK wordt er verzeild. Maar hulde voor de noordelijke bereidwilligheid! Ook is Vloot Reeuwijk middels Vlootvoogd a.i. Ton bereid om na twee jaar Vloot Zuid de organisatie van het Vlaams Kampioenschap op zich te nemen. En Vloot Zuid heeft nu al een leuk programma voor de Winter Olympiajol Workshop voorbereid. En Vloot Friesland moet dealen met een nieuwe locatie voor de Herfstwedstrijden en de drukte in het vooorjaar.

Dit jaar trouwens staan er iets minder Ranglijst evenementen gepland in vergelijking met voorgaande jaren. Toen vonden we de agenda met 15/16 series eigenlijk te vol, nu zijn we weer terug op het aantal van 13/14 zoals eerder. Want zo komt het dit jaar nu eenmaal uit: nog steeds zeilmogelijkheden genoeg! En dan zijn er nog de trainingsdagen. Naast wat de Vloten zelf organiseren heeft het IOU als voornemen om een nationaal trainingsweekend te plannen op de Braassem. Er is altijd weinig plek op de agenda maar we zijn er mee bezig: ”Watch this space”!

En zo komen we er altijd weer uit. Het is goed te zien dat Olympiajollers goed georganiseerd zijn en er een grote bereidheid is er samen uit te komen en elkaar te helpen! Mooi is dat!

Dus de Wedstrijdkalender 2019: hij is er! Maar, zoals altijd: nog niet 100 % zeker! Er is nog een -Fries- onzekerheidje én, belangrijker, de A.L.V. stelt haar definitief vast. Dus tot het voorjaar, onze A.L.V. is weer tijdens de zaterdag op de HISWA, kan het nog schuiven. Maar eerlijk gezegd, de ervaring leert dat dit hem gaat worden!

En, trouwe wedstrijdzeiler: U kunt weer van start en wel op zondag 6 januari op de Spiegelplas met de Openings Sprint Wedstrijden om te beginnen!! 

Jaarkalender 2019 1.5 final draft Jaarkalender 2019 1.5 final draft
NL Vlag NL Vlag
Olympiajol logo Olympiajol logo
Winterprijs Winterprijs
14 14
28 28
images images
Ook al zie je de O-jol niet; het moet wel eerlijk.. Ook al zie je de O-jol niet; het moet wel eerlijk..