Indian Summer Sailing op de Baldeney see! Het genoegen van niet zeilen.....

Herfst snoepje -zonder wind- in Essen.......

In plaats van uitslagen de melding dat het een fantastisch weekend was in Essen: gezellig, vol eten en drank. Zelfs het reuzenrad in het centrum van Essen werd bezocht. Maar helaas geen zuchtje wind, niet op zaterdag en niet op zondag.

Dus vol, rond én met kater weer vroeg naar huis. Het kan verkeren! Volgend jaar, de 49ste keer (!), beter...

------------------------------------------------------

Ieder jaar aandacht voor dat najaars pareltje een klein uurtje over de grens. Omdat het er altijd zo aardig en gemoedelijk is! 

Die prachtige beherfste bossen op de glooiende heuvels langs die verbrede tak van de rivier Ruhr. Waar ’vroegâh’ de ijzer industrie haar bruinkoop pijpen tot in de hemel liet reiken en waarvan nu haar verstilde rudimenten de oevers sfeer brengen. In dat lommerijke clubgebouwtje met bijgebouwde tent vol barbeque’s, bakplaten en gezelligheid. Die bijna vanzelfsprekende gastvrijheid van begin tot einde verzorgd door trotse clubleden die hun steentje bijdragen door voor ’hun’ gasten lekker te bakken en koken. Waar wordt gepraat, gegeten, gelachen, gedronken en ook gerookt tot lang na zonsondergang. En natuurlijk die bijna voorspelbare, want altijd heerlijke drijfpartijen vol sportieve strijd over dat moeilijk te peilen watertje waar zelfs de locale helden met 40 jaar ervaring maar geen voordeel kunnen behalen.

Dat evenement dus: de EISCUP 2018 op de Baldeney see. Georganiseerd door de mannen op bovenstaande foto die wij ook van hun bezoeken aan ons kikkerlandje herkennen. Leden van de Wettfahrtgemeinschaft der Segler am Baldeneysee e.V.:  de samenwerking tussen de 23 watersportverenigingen (!) aan dit kleine meer! Dat zegt al voldoende! Wij genieten weer de gastvrijheid van de Essener Segler-Club Ruhrau e.V, Lanfermanfähre 58a, 45259 te Essen.

Onze Olympiajol vrienden Frank, Jurgen en Thomas hebben de Notice of Race ook zelfs in het engels vertaald. Zij verwelkomen ons namelijk graag! En uniek is het want de enige Duitste ranglijstwedstrijd waar meer kaaskoppen starten dan afkomstig uit ons Oosterbuurland zelf!

Al decennia rijden veel nederlanders hun trailers met plezier die steile dijk op en af: nu reeds 14 van de, nog steeds groeiende en nu al, 27 Olympiajollen. Ieder jaar weer de vaste bezoekers, omdat het zo’n lekker herfstsnoepje is. Én ieder jaar wat nieuwelingen die het zelf wel eens willen mee maken. Maar: er kunnen er altijd meer bij!

Dus gebruik onderstaande link. En: mocht iemand niet ergens in een goedkoop hotelletje om de hoek willen kruipen: mail naar pws@upcmail.nl. Er kan altijd wel een slaapplekje bij een zeiler thuis worden geregeld.

 

Inschrijven: Link naar Manage2Sail inschrijving EISCUP (https://www.manage2sail.com/nl-NL/event/Eiscup2018#!/)

Video door Manfred Putz: EISCUP 2017 op Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=gDdtLVyIMic&t=624s)

Notice of Race: http://www.olympiajol.nl/content/31474/download/clnt/84566_Essen_NoR.pdf (http://www.olympiajol.nl/content/31474/download/clnt/84566_Essen_NoR.pdf)

Essen 1 Essen 1
Essen 2 Essen 2
Essen 22 Essen 22
Essem4 Essem4
essen3 essen3
essen5 essen5
Essen1 Essen1
Afgelast Afgelast