De veertigste Zilveren Spiegel vermomt zich als Open Nederlands Kampioenschap Sprint

Een mooie combinatie!

Traditie getrouw op het derde weekend van Juni: de Zilveren Spiegel 2018 valt dit jaar op 16 en 17 Juni. Veertig jaar geleden voor het eerst gevaren. In 1978 bestond de Olympiajol al ruim veertig jaar maar, zoals bekend, was sinds eind zestiger jaren pas weer gezond aan het worden. De ZZ cup heeft de eer de oudste Olympiajol klassieker te zijn. Toen was de Olympiajol van Noord tot Zuid in Nederland al groeiende . En, er was in die jaren ook al een stevige vloot actief op de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg. En het was dus logisch dat men ook een eigen evenement startte: de Zilveren Spiegel.

Sinds veertig jaar dus de strijd om de Zilveren Spiegel, de wisseltrofee die door menig Olympiajol topper gewonnen of begeerd is. En vooral staat dit weekend bekend als goed bezocht en gezellig. Het zit de Spiegelaars dan ook mee: toevallig gesitueerd midden in ons land én gevaren in de mooi weer maand Juni.   

Dit jaar dus een speciaal jaar; het achtste Lustrum wordt gevierd. Maar, ter verhoging van de feestvreugde: het wordt een uniek lustrum. Want besloten is om, net als verschillende andere nederlandse klasse, in dat weekend om het Open Nederlands Kampioenschap Sprint te zeilen.

Een bijzonder ONK wordt dat. Voor het eerst in ons ruim tachtigjarig bestaan. En het is niet zomaar een wedstrijdweekend. Er komt nogal wat bij kijken. De NoR zijn goedgekeurd door het Watersportverbond. De Blauwe Wimpel is dus in aantocht. De internationale judges vastgelegd want protesten worden op het water behandeld. Bijzondere wisselprijzen, gemaakt door Menno Meyer uit Gouda, zijn aangeschaft maar voor iedere deelnemer is er het Zilveren Spiegel bierglas. Een strak georganiseerd startschema voor wellicht acht verschillende poules van acht boten. En op de zondag een Gold Fleet van 16 boten die om de Gold titel strijd. Maar evengoed ook prachtige wisselprijzen voor de Silver Fleet. 

In de komende weken zullen de afwijkende wedstrijdbepaling (zie NoR) op deze site nog eens goed worden uiteen gezet. Anders dan we gewend zijn, dus even goed opletten hoe dat weekend wordt ingedeeld en gevaren.

Natuurlijk ook weer een mooie band als live muziek terwijl de vloot de haven binnen komt varen. Waarna happy hour en diner op ons terras. Campers, tenten geen probleem maar ook voldoende slaapplekken in de loods of in een paar boten in de haven.

Enfin: het wordt een mooi weekend! Er is één máár: we hebben een maximum capaciteit! Wel speciale toestemming van het Watersportverbond om het normale maximum van 48 naar 64 te verhogen maar ’vol is vol’. Extra druk dus voor het Wedstrijdcomité maar die doen het graag: komend weekend ’oefenen’ ze al met het Sprint Kampioenschap in de Solo.

We hebben als Vloot Spiegelplas ons best gedaan om de kosten beperkt te houden. Maar eenmalig moet het inschrijfgeld 35 euro in plaats van 25 euro worden. Maar dan krijg je ook wat! 

Wil je elk risico vermijden dat je ’buiten het schip valt”? Schrijf je dan nu gelijk in, want 64 boten lijkt veel maar die kunnen we maar zo halen! En op een paar Wild Cards na is de inschrijving dan onverbiddelijk gesloten... Wacht het dus niet af! 

 

Notice of Race ONK Sprint 2018 (/content/31474/download/clnt/81539_Wedstrijdbepalingen_NK_O-Jol_sprint_2018_GG2_DEF.PDF)

 

Spiegel vlag Spiegel vlag
Winterprijs Winterprijs
IMG_1078 IMG_1078
50 Olympiajollen op de Spiegelplas 50 Olympiajollen op de Spiegelplas
Maar gezellig rond het clubgebouw..... Maar gezellig rond het clubgebouw.....
Mooi water Mooi water
O-jollen voor Nederhorst den Berg O-jollen voor Nederhorst den Berg
Logo bierglas Logo bierglas