Geen 'grote' centrale training in het 2018.

Wel goede uitgangspunten voor 2019....

Tijdens de AlV bracht het IOU NED bestuur een discussie over een centrale training, op verschillende niveau’s op gang. Natuurlijk worden op verschillende plekken in het land vanuit diverse vloten trainingen georganiseerd, neem dit weekend al; in Friesland en met diverse Nederlandse deelnemers net over de grens in Essen. 

Maar een grote, meerdaagse training op een centrale plek en in groepen met gelijk niveau: daar bleek tijdens de vergadering duidelijk belangstelling voor. Zelfs werd geopperd om daar extra geld voor uit te trekken. 

Er is vanuit het bestuur direct actie genomen. En op de Braassem bleken al snel goede faciliteiten te bestaan: trainers, gebouwen, materialen en belangrijker, veel goede wil. Daar zijn we blij mee, die positieve energie tesamen met goede randvoorwaarden is niet makkelijk te vinden. Die contacten zijn dus waardevol. 

Maar het is gebleken dat wij als klasse een beetje slachtoffer van ons eigen succes zijn; met zoveel Magic Marine Ranglijstwedstrijden op de planning is dit voorjaar, met alle goede wil van de wereld, geen weekend meer in te passen. Het is stevig geprobeerd maar, helaas het blijkt niet te lukken voor de zomer. En na de zomer heeft het natuurlijk minder zin.

Dus het voornemen is om, bij de opstelling van de jaarkalender 2019 hier direct al met onze nieuwe contacten mee te gaan plannen. Zodat we een mooi en stevig trainingsprogamma kunnen neerzetten voor zeilers alle vloten en van de diverse niveau’s. Gelukkig zijn er de regionale initiatieven vanuit de diverse vloten! Openstelling voor andere vlootleden wordt natuurlijk toegejuicht!

Helaas zat het er dit jaar niet meer in maar: dat voornemen voor 2019 staat! 

d d
f f
IMG_3648 IMG_3648
IMG_4176 IMG_4176
UItstel vlag.. UItstel vlag..
a a
b b