Het Olympiajol Magic Marine wedstrijdseizoen is geopend!

Wessel Kuik grijpt de eerste zege..

De Paasdagen vielen vroeg, de kou zat nog in de voorspellingen. Maar op Reeuwijk werd de deur naar het Olympiajol-seizoen 2018 met enthousiasme open gegooid. 

Met 22 bootjes waren we weer ruim de grootste klasse, naast de Valken, 16 m2, Randmeer en F.J. De Olympiajol werd door de kijkers in het gezellige verenigingsgebouw van ’de Elfhoeven’ benoemd tot de ‘Koningsklasse’. En dat vast niet voor niets; een mooi eerbetoon aan onze tachtig jaar oude klasse die nog steeds een der grootsten en actiefsten op de Nederlandse wateren is.

Zaterdag weinig wind, twee startjes maar. Jan van Amerongen kwam goed uit de startblokken met een 2 en een 1 bij die ontzettende draaiwinden. Zondag zou het koud worden maar dat viel wel mee. Wel vier mooie wedstrijden bij iets meer wind, men name in de minddag toen het tegen de 3 Bft ging waaien. Het leek, na de verrukkelijke lunch, te gaan tussen Ton op de Weegh, Wessel Kuik en Jan ten Hoeve. 

Jan voer in de Promoboot NED 627 met als doel het schip goed in de trim te zetten voor de toekomstige opstappers. Maar bewees ook dat dit Cora de Vries schip een supersnel bootje is, én dat hij in iedere boot kan stappen en gelijk meedraaien. Edoch, Wessel kon hij niet echt de baas. Ton had in de middag al helemaal weinig geluk en was al eerder afgehaakt. 

Want Wessel kwam niet bij iedere start lekker weg maar zijn kracht ligt in het gestaag winnen van plekjes. Een ander verliest wat, Wessel wint wat tijdens de wedstrijd. Hij frommelde zich op de zondag zo naar drie eerste plaatsen toe. Knap want echt niet ‘ge-wintertraind’ zoals vele anderen. 

Vierde werd Jan van Amerongen en het laatste chocolade Paashaasje was voor Thies Bosch. Maar er waren nog zeventien mannen die een prima Olympiajol weekend hadden. Waaronder twee nieuwkomers, Titus Bruggink in de NED 630 van ons lid van verdienste uit het Noorden en Bart van Aggele die uit de Solo komt; welkom mannen! Menigeen teste zijn nieuwe lijntjes, koesterde zijn nieuwe laklaag en probeerde de nieuwe zeiltjes met winterkorting uit. 

Komend weekend gaat al een mooie groep Nederlanders naar Essen, de week erna gaat de tweede Magic Marine ranglijst wedstrijd van start op het Heegermeer.

“It giet oan”!!!

0CAF83BE-CDB5-43B4-B12C-05F9BF3A8691 0CAF83BE-CDB5-43B4-B12C-05F9BF3A8691
BC571A08-431F-44E3-BD53-46F3C503C809 BC571A08-431F-44E3-BD53-46F3C503C809