Belangrijke verplichting voor de klasse in het sponsorcontract met Magic Marine

ingevoerd op 19-11-2017

In januari, tijdens de WOW in Katwijk, heeft de klasse een meerjarig sponsorcontract getekend met Magic Marine. Natuurlijk waren Magic Marine, en Max Blom als persoon, al lange tijd een gewaardeerde sponsor en promotor van menig evenement of activiteit, maar met dit contract kreeg de sponsoring een meer structureel karakter, zowel in duur (3 jaren, met de intentie om te continueren) als in omvang.

Tijdens de WOW en de ALV is ook iets verteld over de aard en inhoud van het contract, zij het in grote lijnen.

 

Een van de verplichtingen van de klasse in dit contract is: ‘Magic Marine is voor IOU NED ‘preferred partner’ voor alle kleding gerelateerde IOU NED initiatieven’. Praktisch betekent dit dat bij alle initiatieven die de klasse, met inbegrip van de vloten, neemt rondom kleding (denk aan de polo’s op het NK, of een jas voor een vloot) Magic Marine de exclusieve partij is waarmee het initiatief wordt uitgewerkt en uitgevoerd. Hier hoort uiteraard bij dat de kleding tegen concurrerende condities ingekocht kan worden. De mogelijkheid van aanvullende afspraken met wederzijdse instemming is eveneens expliciet opgenomen in het contract.

Bovenstaande geldt voor alle kleding gerelateerde initiatieven. Voor andere productcategorieën geldt deze verplichting niet. Verder gaat het om initiatieven vanuit de klasse, met inbegrip van vloten of andere groepen die onder de noemer van de klasse opereren. Uiteraard is ieder individueel volledig vrij in de keuze van zijn/haar zeilkleding, maar ook dan hopen we dat er aan onze sponsor gedacht wordt.

 

Net voor de Sneekweek leidde een mooi initiatief van enkele zeilers voor vloot Friesland tot een conflict met Magic Marine over de bovengenoemde verplichting. De initiatiefnemers, Magic Marine en het bestuur hebben dit probleem ondertussen in goed overleg opgelost en herhaling willen we absoluut voorkomen.

 

Daarom willen we als bestuur deze verplichting nog eens onder ieders aandacht brengen en jullie vragen hier aan te denken en aan mee te werken.

De andere verplichtingen onder het contract zijn ondertussen ingevuld en betreffen: de naam ‘Magic Marine O-jol ranking’ voor onze ranglijst, prominent vermelding op de website en promoboten, en gebruik van sponsor banners bij klasse evenementen.

 

Neem bij vragen of opmerkingen s.v.p. even contact op met één van de bestuursleden of met Jan Willem Scheerder, onze contact persoon naar Magic Marine.

 

Fedde Sonnema, namens het bestuur

 

Magic_Marine-Logo-slogan Magic_Marine-Logo-slogan