Braassem Summer Regatta: perfecte dagen!

Top evenement op top water....

Onze inschrijving kwam laat op gang maar toch was, met 16 starters, de Olympiajol nog de grootste klasse op de Braassem. En wat is het toch een prachtig water en heel goede organisatie! Volgend jaar moeten we echt met veel meer boten aan de start komen! Natuurlijk ook als voorbereiding op het ONK later in 2018.

Het weer zat dit jaar mee: een mooie 3 Bft op de zaterdag en 2 Bft op zondagochtend en de afsluitende middagwedstrijd weer wat meer wind. En beide dagen waren schitterend zonnig: mooier kunnen zeildagen niet zijn. 

Goede wedstrijden waar stevige strijd werd geleverd. De banen lagen goed hoewel de wind wat draaiend was. Het goede RC zat er kort op. Met inner en outerloops konden veel klasses prima na elkaar starten. Zaterdag leek het niet spannend met de NED 665 die vier ééntjes voer. Maar daarachter waren Onno en Ton helemaal niet ver weg. Dus toen de zondag met weinig wind Thies zwaar naar achter zeilde was de spanning helemaal terug in de afsluitende middag wedstrijd. 

En welliswaar rondde Thies alle boeien toen als eerste. Maar telkens zaten Ton en Onno hem op de hielen. Hij pakte winst in het kruisrak maar de NED 17 en 673 kropen weer op zijn spiegel aan het eind van het voor de windse rak. En, honderd meter voor de finish kon Ton net niet voor Thies langs kruisen en moest kapituleren. Onno had voor de aanval gekozen maar dat pakte net niet goed uit. Zo werd het podium bezegeld: drie man binnen één punt. Prachtig zo’n strijd tot op de laatste meters!

En ook verder in het veld gebeurde er veel. Zo wat indrukken: Philippe Rouffaer liet zien dat hij er aan komt. Stukje bij beetje werkt hij zich naar voren in het veld. Als enige tiener in het nationale veld schurkt hij zich steeds dichter op het podium toe. Cor Visser in zijn nieuwe boot bewees dat het slechts een kwestie van uurtjes maken is voordat hij medailles gaat ophalen. En, de Nederbelg Jan Willem Wolters in de Promoboot liet zien dat een goede laserzeiler zo kan meedraaien: knap hoor! Ook debutant Henk Kraai had het naar de zin, hij gaat zijn draai wel vinden in de Olympiajol. Een mooie, sterke delegatie uit Friesland: bravo! Jammer genoeg kon Siep Schukken zijn serie niet uitvaren: risico op schade voorkwam dat hij kon finishen. Maar voor de Zilveren Spiegel van komend weekend heeft hij de boel weer op orde.  

De Braassem Summer Regatta: een top multiklasse serie die echt op onze kalender hoort. Maar hopelijk is volgend jaar de Olympiajol niet enkel nipt de grootste deelnemende klasse maar starten we ook met veel meer boten. Het is een uitstekend evenement om onze gezonde klassse te tonen temidden van zoveel andere wedstrijdzeilers! 

BSR'17 BSR'17
BSR_logo_2017_ BSR_logo_2017_
IMG_2484 IMG_2484
IMG_0882 IMG_0882
IMG_0884 IMG_0884
IMG_0885 IMG_0885
IMG_0886 IMG_0886
IMG_0887 IMG_0887