Uitslagen Openingswedstrijden KWS

22 & 23 April

Afgelopen weekend is het zeilseizoen in Friesland weer gestart met de tradietionele openingswedtrijden. Er hadden zich 25 Olympiajollen aangemeld. De weer en wind voorspellingen waren niet erg gunstig, koud en veel wind. Dit had als resultaat dat er zaterdag gestart werd met uitstel. Na een klein uur werd er toch besloten om  van start te gaan. En inderdaad het was koud en zo nu en dan veel wind. Deze wind veroorzaakte nogal wat problemen waaroor men genoodzaakt was om de wedstrijden te staken (ivm rescue). Ook was er een probleem door dat een boei op drift was geraakt en dat menig zeiler geen idee had wat een rib met een blauwe vlag met wit kruis betekent. Hierdoor verliep de wedstrijd toch al rommelig.  Het was wel jammer dat de wedstrijd pas gestaakt werd op het moment dat we bijna klaar waren.

Zondag zou het wederom koud worden maar met wat minder wind. In praktijk bleek dat niet echt het geval te zijn. Veel buien met veel wind en wel weer koud. We hebben 2 wedstrijden kunnen zeilen. De opkomst was wel een stuk minder (+/- 13 boten). Spanning was er volop, zeker de 2e wedstrijd waar de koppositie door diverse zeilers werd ingenomen, maar uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in Onno (2 x 1).

 

Uitslag:

Onno, Sybrand, Luut, Rob, Mark B., Bart, Jan, Ale, Harald,  Mark T, Richard, Timo, Siep

Al met al een mooie en spannede zeildag, met af en toe flinke drukkers en veel spektakel.

 

Nu op naar Heeg!!!

 

Volledige uitslagen Openingswedstrijden KWS (http://www.sneekweek.nl/wedstrijden/openingswedstrijden/deelnemers-uitslagen?steID=8&catID=3987&code=29)

Schermafbeelding 2017-04-24 om 11.08.12 Schermafbeelding 2017-04-24 om 11.08.12