Nieuwjaarsboodschap van het bestuur

De beste wensen voor 2024!

Zeilvrienden en vriendinnen,

 

Het is een traditie waar niemand precies de oorsprong van kent; de nieuwjaarsboodschap. Sommigen doen dat zo net voor de jaarwisseling, andere net erna. Ik schaar me graag bij de laatsten. Nu zou het heel modern zijn om eens aan CHAT GPT te vragen om een nieuwjaarboodschap te schrijven en ja, ik heb dat ook even gedaan. Hieronder het resultaat wat uit het wereldwijde brein van de kunstmatige intelligentie is voortgekomen:

Beste Olympiajolvers, zeilvrienden en -vriendinnen,

Allereerst een schitterend nieuwjaar gewenst! Terwijl we enthousiast het nieuwe jaar begroeten, is het tijd om terug te kijken op de hoogtepunten en triomfen die ons afgelopen jaar hebben verrijkt in de prachtige wereld van de Olympiajolklasse.

In 2023 hebben jullie op de Nederlandse wateren en ver daarbuiten gestreden met passie en toewijding. Laten we de successen vieren en de podiumplaatsen eren:

Thies Bosch - Ranglijstwinnaar 2023

Jan ten Hoeve - Tweede plaats

Jan Willem van den Hondel - Derde plaats

Jullie onvermoeibare inzet en zeilvaardigheden hebben niet alleen de trofeeën verdiend maar hebben ook het competitieve karakter van onze geliefde klasse benadrukt.

Naast de individuele prestaties hebben we op de Olympiajol website kunnen genieten van prachtige verslagen, foto’s en verhalen. Van spannende regatta’s tot leerzame zeilclinics, het was een jaar vol hoogtepunten die onze passie voor het zeilen hebben gevoed. De verslagen op www.olympiajol.nl weerspiegelen niet alleen de competitie op het water, maar ook de warme banden en vriendschappen aan wal.

Een bijzonder hoogtepunt dat we niet onvermeld kunnen laten, is de EURO in Travemünde. De Oostzee bracht niet alleen uitdagende omstandigheden, maar ook een onvergetelijke samensmelting van zeilers uit verschillende landen. De ervaringen en herinneringen die zijn gedeeld, versterken de internationale banden binnen onze Olympiajolgemeenschap.

Laten we deze momentum meenemen naar het nieuwe jaar. Laten we blijven streven naar excellentie op het water, elkaar inspireren en ondersteunen, en bovenal genieten van het pure plezier van het Olympiajol-zeilen.

Namens het hele team van de Olympiajolklasse willen we iedereen bedanken voor een fantastisch jaar en kijken we uit naar een 2024 vol nieuwe uitdagingen, kameraadschap en natuurlijk, onvergetelijke zeilavonturen.

Op een voorspoedig en zeilrijk nieuwjaar!

 

Gelukkig kan de kunstmatige intelligentie nog niet echt tippen aan de verslagen, die we inmiddels gewend zijn op onze Olympiajol website. Waar Thies Bosch voor het grootste deel van Nederland nog steeds de vaste verslaggever is, hebben ze er in Friesland voor gekozen om de nummer drie van de uitslag aan te wijzen als schrijver van het verslag. Dat geeft soms wel aardige situaties zo vlak voor de finish van de laatste wedstrijd, waar de virtuele nummer drie ineens een hele slecht laatste rak weet te zeilen en zo zijn plaatsje overdraagt aan de nummer vier van dat moment, die daarmee dan mooi kan zorgen voor het verslag. Een mooie traditie lijkt daarmee te zijn ontstaan,

Dat neemt niet weg, dat van het bestuur toch echt wel iets meer wordt verwacht dan een laf kopietje van chat-gpt te halen en dit op de site te droppen en hoewel wij aan die verwachting graag invulling geven, moet wel gezegd dat de Olympiajol-site met Thies toch zo zijn eigen chat-gpt intelligentie heeft.

Ik heb de nieuwjaarboodschappen er even op nageslagen en traditioneel worden daarin nog even de feiten op een rijtje gezet en de winnaars aangestipt. Echter dit alles heeft u al kunnen lezen in het uitvoerige ranglijst verslag wat inmiddels op de site staat en waarin alle winnaars en statistieken uitvoerig beschreven worden.

Een korte samenvatting daarvan is dat Thies al 6 jaar op rij de ranglijst aanvoert en dat het ONK en IDM een winnaar uit het andere land hebben; Jan ten Hoeve pakt de prijs in Duitsland en Frank Hänsgen neemt de ONK trofee meer naar huis. Voor alle wedstrijdweetjes uit 2023 zou ik in herhaling vallen dus daarom verwijs ik gemakshalve naar het prima verslag van Thies hierover.

Als we vooruitkijken naar het komende seizoen, zien we voor komend weekend de traditionele opening op de Spiegel. Hopelijk zijn de weergoden dit jaar iets milder en gaat er wel gezeild worden. We zien ook een relatief vroege EURO in Zwitserland en wij adviseren de zeilers die er naar toe gaan, en dat zijn er hopelijk een heleboel, om tijdig onderdak te regelen. De locatie is werkelijk schitterend! Daarnaast zijn zo’n beetje alle weekenden tussen eind maart en begin november weer gevuld met wedstrijden.

Naast deze wedstrijden, hebben we nog de jaarvergadering en de WOW, welke dit jaar beiden, in de omgeving van Rotterdam zullen plaatsvinden. De datum volgt binnenkort.

Tenslotte kijken we nog even naar ons ledenbestand en zien dat we het afgelopen jaar licht gegroeid zijn! Er zijn wat mensen gestopt, maar we hebben gelukkig ook nieuwe leden kunnen verwelkomen. 

Gestopt met Olympiajol zeilen zijn Joop Feenstra, Bob Heineke, Gerard Gruis, Gerard Post, Henk van der Zande en Rob Aukema. Of en in hoeverre we (één van) deze heren ook daadwerkelijk niet meer in de olympiajol zullen zien, is voor ons een vraag en voor hun een weet, maar de wetenschap dat bij de nieuwe aanmeldingen ook spijtoptanten zitten, voedt wel die hoop. 

Over nieuwe leden gesproken; Johan de Vreeze, Gerrit Schippers, Geert Couperus, William Koekkoek, Klaas-Jan Knoppers, Koen Schelling, Hans Doze, Melle Heerlien, Jan Tekstra en Henri Boere hebben zich (weer) als lid aangemeld. De laatste namen waren al ruimschoots bekend in onze klasse en ze hebben zich direct weer van hun beste kant laten zien! Melle pakte zijn eentje op het (afgeblazen) ONK, Jan deed weer vrolijk mee met de Sneekweek en Henri heeft laten zien zijn dat hij zijn zeilkunsten nog lang niet verleerd is .

Een snelle rekensom doet ons verheugd concluderen, dat we er in ledensaldo op vooruit zijn gegaan en dat is goed nieuws. 

Onze vloot gaat dus weer goed van start in het nieuwe seizoen 2024 en wij wensen alle zeilers en hun familie een gezond en voorspoedig nieuwjaar toe!

 

Namens het bestuur 

Siep Schukken

Voorzitter

 

 

 

ps. enkele van u zullen hun whatsapp nieuwjaarsgroet herkennen in de afbeelding. wij zijn zo vrij geweest een compilatie te maken van de plaatjes die voorbij gekomen zijn. Mocht u als belanghebbende hier bezwaar tegen hebben dan horen wij dat graag.....

ny005 ny005
ny004 ny004
ny003 ny003
ny002 ny002
ny001 ny001
ny008 ny008
ny007 ny007
ny006 ny006