Uitslagen en verslag Herfstwedstrijden Langweer

Zeer geslaagd weekend

Uitslag:

1- Thies Bosch

2- Jan de Best

3- Sybrand Vochteloo

4- Doeke Zwart

5- Ton Op de Weegh

 

Verslag Herfstwedstrijden Langweer

 

Afgelopen weekend hebben we de Herfstwedstrijden in Langweer gezeild op de Langweerder wielen. Vroeger werd dit evenement altijd op Goingarijp gehouden en was dit altijd een drukbezocht evenement. Uit alle windstreken landen hier de zeilers. Dit kwam ook met name door de gezelligheid die geboden werd door Klaas, Abel en Joyce. Nu zijn we inmiddels ongeveer 5 jaar verder en worden de Herfstwedstrijden in Langweer georganiseerd met KWV Langweer. Het heeft wat tijd nodig om aan elkaar te wennen, maar inmiddels is er een fijne samenwerking tussen de Olympiajol en KWV Langweer ontstaan. Een zeer bevlogen en enthousiast wedstrijdcomité, een mooie haven en zeer behulpzame havenmeester en faciliteiten voor campers en prachtige loods, waar we alle sociale activiteiten mogen laten plaatsvinden en natuurlijk een uitdagend wedstrijdwater.

Dit als introductie. Nu naar het verslag.

Er hadden zich 29 zeiler gemeld voor dit weekend. Vrijdag einde middag werd iedereen in de loods onthaald met een biertje of wijntje en een broodje worst van de BBQ. Onze uittredend vlootvoogd Timo ontpopte zich als een chef kok en goed gastheer. Hij stond voor iedereen de worsten te grillen en alle worsten gingen op. Er was ook nog een clubje zeilers dat in de middag hun kunsten gingen vertonen op het gras, door een balletje golf te gaan slaan onder aanvoering van intredend vlootvoogd Wilco. Zij sloten zich later aan bij de rest tijdens de borrel en broodje worst. Het werd een gezellige avond.

De volgende dag begon, zoals we al vreesden, met nauwelijks wind. En de verwachtingen zagen er ook al niet goed uit. Dus besloot Jan Spijkerman (wedstrijdleider) maar om de uitstel wimpel erin te hangen. Rond een uur of 12 ging het wedstrijd comité het water op om te kijken of er een wedstrijd uit te halen zou zijn. Er was een klein dun briesje, maar wie weet …

Er werd besloten om het toch te gaan proberen, dus wij allemaal het water op, zo nu en dan een vlaagje en dan weer niet. Drijvend naar het startschip waar we na ongeveer een uur te horen kregen dat we weer naar de wal mochten gaan. Dit was toch wel even een lekkere onderbreking van de dag. Het comité bleef op het water, maar om 4 uur werd het sein gegeven dat er geen wedstrijden meer gezeild gingen worden. Helaas, maar het was niet anders. Het zat er niet in. Dan maar hopen dat het zondag beter wordt. Maar eerst aan de borrel en daarna aan de BBQ. Dit konden we ook laten plaatsvinden in de loods en was erg gezellig en vooral ook leuk dat de zeilers, partners en leden van het wedstrijd comité met elkaar zaten en hun ervaringen, verhalen met elkaar konden uitwisselen. We hebben elkaar hard nodig! Zonder wedstrijd comité geen zeilwedstrijden. Al met al hebben we heerlijk gegeten en wederom een gezellige avond gehad.

Dan de zondag, we hadden afgesproken om 5 aaneengesloten wedstrijden te gaan zeilen, zonder pauze of lunch. Er stond net genoeg wind om te gaan zeilen. In de vlaagjes konden we zelfs op de rand zitten. Het regende waardoor het tussen de wedstrijden ook wel erg fris kon worden, maar gelukkig stopte de regen. De wind nam later nog toe, waardoor er ook nog gehangen moest worden. We zeilden wedstrijdjes van 2 ronden en in totaal ongeveer 40 minuten per wedstrijd. De pin was de eerste wedstrijden steeds duidelijk de plek waar je moest zijn, dat gaf daarom ook wel wat gedoe op, maar uiteindelijk geen enkele valse start en ook geen protesten. De eerste wedstrijd werd met voorsprong gewonnen door Ton, de 2e door Doeke (stuivertje wisselend met Sybrand). De derde door Thies, die eindelijk op gang kwam.  En Jan, Doeke zaten er de eerste 3 wedstrijden steeds bij. Jan had toen nog de beste papieren, spanning alom !! Luut was de vierde wedstrijd eindelijk wakker geworden en won. De glimlach was weer terug. Dan de laatste wedstrijd. Jan, Thies, Ton, Doeke en Sybrand zaten op 1 à 2 punten. Dus iedereen van dit groepje kon nog winnen. Maar Thies trok aan het langste eind en won de laatste wedstrijd en dus ook het evenement. Gevolgd door Jan, Sybrand,  Doeke en Ton. Spannend was het.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend. Bij deze nogmaals dank aan het wedstrijd comité, Theo, Toon, Jeannette en uiteraard de vlootvoogden Timo en Wilco.

Jan Spijkerman heeft ons alweer uitgenodigd voor 2024. Dan alweer de 6e editie van de Herfstwedstrijden Langweer.

 

Sybrand

 

Link naar de foto’s van Jeanette de Best.  Foto�s Herfstwedstrijden 2023 (https://www.olympiajol.nl/ph-31474-3-44512/foto/herfstwedstrijden_2023.html?)

Scherm­afbeelding 2023-09-17 om 20.45.59 Scherm­afbeelding 2023-09-17 om 20.45.59
WhatsApp Image 2023-09-17 at 18.51.31 WhatsApp Image 2023-09-17 at 18.51.31
WhatsApp Image 2023-09-16 at 18.16.26 WhatsApp Image 2023-09-16 at 18.16.26