Jan ten Hoeve weer ONK winnaar 2.4 M

Kijk: dat die Jan ten Hoeve kan wedstrijdzeilen is voor niemand een verrassing meer. Een palmares van hier tot Tokyo. Soms wat mindere jaren, soms weer bijna onverslaanbaar. Zoals dit jaar in zijn nieuwe van Eijkje. Niet voor niets trots bovenaan op onze Adelskalenderen met punten tussen 1991 en het heden. En voor de zevende maal op weg naar de Ranglijst winst in dit jaar. 

Hoewel: hij kan ook door het ijs zakken. Op thuiswater, de spiegelende Beulaker, stond Jan er na twee wedstrijden niet alleen beroerd voor maar zou hij ook toch ook die Ranglijstwinst moeten afstaan. Maar goed: de herkansing krijgt, niet alleen hij, eind deze maand. In hopelijk weer een mooi groot veld!

Een week na onze onvoltooide ONK moest Jan met de GER 17 (ja, ook daar) zijn 2.4 M titel verdedigen tijdens de ONK op Zuidlaren. Die kleine ’12 M’ - bootjes die gracieus door het water glijden ondanks hun geringe grootte. Waar zeilers met een handicap, op leeftijd, of gewoon omdat ze het leuk vinden, tegen elkaar strijden. Met beginners op leeftijd én meervoudig Olympische medailles (zoals Ulli Libor, zilver en brons in 1968 en 1972 en één van de meest succesvolle Duitse zeilers ooit). Enfin: ook de klasse waar Jamasails toevallig heel wat zeiltjes verkoopt!

En dan moet je als zeilmaker toch ook je status in de gaten houden: je bent zo snel als je laatste wedstrijd. En dat op, wederom spiegelend ONK water. Het ons zo bekende Zuidlaarder water waar de ZZ weer uitstekend gastheer speelde. In een veld met 24 bootjes met veel Duitsers, Engelsen, Gibraltariaan, Zweed en een Belg. Het veld was bepaald sterk. Maar Jan dreef deze week wel als een jekker....!

Hij won overtuigend door vooral zijn regelmaat en geen aftrekker te varen. Tien puntjes voor op de Duitse nummer twee. Knap gedaan Jan! Gefeliciteerd! Nu kun je in de Olympiajol weer even gas terug nemen :-)

 

2.4 4 2.4 4
2.4 3 2.4 3
2.4 2 2.4 2
2,4 1 2,4 1
2.4 5 2.4 5
2.4 6 2.4 6