Uitslagen VRIJBUITER weekend 2023....

Dat was pas mooi varen..

Het was weer een prachtig Vrijbuiterweekend. Met 24 inschrijvingen en een sterke bezetting was de Olympiajol uitstekend vertegenwoordigd. De wind was zaterdag stevig, maar voor iedereen goed te doen. Mooie lange kruisrakken en gedurende  de eerste helft van de wedstrijden weinig last van andere klassen. Luuk Kuijper en Wessel Kuik verdeelden de eentjes met Maurice Schonk daar kort achteraan. Zaterdags was de wind onze vriend en werd op de zondag zelfs een hele (te) goede vriend. Want het was tegen het poeieren aan. Een aantal stuurlieden hield het op de  voorhand  voor gezien en ging voor een extra rondje  koffie. Maar de rest ging al dan niet welgemoed het water op en bewezen weer eens dat ons bootje en de meeste zeilers dit prima aan kunnen. Heel weinig omslaan of materiaalbreuk. Wel veel spierpijn want de wedstrijden waren, met twee uur beuken over alle vijf Loosdrechtse plassen, bepaald uitdagend te noemen. 

De winnaar was dus Luuk die 3 eentjes binnenbracht.  Als oud Loosdrechter Finn-crack koos hij op zijn routine de rakken  En zo werkt het nu eenmaal op Loosdrecht: vergeet je intuïtie niet. Maar je móet nu eenmaal naar bepaalde eilandhoeken toe varen ook al lijkt het niet direct juist. Die kennis hielp Luuk aan de overwinning. Want zo hij lag bij de laatste wedstrijd vierde op het allerlaatste voordewindse rak naar de finish en had Wessel aan zijn tweede plekje genoeg om de Vrijbuiter 2023 op zijn naam te schrijven. Het hele lange rak werd gelijk door Luuk met een grote lage boog ingezet. Hij hield stevige wind bij een doorgang terwijl Maurice, Wessel en Thies Bosch die wat hoger gegaan het met minder wind moesten doen. Luuk zeilde keurig onder de andere drie mannen door en daarmee naar de winst én de eindoverwinning. Vóór Wessel, de weer sterk zeilende Maurice, Thies en Ton op de Weegh als top vijf. Titus Brandsma showde trouwens tijdens de nazit trots, zie foto, zijn ’Beste Doorzetter-luier’-prijs. 

Met 285 boten op het water, een uitstekende walorganisatie en veel goede sfeer is het Vrijbuiterweekend niet ten onrechte het best bezette multiklasse weekend evenement van Nederland! Het enige minpuntje was het gebrek aan walmanagement om de beschikbare krappe ruimte zo goed en beheerst mogelijk te gebruiken. Het werd af en toe  een beetje een chaos.. Maar uiteindelijk was de wind je vriend is kon iedereen voldaan die lange prijsuitreiking uitzitten!

Hierbij wat sfeerbeelden van Watersport TV online (https://www.youtube.com/watch?v=cFPdk1sbeJc&ab_channel=Watersport-TV)

---------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 1 juli en zondag  2 juli vindt het Vrijbuiterweekend weer plaats op Loosdrecht. De bekende  plas met zijn vele eilanden en doorgangen, maar ook de plas met zin vele tactische mogelijkheden, waar de wedstrijden tot het laatst spannend blijven.

Omdat het Vrijbuiterweekend een multi klassen evenement is, vormt dit ook weer een prima gelegenheid om de rest van wedstrijdzeilend Nederland te laten zien wat een aktieve klasse de O-jol is.

 De O-jol vormt hier meestal de grootse klasse, maar met de 13 inschrijvers van dit moment staan wij nog niet helemaal bovenaan.

Inschrijven dus!!

Link naar de inschrijving Vrijbuiterweekend 2023 (https://www.gwvdevrijbuiter.nl/activiteiten/1055/vrijbuiterweekend-2023)

Zaterdagavond is er weer een BBQ. Er kan gekampeerd worden en er is (beperkt) plaats voor campers.

Vrijbuiterweekend 423 Vrijbuiterweekend 423
Vrijbuiterweekend 323 Vrijbuiterweekend 323
Vrijbuiterweekend 223 Vrijbuiterweekend 223
Vrijbuiter 523 Vrijbuiter 523
UItslag Vrijbuiter 2023 UItslag Vrijbuiter 2023
Titus wint de doorzetterprijs... Titus wint de doorzetterprijs...
Podium Vrijbuiter 2023 Podium Vrijbuiter 2023