Vloot Zuid in 2020

Een terugblik op een bijzonder jaar.....

Eerder werd ons gevraagd om wat foto’s en een verslagje over 2020. Een deel daarvan is in het klasse overzicht over 2020 terecht gekomen. Maar in deze rustige tijd is het misschien wel leuk om het hele verhaal nog even te publiceren. Hierbij.

Het was misschien wel het beste jaar van vloot Zuid (tot nu toe..)

We groeiden weer in aantal leden, aantal boten, resultaten, activiteiten en gezelligheid

Daarnaast kon gelukkig ons ONK op Grevelingen doorgaan.

Het enthousiasme  blijkt misschien nog wel het meeste uit de vernieuwing van de vloot, zowel door leden als door boten

Vorig jaar rond deze tijd, kwam  de 650 in handen van Wim van der Wal. Hij krijgt deze mooie Mik steeds beter onder controle.

Rob Wapenaar heeft al meerdere boten gehad, maar hij kwam ineens opdagen met de 549, waar hij weer mee voorin wil gaan varen en daar goed op weg naar is.

Vervolgens stond er bij de Winterwedstrijden in februari ineens een nieuwe enthousiasteling te kijken, Peter Elemans en binnen de kortste keren had hij een Olympiajol onder zijn k…, de 500 van Jurjen Holwerda.

En toen begon de echte houten dekjes koorts. Atse Bleij begon ermee. Uit het niets meldde hij ineens de 572 te hebben gekocht. Jaloerse blikken alom. Met het ONK bleek het al een goede greep en werd hij de beste vloot Zuid zeiler. Dat was nog voor de ‘winter-refit’, waar hij nu mee bezig is.

Max Visser had al een houten dek, maar wilde een van Eijk en hij was dan ook helemaal blij toen hij de 513 kon scoren, toevallig ook van ene J(an) Holwerda . Ook hij werkt aan optimaliseringen en gaat er al hard mee.

Vervolgens wilde Mike Huiskamp niet achter blijven. Alle contact lijnen werden open gezet en hij had redelijk snel beet. De ‘O-diezee’ van Bart de Zee stond ineens aan de Ertveldplas in ‘s-Hertogenbosch. Maar dat past wel, want het is de ‘Dieze’ die door deze plas loopt. Dus weer een boot op zijn plaats...

Nieuwe materialen, leuk om in de winter aan te knutselen, maar het gaat om het varen. Ook daarvoor is het enthousiasme erg groot in deze tijd. Echt elke zondag- bij zeilbaar weer- zijn er nu 5 tot 8 boten op het water aan het oefenen, trimmen en wedstrijdjes varen. Zon of regen of kou. Het maakt niet uit.

En aan het einde van dag lonkt natuurlijk altijd de Haven.

Met voldoende afstand tussen de stoelen en tafels, leidde de Brabantse gezelligheid niet onder het Corona virus. Hoewel dit in de laatste weken door de sluiting van het clubhuis is vervangen door  ‘steiger-bier’.

Waar het ineens allemaal vandaan komt is nog een raadsel. Misschien ligt het geheim van de aantrekkingskracht van de vloot wel bij het, door allen gekoesterde, enige vrouwelijk lid, Roline, die ook nooit ontbreekt.

Op naar 2021. Wij hebben er zin in en komen er aan..……. Met alle investeringen, inspanningen en oefenarbeid,  kan het alleen maar beter gaan.

572 572
650 650
Genieten in de winter Genieten in de winter
Nagenieten Nagenieten
ONK 2020 ONK 2020
Terug naar de haven Terug naar de haven
Vloot Zuid temster Vloot Zuid temster
Vloot Zuid Vloot Zuid