In memoriam Joost Lodder

Op 18 augustus j.l. is het IOU lid Joost Lodder overleden. Vooral voor vloot Zuid is dit een droevig bericht.

 

Joost had wel wat gezondheidsklachten, maar zijn heengaan was toch plotseling, vermoedelijk  door een hartstilstand of een hersenbloeding. We weten het niet, is ook niet van belang, onze Joost is niet meer. Joost werd 71 jaar.

 

Joost is zijn hele leven enthousiast watersporter  geweest. Voor hij naar het zuiden kwam was hij jarenlang lid van de Vrijbuiter in Loosdrecht. In de jaren negentig voer hij met zijn zoon Daan wedstrijdjes bij WVP de Pettelaer in ’s-Hertogenbosch, met zijn Stern. Later werd dat de Olympiajol 560. Hij stond mede aan de wieg van het ontstaan van vloot Zuid, waar hij ook de eerste vlootvoogd was, nu zo’n 13 jaar geleden.  Rond 2012 stopte hij met actief wedstrijdzeilen omdat hij problemen met zijn gewrichten kreeg. Hij bleef wel betrokken bij vloot Zuid en was tot op de dag van vandaag de penningmeester van onze vloot en hij was ook vaak nog aanwezig bij onze activiteiten.

 

Hij werd schipper/gids bij de rondvaarten over de Binnendieze en was ook nog secretaris in het bestuur van WSV de Viking. De bezoekers van de Bossche Bollen en vooral de partners, zullen Joost kennen als de schipper van de boot die hen naar de stad bracht voor de activiteiten aldaar.

 

Wij gaan Joost missen als enthousiaste watersporter en betrokken vloot Zuid lid, die nog steeds zichtbaar genoot van de sfeer in het zeilwereldje.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

 

Namens vloot Zuid

Joep ten Brink  

Rouwkaart Joost Lodder (/content/31474/download/clnt/94601_Lodder_RB_20081694_DWT.pdf)

 

Joost 2 Joost 2
Joost Joost