Nieuwsbrief van het bestuur

De start van het nieuwe wedstrijdseizoen

Eastewyn sliept lang; het kan maar zo een halve dag duren voor een oostenwind ‘staat’ en er voldoende wind is voor een wedstrijdje te zeilen.

Dat geldt ook voor ons wedstrijdseizoen. De plannen waren mooi, een overvolle agenda, een EURO in eigen huis, het ONK en daaromheen genoeg mogelijkheden om het hele jaar door het water op te gaan en wedstrijdjes te varen. Hoe anders is het gegaan dit jaar.

In deze nieuwsbrief willen wij u even bijpraten over het komende seizoen. De nieuwsbrief kan ook gedownload worden, klik dan hier <download nieuwsbrief>; (/content/31474/download/clnt/94323_200719_nieuwsbrief_20-01.pdf)

Wedstrijden

Net als die oostenwind komt ook ons wedstrijdseizoen nu langzaam op gang. Komend weekend bijten de zeilers die meedoen aan de, Ranglijstwedstrijd ZZ-cup het spits af en in de weekenden daarna staan er tot nu toe 16 wedstrijden op de kalender.  10 daarvan zijn ranglijstwedstrijden, 1 is de sluitingswedstrijd op Sneek en de laatste 5 zijn Wintercup wedstrijden (we zoeken nog een naamgevende sponsor).

In de laatste ALV is er gesproken over het aantal ranglijstwedstrijden die meetellen voor de jaarlijst. Een “normaal” seizoen telt ongeveer 15 ranglijst wedstrijden maar voor de puntentelling worden alleen de 5 beste wedstrijden meegenomen. Dit seizoen zijn er dus 10 ranglijstwedstrijden en tellen 4 wedstrijden mee voor puntentelling op de jaarlijst. Van deze 10 wedstrijden tellen er 4 mee met de factor 1,25, telt de Goldcup voor 1.1 en de resterende 4 voor factor 1. Zie de afbeelding van de huidige agenda.

 

Nadat de ZZ dus het startsein heeft gegeven voor het wedstrijdseizoen verhuist de vloot naar de Braassem om daar op het water van de komende EURO te trainen onder leiding van Afrodite Segers, (zie foto, WorldSailing (https://www.sailing.org/news/90098.php#.XxgmYJ4zaUk))

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de training. Bij voldoende belangstelling worden er 2 dagen getraind. Dit is een mooie kans om niet alleen een mooie zeiltraining te krijgen maar eveneens om het water van de EURO te verkennen. Laat deze kans niet liggen en schrijf je in op de site voor deze training.

EURO / ONK

Momenteel hebben zich voor beide evenementen ca 40 deelnemers ingeschreven. Dit is natuurlijk veel te weinig. Wacht niet langer en schrijf je in voor beide evenementen. Door tijdig in te schrijven maak je het de organisatie een stuk makkelijker

 

Sponsoring

Het bestuur is doende om de behoeften van de vloten te inventariseren met betrekking tot materialen en middelen om de promotie van de klasse te ondersteunen. Daarnaast zou het mooi zijn als we de groei van de vloten kunnen stimuleren. Hoewel de IOU een gezonde vereniging is zoeken we wel de ondersteuning vanuit de maatschappij en bedrijfsleven om meer mogelijk te maken. Hierbij denken wij aan:

Evenementen sponsors

Club van 100

Meerjaren sponsors

Evt samenwerking met de Duitse vloot.

Langs deze weg roepen wij ook vloten op om hun plannen kenbaar te maken zodat wij hun wellicht kunnen ondersteunen in hun activiteiten en zaken landelijk coördineren.

 

Van de bestuurstafel

Wij hebben besloten om de website op hele kleine punten te verbeteren. Zo zullen er links worden gemaakt naar de huidige sponsors en zal de homepage iets overzichtelijker worden.

Tenslotte nog even dit; het bestuur vergadert dit jaar nog op 6 november en op 20 november is er het jaarlijkse vlootvoogden overleg. Tussendoor overleggen wij regelmatig met Teams. Mochten er dingen zijn waarover u niet tevreden bent of heeft u een mooi idee, laat het ons weten!

 

Wij wensen iedereen een mooie zomer en blijf gezond!

Schermafbeelding 2020-07-20 om 17.44.15 Schermafbeelding 2020-07-20 om 17.44.15
Kalender 2020 Kalender 2020