Bericht van onze Olympiajol vrienden uit Oostenrijk

Oostenrijkse Gastenlijst

Het verhaal is inmiddels bekend maar het groeit maar door binnen de IOU Oostenrijk. Nadat er een aantal jaren geleden zorgen waren over de toekomst van het Olympiajol wedstrijdzeilen in Oostenrijk is het tij volledig gekeerd. Inmiddels zijn ook daar forse wedstrijdvelden, goede zeilers, een prima wedstrijdkalender én; men krijgt amper voldoende tweedehands boten aangesleept richting die prachtige Alpenmeren. Ook is er dit jaar nieuwbouw in aanbouw voor Oostenrijkse zeilers.

Een uitstekende ontwikkeling. Hun IOU AUT ledental is de laatste 2 jaar van 20 naar 30 boten gegaan. Hun groei wordt slechts beperkt door de krappe botenmarkt maar eind dit jaar wil men op 35 boten / leden bereiken.

Het succes zit natuurlijk in ons prachtige bootje. Maar vooral ook omdat een aantal Olympiajol enthousiastelingen er hard aan trekken. Een prima en goed onderhouden website, promo boten en veel activiteit qua training. Op de inschrijflijst voor de EURO en ONK staan er al weer Oostenrijkers en men is zeer actief op zoek naar goede tweedehands schepen En ook de internationale contacten worden goed en actief onderhouden. O.a. Matthias Jocham heeft een actief netwerk opgebouwd wat erg behulpzaam kan zijn want iedereen wil elkaar graag helpen.

’Onze’ Stefan de Vries is bijvoorbeeld ook vaak als trainer in die regio te vinden. Onze Oostenrijkse zeilvrienden hebben namelijk stevige ambities. Een aantal topzeilers uit andere klassen zitten inmiddels in eigen Olympiajollen. En met de EURO in Oostenrijk over een tweetal jaren is men niet van plan veldvulling te zijn in eigen land. Mooi!! Zo ziet iedereen het graag!

Maar ook nu is men gastvrij naar zeilers van over de grens. Voor ons vanuit Nederland een stevige trip maar, de ervaringsdeskundigen weten dat de beloning groot is. Prachtig wedstrijd water en goed georganiseerde wedstrijden. En natuurlijk grote gastvrijheid zoals wij die in onze klasse gewend zijn.

Kijk dus ook naar de Oostenrijkse wedstrijdkalender. Dit jaar al, eind september de Open Oostenrijkse, ook meetellend voor onze ranglijst. Weliswaar zijn er dan in Nederland ook ranglijstwedstrijden maar, mocht het je uitkomen dan is het een prachtige gelegenheid om het EURO wedstrijdwater van 2023 al te verkennen. Met extra prijzen voor buitenlanders zoals blijkt uit onderstaand binnengekomen bericht:

Bericht van onze IOU AUT collega’s:

De versoepeling van de Corona-crisis is nu al voor iedereen voelbaar, de Oostenrijkse grenzen zijn open en de geplande regatta’s liggen eindelijk op schema. We verwachten een aantal leuke evenementen hier in Oostenrijk, waar ook het ondersteunende programma niet mag worden verwaarloosd. Wij nodigen u hierbij van harte uit. Net als vorig jaar eren we in 2020 onze snelste gastzeilers.

Omdat de integratie in het Oostenrijkse ranglijst niet eerlijk is, doen we het opnieuw met onze eigen gasten ranglijst. Om de soms lange reis een beetje zoeter te maken, kunnen we dit jaar dankzij enkele sponsors ook aantrekkelijke prijzen toekennen, te beginnen met een ski- en / of wellnessvakantie voor twee, traditionele kleding en accommodatie bij toekomstige regatta’s. Veel andere prijzen  hebben ook een relatie tot Oostenrijk als vakantie land.

U kunt informatie over deelname vinden op onze homepage IOU AUT website (https://www.o-jolle.at/) en met betrekking tot de ranglijst link AUT ranglijst (https://www.o-jolle.at/ranglisten/rangliste-g%C3%A4ste/)

We kijken ernaar uit u binnenkort weer te zien in Duitsland, Nederland of Oostenrijk

De Oostenrijkse IOU klasse organisatie

Oostenrijkse vlag Oostenrijkse vlag
1552251864 1552251864
1589141533(1) 1589141533(1)
1589141533(2) 1589141533(2)
image(1) image(1)
image(3) image(3)