Toch een Internationale Deutsche Meisterschaft 2020 !

Het gaat druk worden na 1 september!!

Nu het einde van het nagenoeg wedstrijdloze tijdperk nadert worden er nieuwe plannen gemaakt. Na 1 september, te beginnen met de EURO op de Braassemermeer en de ONK op Grevelingen, lijken de Corona beperkingen toch de mogelijkheid voor wedstrijden open te laten. Trouwens: schrijf je snel in voor deze series! Geef onze buitenlandse zeilers tijdig perspectief en onze organisatoren willen kunnen plannen dus wacht niet langer met je inschrijving

 Het afgelopen weekend op Steinhude bewees het dat het wedstrijdzeilen weer mogelijk kan zijn. Zie voor een verslag uit de pers Pinksterwedstrijden Steinhude (https://www.sportbuzzer.de/artikel/segeln-regatta-pfingstwettfahren-schaumburg-lippischer-sv-steinhuder-meer/) waar de goede observator ook nog een nederlandse wedstrijdzeiler, we noemen hem J., kan terug zien. En nog een link naar de trotse wedstrijdleider in Segelreporter.com (https://segelreporter.com/regatta/erste-klassen-regatta-in-corona-zeiten-102-segler-am-steinhuder-meer/)

De IOU Duitsland heeft, na overleg met hun leden, daarom besloten om hun reeds afgelaste IDM 2020 op de Schwielochsee toch te laten plaats vinden. En wel van 16-20 september op het Steinhudermeer. Inderdaad de locatie van afgelopen weekend waar men goede ervaringen met de Corona maatregelen heeft opgedaan.

- Woensdag is bedoeld als dag van aankomst, maar ook voor registratie en meting. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden maximaal acht races verreden. Zondag is de reserve dag en wordt alleen gebruikt als er op zaterdag geen vier races zijn.

- De SLSV zal een hygiëneconcept opstellen en laten goedkeuren door de overheid. Hieraan kan ook een beperking van het aantal deelnemers worden verbonden. Dit is echter nog niet duidelijk en daarom bevat de aankondiging in eerste instantie geen aantal deelnemers.

- De focus van het evenement zal liggen op races op het water. Het kader- / avondprogramma wordt ofwel geheel geschrapt of zal slechts op zeer kleine schaal plaatsvinden. Dit hangt af van de verdere Corona ontwikkelingen.

- Op de bekende weide komen parkeerplaatsen voor campers en tenten. Ook de installatie van sanitair (containers met toiletten en douches) is gebaseerd op het nog af te spreken hygiëneconcept.

Het zal U snel opvallen dat in datzelfde weekend de ONK Sprint op Langweer staat gepland. In normale tijden coördineren de IOU GER en NED  de data voor hun grote wedstrijden. Maar in dit nieuwe normaal is dat helaas niet mogelijk. Dat zal hopelijk begrepen worden. Voor de toppers wordt het dus kiezen. Maar blij mogen we zijn dat er weer te kiezen valt!

In Nederland zitten we nog tot 1 september zonder wedstrijden. Toch, ook na contact met het Watersportverbond dat natuurlijk vooral landelijk bezig is, zou het niet kansloos zijn om voor een wedstrijdweekend een Corona wal plan te maken. En dan via de gemeente/veiligheidsregio waarbinnen het wedstrijdwater ligt om toestemming verzoeken voor de wedstrijd in een contactloze buitensport met een Corona-adequaat wal programma. In Steinhude en Essen is dit succesvol geweest.

In Nederland moet dit niet onmogelijk zijn. Mocht iemand hier voor zijn vloot mogelijkheden zien, neem dan even contact met de IOU wedstrijd commissaris want de IOU is in bezit van de goedgekeurde plannen van onze Duitse zeilvrienden. Maar even voor de duidelijkheid: GEEN officiele wedstrijden zonder officiele toestemming! 

SLSV SLSV
steinhude 2 steinhude 2
steinhude 3 steinhude 3
steinhude 4 steinhude 4
steinhude 5 steinhude 5
steinhude 6 steinhude 6
steinhude 7 steinhude 7
steinhude 8 steinhude 8