EURO en ONK aangepast, viering van 60-jarig jubileum uitgesteld en de ALV online!

Update van het bestuur.......

Beste zeilvrienden,

 

Het Corona virus beïnvloedt onze wedstrijdkalender 2020 ingrijpend. Overheidsbesluiten, veiligheidsregio’s, besluiten van watersportverenigingen: het zijn allemaal randvoorwaarden geworden bij het organiseren van wedstrijden in de komende periode. Hopelijk gaan er na 20 mei weer mogelijkheden komen maar dat valt zeker nog te bezien.

 

EURO & ONK aangepast

Gebleken is nu dat wedstrijden georganiseerd op het Braassemermeer onder de vergunningsplicht vallen. En, met verbod tot 1 september op vergunning verplichte evenementen, heeft de WSV Braassemermeer ons dus geïnformeerd dat de EURO van 30 augustus t/m 2 september niet door kan gaan.

In goed overleg tussen de organisaties van ONK (Vloot Zuid) en EURO (Vloot Rotterdam en Nieuwkoop) is wat geschoven met de data om tóch een gemeenschappelijk EURO/ONK blok mogelijk te maken. Na afstemming, ook met onze Oostenrijkse en Duitse zeilvrienden, blijkt dit de meest gewenste optie.

De EURO op het Braassemermeer start nu op dinsdagmiddag 1 september en wordt compact. Na de geplande 8 wedstrijden zal op donderdag 3 september de EURO Kampioen worden gehuldigd. Vrijdag 4 september is de reisdag en het ONK zal van zaterdag 5 t/m maandag 7 september op Grevelingen worden gezeild. Alles begint dus wat later maar eindigt ook één dag later!

Met wat passen en meten moet dit lukken. De focus zal liggen op het wedstrijd gebeuren. Het sociale programma krijgt, waar mogelijk, alle aandacht maar; het zal anders zijn dan andere jaren. Maar, uiteraard met het doel om het maximaal ‘Olympiajolwaardig’-gezellig te maken.

Alle lof voor beide comités en de gezamenlijke aanpak die zij kiezen! Er wordt veel gevraagd van hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meer details over dit aangepaste programma zullen zij binnenkort bekend gaan maken. Als bestuur zijn wij erg blij met hoe iedereen toch het maximale er uit wil halen. Toch moeten we blijven kijken naar de Corona ontwikkelingen. Uiterlijk op 1 augustus wordt bekend gemaakt of en hoe beide kampioenschappen doorgang kunnen vinden.

 

Viering 60-jarig jubileum IOU NED uitgesteld

Deze onzekerheid is ook van invloed op de viering van ons 60-jarig jubileum van onze klasseorganisatie (tijdens het ONK). Het bestuur heeft samen met het organisatiecomité van vloot Zuid een mooi jubileumprogramma voorbereid. Zo rond deze tijd zouden we in ieder geval onze oud-leden en oud-kampioenen moeten uitnodigen voor de viering van het jubileum en de wedstrijd onder (oud-)kampioenen. Het zal duidelijk zijn dat dat op dit moment een zinloze actie is.

Verder maken de preventieve maatregelen, die dan waarschijnlijk van kracht zullen zijn ( 1.5m regel?), het waarschijnlijk niet mogelijk om het jubileum feestelijk te vieren. In deze omstandigheden hebben we geen andere keuze dan de viering van het jubileum uit te stellen. Afhankelijk van de mogelijkheden verschuiven we dit naar later dit jaar, of naar een evenement in 2021.

 

Algemene Ledenvergadering online

Een laatste belangrijk punt betreft onze Algemene Ledenvergadering 2020. Op de HISWA in maart moest deze worden uitgesteld. Maar onze statuten maken het wel nodig om in de eerste zes maanden van het jaar de vergadering te houden. Als bestuur hebben we daarom besloten om deze vergadering met beperkte agenda, hopelijk voor het eerste én voor het laatst, online te houden. Wellicht minder gezellig, maar het is goed mogelijk.

De datum hiervoor is woensdagavond 17 juni. De techniek om deel te nemen aan de vergadering, met je eigen bakje koffie in je eigen stoel, is niet moeilijk. Dit weekend zullen wij de uitnodiging en informatie voor het inbellen en bijwonen van deze bijzondere ALV naar alle zeilende en niet zeilende IOU leden mailen.

Hopelijk gaan we toch nog een beknopte maar nuttige vergadering kunnen houden. Zonder de borrel en gezelligheid achteraf maar dat is helaas niet anders.

 

Het zijn bizarre tijden! We wensen jullie en jullie families goede gezondheid toe. Houd vol.

 

1 mei 2020

769FAB66-E8C8-4FF2-825C-A6E3583F1AF5 769FAB66-E8C8-4FF2-825C-A6E3583F1AF5
8D0F72C0-A8D6-4DB0-AB3A-7AD60AA457F3 8D0F72C0-A8D6-4DB0-AB3A-7AD60AA457F3