Update van het Bestuur

... leven in een andere wereld...

Beste zeilvrienden,

 

Half februari publiceerden we als bestuur een enthousiast bericht over de zeer geslaagde WOW in Friesland en de mooie plannen voor dit jubileumjaar, startend met de HISWA in een nieuwe opzet, de ALV en het nationale trainingsweekend op de Braassem.

Ondertussen leven we in een andere wereld, die wordt gedomineerd door de zorgen om de enorme impact van het Corona virus. Namens het bestuur wens ik iedereen veel sterkte en doorzettingsvermogen toe!

 

HISWA en ALV

De HISWA kende dit jaar een andere opzet waarin de klassenorganisaties zich gezamenlijk presenteerden in een paviljoen. DE NED 8, de nieuwe boot van Thies, stond te pronken, gloednieuw en zelfs zonder het water te hebben gezien. In de donderdagmiddag, kort na de aankondiging van de maatregelen door het kabinet, werd de HISWA per direct gesloten. Jammer van alle moeite, maar de enige juiste beslissing.

In de ochtend hadden we net besloten en aangekondigd om de ALV op zaterdag af te gelasten.

De ALV zal later dit jaar plaatsvinden. We denken erover om die te organiseren op de zaterdagnamiddag van een van de evenementen in juli. Nader bericht volgt.

 

Henk Doze 1950 – 2020

Op 18 maart is ons lid Henk Doze plotseling overleden. Wij weten dat Henk, met zijn lange historie in de Olympiajol en als gastvrije mede-initiator van de Biercup, erg geliefd was bij zijn zeilvrienden. Het is een grote schok. Wij wensen zijn familie en (zeil)vrienden veel sterkte toe.

Op de website is het In Memoriam geplaatst, die wij ontvingen vanuit zijn Zeilvereniging Belterwiede.

 

Wedstrijdkalender

Het behoeft geen betoog dat de evenementen tot 1 juni zijn afgelast. Daaronder zijn 6 ranglijstwedstrijden! Wij houden de ontwikkelingen nauwgezet bij, sturen op de adviezen van RIVM en NOC/NSF en zullen zo snel als mogelijk nieuwe ontwikkelingen melden. Onze beoogde nieuwe wedstrijdcommissaris, Max Visser, zit beroepsmatig ‘dicht bij het vuur’ en kan ons van de juiste inzichten en informatie voorzien.

Ondertussen staat iedereen ongetwijfeld te popelen om een wedstrijdje te varen, maar wees verstandig en terughoudend! De eerstkomende tijd lijkt het verstandig om voor kracht en soepele spieren op zoek te gaan naar trainingsmogelijkheden binnenshuis.

Max en Thies buigen zich over de wedstrijdstrijdkalender na 1 juni en bekijken de mogelijkheden om zo mogelijk iets van de ‘schade’ in te halen. Zoals gezegd, nader bericht volgt.

Bedenk dat de ‘allergrootste’ evenementen van 2020 in september zijn gepland: de EURO, het ONK en het ONK-Sprint.

 

Namens het bestuur,

Fedde Sonnema

29 maart 2020

download download