We zijn overal Olympiajoller: ten oosten of ten westen van de grens!

Nog meer mogelijkheden om te trainen en te Olympiajol-genieten!

Even twee berichten van over de grenzen. 


Ook de Nederlandse zeilers worden elk jaar, eind maart op het Gardameer, door Rolli Franzmann uitgenodigd voor een Olympiajol trainingsweekje onder zijn leiding. Rolli, de man met één van de allergrootste Olympiajol Palmaressen aller tijden, doet dat al jarenlang met veel succes en plezier. Dit jaar kan dit door die jammerlijke Corona toestand natuurlijk niet in Noord Italie plaats vinden. Maar: het gaat wel degelijk door. Het is nu verplaatst naar de Baldeneysee, net over de grens bij Essen. 

Van 29 maart tot 3 april is iedereen daar welkom. Dat geldt voor de betere zeilers maar zeker de mensen zonder veel Olympiajol wedstrijd ervaring kunnen daar in één week één jaar sterker worden! Echt: een kracht en prachtstart van je seizoen. Je zult gastvrij worden onthaald! Bel/mail maar met Rolli:  +49 151 1911 4923 rdfranzmann@t-online.de

Het is de week voor de Ruhrpokal waar inmiddels al meer dan tien nederlandse Olympiajollers gaan mee strijden. Er zijn ook mensen die vooraf ook de vrijdag gaan trainen, dan zijn wij ook welkom! Inschrijven voor de Ruhrpokal kent trouwens een extra bonus: DJ Winni, bekend van de spetterende avond tijdens de ONK op Loosdrecht, komt dit jaar in Essen optreden; ”DJ Winni goes International! Ze is gecontracteerd door Vloot Essen en staat garant voor een feestelijke en gezellige avond. Dat wil je echt niet missen. Schrijf je in: het wordt weer mooie strijd met dus ook veel gezelligheid.

Het tweede bericht betreft de opname van buitenlandse zeilers in de Duitse Jaarranglijsten. Dus: wanneer je de wedstrijdjes over de grens mee vaart kun je eind van het jaar zien waar je plekje op de Duitse lijst is. Een sympatiek gebaar van onze Duitse IOU vrienden. Vorig jaar zagen wij ook al in Nederland dat veel duitse zeilers in onze lijst mee draaien. Soms zelfs om de bovenste plekjes. Nu is het over de grenzen gelijk getrokken: mooi! We zijn immers vooral Olympiajoller en daarna zijn we wellicht te typeren via een andere voorkeur m.b.t. biermerken.

Fijn te zien dat de Olympiajol zo’n sterke internationale verbondenheid heeft! Maar: Hollandse Olympiajollers, maak daar dan ook gebruik van. Doe eens mee aan de IDM op de Schwielochsee, vaar de Travemunde Woche, pak de Ruhrpokal en/of de Eiscup, stap eens over de grens naar het gezellige Wilhelmshaven of Steinhude. En dan noem ik er nog maar een paar: op de Duitse site kun je vinden dat onze Duitse zeilvrienden ieder weekend in alle uithoeken van Duitsland strijden. Prachtige ervaringen om daar eens een wedstrijdje van mee te pikken!

GER_NED2 GER_NED2
GER-NED GER-NED
GER-NED3 GER-NED3
SKS Essen logo SKS Essen logo
Olympiajol logo Olympiajol logo
Logo-trainen Logo-trainen
DJ Winni DJ Winni