Update van het bestuur

...verschillende mededelingen...

Bij de afsluiting van de zeer geslaagde WOW in Makkum en het Waddencentrum hebben we als bestuur de gelegenheid benut om de aanwezigen kort bij te praten over de recente ontwikkelingen in onze klasse. Met dit (geactualiseerde) bericht brengen we graag alle leden op de hoogte.

 

Er staat ons een bijzonder jaar te wachten, we vieren het zestig jarig jubileum van de klasse en organiseren de EURO op de Braassem. Het jubileum vieren we tijdens het ONK op de Grevelingen Beide evenementen vinden begin september plaats en later in dezelfde maand is er ook nog het ONK Sprint in Langweer, een top maand dus!

 

In de algemene ledenvergadering van verleden jaar is het plan van aanpak van de commissie ‘relevant houden van de Olympiajol’ gepresenteerd. Ondertussen hebben jullie in een enquête je input kunnen geven. Dat het onderwerp leeft is duidelijk, een overweldigende deelname waarvan ruim de helft al binnen een dag. In de ALV op 14 maart licht de commissie de resultaten toe en zal ze haar plannen delen.

 

In de afgelopen jaarvergaderingen hebben we als bestuur onze plannen steeds gepresenteerd op basis van de ‘speerpunten’ die in 2014 waren geformuleerd. Wij vonden het tijd om deze speerpunten en de bijbehorende motto’s (zie bijgaande overzicht), samen met de beoogde nieuwe leden van het bestuur,  te bekijken en waar nodig te actualiseren. We hebben opnieuw geconstateerd dat het bestuur in 2014 knap werk heeft verricht, waar we graag op voort bouwen!  We zullen de resultaten delen in de ALV.

 

Jullie hebben in een nieuwsbericht kunnen lezen dat we geen overeenkomst met Magic Marine hebben kunnen bereiken over voortzetting van de sponsoring van de klasse. We zullen dit in de ALV toelichten en aanduiden hoe we sponsoring verder willen oppakken. We zijn Magic Marine veel dank verschuldigd voor 3 jaren royale en welwillende sponsoring en tevens voor de support in de periode daaraan voorafgaand.

 

Er is bestuurlijke onrust binnen het Watersportverbond. Echter, een belangrijke en positieve ontwikkeling voor het wedstrijdzeilen is dat het Watersportverbond en de Zeilbond ‘in oprichting’ de krachten hebben gebundeld. De Zeilbond i.o. was het initiatief van Max Blom om een actieve en meer op de wedstrijdzeiler gerichte bond, als alternatief voor het Watersportverbond, op te richten.

Het ‘Platform Zeilen’ van het Watersportverbond is nieuw leven in geblazen en Max Blom zal dit platform aanvoeren. Eerste overleggen met de klasse organisaties hebben al plaatsgevonden. Wij hebben daar actief aan deelgenomen en zullen de plannen en daden van het Platform welwillend en met gepaste aandacht voor onze belangen ondersteunen.

 

Op de website is al eerder bericht over de wijzigingen m.b.t. wedstrijdlicenties, zie onderstaande link...

 

Link naar bericht (http://www.olympiajol.nl/nw-31474-7-3747942/nieuws/schaf_meteen__voor_de_kerst_je_wedstrijdlicentie_nog_even_aan.html)

 

Graag jullie aandacht hiervoor en realiseer je dat:

- er geen automatische verlenging meer is, je moet dat nu zelf ieder jaar actief doen;

- de organiserende verenigingen zelf de deelnemerslijst moet controleren op geldige wedstrijdlicenties en dat hier op wordt toegezien vanuit het Watersportverbond (bij de Sprintwedstrijden op 5 januari op de Spiegelplas hebben we gezien dat dat ook daadwerkelijk gebeurt).

Dus, neem actie wanneer je je wedstrijdlicentie nog niet hebt verlengd. Het voorkomt veel ergernis voor jezelf, de organiserende verenigingen en de klasse.

 

Tot slot een paar korte mededelingen:

Het gaat gelukkig de goede kant op met de gezondheid van Henk Mik, ons lid van verdienste; hij is weer thuis.

Jullie hebben kunnen lezen over nieuw elan in vloot Rotterdam, die weer ‘op stoom komt’. Een goede ontwikkeling!

Graag jullie aandacht voor de komende activiteiten:

• de afsluitende wedstrijd van de Wintercompetitie op 8 maart in Den Bosch 

   (uitgesteld vanwege storm ‘Dennis’);

• de HISWA en de ALV op zaterdag 14 maart;

• de landelijke training op 28/29 maart bij WV Braassemermeer (EURO water!);

• de eerste ranglijstwedstrijd van het jaar op 11/12 april in Reeuwijk.

 

Tot ziens bij deze activiteiten!

 

Namens het bestuur, Fedde Sonnema

download download