Vloot Rotterdam komt weer op stoom

...nieuw leven...meer commitment...

Na deelname aan het NK in 2018 in de Promoboot was ik verkocht: mooie klasse, uitdagende boot, grote deelnemersvelden, dat moet goed komen. Twee weken later kocht ik mijn eigen Olympiajol.

 

2019 was voor mij het eerste, volledige seizoen in de Olympiajol klasse.

Het vloot voogdijschap voor Rotterdam was net overgenomen door Jeroen Kooij, maar hij bleek achteraf eigenlijk weinig tot geen tijd te hebben om ook echt invulling te geven aan deze functie. Dus stelde ik hem eind december voor om die klus samen op te pakken voor 2020 en voordat ik er erg in had was ik benoemd tot de nieuwe vlootvoogd Rotterdam en kreeg ik Reeuwijk er gratis bij. Op zich prima, echter, ik bèn niet de vloot, ik ben gewoon ‘lid van’ en alleen samen maken we er een vloot van.

 

Zodoende hebben we zondag 19 januari, na een halve dag zeilen met zeven O-jollen op onze Kralingseplas, bij elkaar gezeten en met 13 aanwezige leden besproken hoe we weer wat leven in de brouwerij krijgen.

Concreet komt dat neer op meer commitment naar de Olympiajol en naar de Rotterdamse vloot. Het blijft echter wel gewoon een vrijetijdsbesteding voor eenieder en dus stellen we geen eisen, we hebben hooguit verwachtingen. Om die reden is besloten om bepaalde evenementen extra te promoten, om zo hopelijk met een groter deel van ‘Vloot Rotterdam’ aanwezig te zijn aan dezelfde start.

De vloot-app helpt daarbij, makkelijke communicatie en snel inzicht voor alle groepsleden in wel of geen deelname. We hebben ook even de bezem door de ledenlijst gehaald en er kwam inzicht en overzicht.

 

Er bleek behoefte aan een Reglementen avond, dus die hebben we meteen geregeld (dank je wel Joop). Woensdag avond 19 februari a.s. zal Geert Geelkerken ons bijpraten over het Wedstrijdreglement van 19:00-22:00 uur bij de KZC.

Mocht je (buiten vloot Rotterdam) die avond ook willen bijwonen, laat het mij even weten.  Link naar Harm (mailto:harm@hal158.com)

 

Verder is door Michiel Eijsink contact gelegd met de organisatie van de ”Van Uden Reco” (VUR) te Stellendam, alwaar de Olympiajol nu voor een gereduceerd tarief mag deelnemen! Een prachtig evenement, mooi open water en een zeer uitgebreide catering! Wel hebben wij het minimum op 15 inschrijvers gezet, we zitten op het moment van dit schrijven op 9, dus schrijf je alsnog in dan kunnen we ermee aan de slag.

 

Link naar inschrijven (http://www.olympiajol.nl/nw-31474-7-3753572/nieuws/van_uden_reco_stellendam_regatta.html)

 

Op dit moment varen wij om de 2 weken op zondag een paar race-trainingswedstrijden (georganiseerd door de Maas), en promoten we binnen onze vloot deelname aan de winterwedstrijd van Vloot Zuid 16 februari a.s.  Natuurlijk staan op korte termijn de Paashaas, VUR en onze eigen Gouwe Ouwe op 2 & 3 Mei, (vorig jaar spectaculair!) op het verlanglijstje.

Begin mei starten ook de woensdagavond wedstrijden weer op de Kralingseplas, met hopelijk daar ook grotere deelname dan afgelopen seizoen.

 

Kortom, er is genoeg te kiezen en misschien is dat in deze tijd ook juist wel wat vaker ‘het probleem’… Er moeten keuzes gemaakt worden en die keuze is per persoon verschillend.

Het enthousiasme is er in ieder geval, maar nogmaals: alleen samen zijn we een vloot!

 

Tot ziens op het water & op de kant!

Harm van den Broek – NED 692

Doljfm%YTGC577OHhef6qg Doljfm%YTGC577OHhef6qg