EURO 2023 in Duitsland tijdens de Travemünde Woche

Het lijkt ver weg maar deze zomer kan het ook al!

De laatste paar jaar wordt er op deze site al enthousiast verslag gedaan van de Duitse ranglijst wedstrijden tijdens de Travemünde Woche op de Oostzee. Prachtige entourage, fenomenaal zeilwater en een enorm feest op de wal. 

Maar niet enkel de Nederlandse zeilers zijn zo opgewonden over die paar heerlijke zeildagen in juli. Ook, eigenlijk vooral, onze Duitse zeilvrienden zelf. Men geniet met volle teugen en de groep deelnemers groeit ieder jaar.

Het heeft er toe geleid dat de IOU GER al heeft besloten om ’hun’ EURO, namelijk in 2023, te houden op deze fantastiche locatie. We varen nogal weinig op groter water terwijl onze Olympiajol dat prima aan kan. En het voegt echt een dimensie extra aan de zeilervaring toe. 

Dus: parkeer de EURO 2023 alvast ergens in je achterhoofd. En weet; je moet er minimaal een keertje gevaren hebben om optimaal je snelheid uit die golven te halen.  Varen op de Haringvliet is een goed begin maar voor het echte Oostzee-werk moet je even die paar uurtjes de auto in. Stel optimaal genieten niet uit: kom dus in 2020 al naar de Oostzee.

Ver is het niet, fantastisch is het wel!

EURO 2023 Travemünde Woche EURO 2023 Travemünde Woche