Schaf meteen voor de Kerst je wedstrijdlicentie nog even aan!

Veranderde procedure maakt je actie nodig!

Wanneer het goed is hebben alle actieve Olympiajollers reeds een mail van het Watersportverbond ontvangen met het verzoek om de Wedstrijdlicentie 2020 vanaf nu zelf aan te vragen. Voorheen werd deze automatisch verlengd en afgerekend, vanaf komend jaar moet dit een actieve handeling worden. Om wat achtergrond  én het belang van de wedstrijdlicentie aan te geven hierbij wat context.

We betalen allemaal om een goed functionerende overkoepende organisatie als ’ons’ Watersportverbond mede te financieren. Dit gaat via een bedrag per wedstrijdlicentie én via ons verplichte lidmaatschap van een bij het Watersportverbond aangesloten watersportverenging (deze draagt een deel af). In ruil hiervoor kan het Watersportverbond faciliteren o.a. regelgeving, opleidingen, wimpels en medailles voor NK’s en officials/vrijwilligers. Zonder inkomsten dus geen wedstrijden en begeleiding!

Dit model staat onder druk. Inhoudelijk: qua toekomstig beleid inzake het wedstrijdzeilen zoals in het vorige artikeltje reeds besproken. En financieel: de baten dekken de kosten niet. Er komen daarom allerlei veranderingen aan zoals rond de wedstrijdlicentie maar zeer waarschijnlijk ook m.b.t. meetcertificaten (meetbrieven).

Over dit laatste pas meer wanneer er besluiten over worden genomen. Dat wordt ergens in de maand december verwacht maar kan ook nog veranderen. Als IOU bestuur doen we ons best U als zeiler hier van op de hoogte te houden. 

Daarom nu even aandacht voor die wedstrijdlicentie.

Want, wat verandert niet:

- als wedstrijdzeiler móet je een wedstrijd licentie hebben

- als verantwoordelijk persoon, want je bent stuurman, moet je ook lid zijn van een aangesloten watersportvereniging. (voor meermansboten: een wedstrijdbemanning  hoeft dit niet meer te zijn)

- zonder wedstrijdlicentie mag je geen officiele wedstrijden starten; geen ranglijst wedstrijden en ook de meeste andere wedstrijden die onder auspicien van het Watersportverbond zijn uitgeschreven niet. Doe je dat toch en ’glip je er doorheen’ dan zeil je illegaal.

- natuurlijk wordt je als Olympiajolzeiler die aan -ranglijst-wedstrijden mee doet ook verwacht lid te zijn van de IOU Nederland. Wel zo sociaal en bepaald niet duur maar geen reden om niet te mógen starten.

Wat verandert er wel:

- geen automatische verlenging meer; nu zelf ieder jaar actief doen. 

- dit kan tot eind januari 2020 met een interessante early bird korting (dus ruim 6 euro korting op de 41,40 Euro).

- organiserende verenigingen moeten zelf de deelnemerslijst actief controleren op geldige wedstrijdlicenties. Hier zal actief op worden toegezien.

- door die actieve controle brengt een Olympiajoller zonder geldige wedstrijdlicentie een organiserende vereniging in een vervelende situatie aangezien zij je dan van de inschrijflijst moet afhalen: op dat soort communicatie en werk zitten zij ook niet te wachten.

Waarom verandert het: 

-  Bij het automatisch verlengen van de abonnementen bleef een te grote groep mensen niet reageren op herhaalde meldingen om niet gewenste abonnementen te beeindigen.

- Dit betekent dat er facturen worden verstuurd die, na herhalingen, aanmaningen en wat dies meer zij onbetaald blijven en dus gecrediteerd moeten worden.

- Deze werkwijze is dermate inefficient dat het niet zinvol is om dit door te zetten 

Genoeg toegelicht! Nu gewoon direct even actie nemen!

- klik op deze link Inlog Watersportverbond (https://watersportverbond.force.com/leden/s/login/?startURL=%2Fleden%2Fs%2F&ec=301) 

- klik op de ’Webshop’ (op PC in de blauwe balk, via tablet/mobiel rechtsboven menuutje)

- klik op ’licenties’ en dan ’Wedstrijdlicentie 15 % early bird korting’ 

- dan direct bestellen en afrekenen.

Nu is het een kleine moeite. Later doen en dus misschien vergeten: dan wordt het duurder en is het niet alleen vervelend voor jou maar zeker ook voor die mensen die moeten controleren en jou moeten gaan aanspreken.

Dus neem gelijk die kleine moeite even!

 

Nog een interessante link o.a. over dit onderwerp: 

Watersportverbond mededeling (https://zeilen.watersporters.nl/nieuws/2019/oktober/wedstrijdsport-kan-het-beter-het-moet-in-ieder-geval-anders/)
  

Watersportverbond logo Watersportverbond logo
Licenties Licenties
download download
VME_5887 VME_5887