Wedstrijdverslag Oliebollen wedstrijden 2019

.....en uitslag

Naar aanleiding van de weersverwachtingen zijn de Oliebollen wedstrijden gewoon doorgegaan. Hierboven staan de uitslagen!

Hieronder volgt een leuk verslag...

Zaterdagochtend 8.30 uur, zwaarbewolkt en  2 graden, brrrrrrr…. winterse temperatuur.

Nog niet echt enthousiast, maar wel  in de auto gestapt, kacheltje snel aan en met de Olympiajol op weg naar Zuidlaren.

11 Olympiajollen ingeschreven, waarvan er 10 aan de start verschenen. Een van de zeilers had de dag ervoor een knieblessure opgelopen. Bij een ritje op de scooter van zijn dochter, geconstateerd dat de voorrem  zeer goed werkte en onderuit gegaan. Veel sterkte toegewenst.!!

 

De overige 10 waren nog blessurevrij. Onder het genot van een bakkie, de aanmelding gedaan en vervolgens de boot klaargemaakt voor de 1e start. Onder leiding van niemand minder dan Anton Wachter, had het wedstrijd comité er een mooi kruisrak ingelegd.

 

Eenmaal op het water was het toch genieten. Heerlijk om weer even in je bootje te zitten. Er stond een mooie bries en direct na de start kwam het veld nog heel compact bij de 1e ton aan.

Jan van Amerongen als eerste, gevolgd door Melle Heerlien met daarachter een treintje van de overige 8 boten.

In het tweede kruisrak koos het ene deel voor de bakboord slag en het andere deel voor een stuurboordslag. De stuurboord slag was iets beter en Pier Thomas kon hiervan profiteren en kon bij Melle en Jan aansluiten. Met een iets toenemende wind, kon Pier Thomas in het laatste kruisrak het 1e plekje overnemen en voor de wind finishen met Melle, Jan, Ward, Friso hier kort erachter.

Het veld zat mooi dicht in elkaar. Helaas werd Marcel Vos onderweg ziek , maar is nog wel gefinisht. De 2e wedstrijd moest hij laten lopen.

Niemand klaagde over de kou. Alleen het wedstrijd comité zat op een startschip zonder enige vorm van verwarming en zij waren blij, dat ze weer konden opwarmen in het clubhuis.

In de pauze met voor iedereen heerlijke zelfgemaakts snert,  werd de pauze een half uurtje ingekort, i.v.m. de dreiging van een toenemende wind, later in de middag.

2e start; Jan van Amerongen ging er met Melle direct vandoor en sloeg een redelijk gaatje. De rest volgde op gepaste afstand dicht bij elkaar. Jan controleerde samen met Melle de eerste 2 kruisrakken, ondanks verwoede pogingen  van Pier Thomas om erbij te komen. In het 3e kruisrak slaagde dit deels  om via de stuurboordslag bij de boventon Melle  te passeren.  Jan finishte met 50 meter voorsprong. 

Pier Thomas en Melle gingen nog een paar loef-duels aan, maar Pier Thomas behield zijn 2e plekje en Melle volgde direct als 3e en met een klein gaatje kwamen ook Friso, Benny en Ward dicht op elkaar over de finish 

Na afloop volgde er nog een gezellige 3e helft in het clubhuis, met getoonde foto’s van een aantal prachtige Olympia Jol restauratie projecten, waar op dit moment druk aan gewerkt wordt.

Dat ziet er goed uit in Zuidlaren.

De volgende dag prachtig weer, maar geen wind. Helaas werden deze wedstrijden afgelast, maar de oliebollen smaakten er niet minder om. Na de prijsuitreiking bootjes inpakken en weer terug naar huis.

Een prachtig en goed verzorgd evenement dat zeker meer deelname verdient.

 

De eerste wintercup wedstrijd van het seizoen 2019-2020 zit erop.

 

 

 

 

IMG-20191118-WA0010 IMG-20191118-WA0010
download download