Nu ook FOTOABLUM: Ielselery 2019, Aldegea Olympiajol Hans en Sip

Palingen zo dik als komkommers en lekker. .......

Link naar het: Foto Album door Hanneke (https://myalbum.com/album/xHuwH3hk98gT)

 

Ielselery 2019, Aldegea Olympiajol Hans en Sip

In toepasselijk fries stond deze tekst gedrukt op de uitgereikte shirts na afloop van de wedstrijden op de Oudegaaster Brekken. Een evenement om nooit meer te vergeten; net als de 9 voorgaande edities zo het schijnt. Zelf was ik er alleen deze keer bij, 10e op rij dus en helaas voor mij en alle anderen, was dat ook direct de laatste. Want Hans en Sip stoppen ermee en geven het stokje graag door aan een ander..

Tien edities lang hebben Hans en Sip hun deuren opengezet, zoals ook op 28 augustus 2019. Onder een heerlijke zomerzon en toch nog wind, konden er 2 wedstrijden worden gevaren, mede omdat het walprogramma zeker zo belangrijk wordt gevonden. Vanaf 10 uur werden we ontvangen in de grote tent in de voortuin van Hans en Sip. Koffie, thee en gebak  en palaver van Hans en de wedstrijdleider Jacobus de Vries. Barbara weer voor de uitslagen en er was een praam voor de aanhang, om de wedstrijden van dichtbij te beoordelen en zelfs een SUP voor de dames, om dat ook eens te proberen en dat deden ze! De SUP was ontstaan uit een ruil tussen Quintus en een Laserzeilster; de ene koos voor een relaxte dag en de andere wilde dolgraag eens in een Olympiajol zeilen. Algemene mening van de heren was, dat de kwaliteit van de O 600 met sprongen vooruit was gegaan... Kortom: het was een heerlijke zeildag. 

De eerste wedstrijd wis Jan Tekstra de winst al reeds in het eerste rak te pakken, met direct daarachter Pier Thomas. Beiden vergisten zich echter in de baan. De boventon bleek een spreidboei en daarmee verloren ze iets op de voorsprong. Uiteindelijk profiteerde Jan T. daar toch flink van en wist dat verder uit te bouwen. De 2e wedstrijd leek een hele andere uitslag te krijgen, maar uiteindelijk wist Luut zich vanuit een onmogelijke geachte slag vanuit de bakboordwal en een strook wind alleen voor hem, het meer over te steken. Bij de finish maakt de wedstrijdleiding het nog heel moeilijk voor de kopgroep door de gate sterk naar bakboord te verleggen. Hiermee hadden Thies en Luut de keuze en beide kozen voor een andere. Tot de finish was het bloedstollend spannend, echter Thies kwam net 5 meter te kort.  Jan Tekstra hield de aansluiting en kon de schade beperken tot 5 punten.

De Zilver Aal werd daarmee toch nog gewonnen door Jan Tekstra, met gelijke punten op de 2e plek Bart en op de 3e plek Thies een puntje erachter. Omdat deze prijs niet meer wordt uitgereikt is, uiteindelijk Luut de gelukkige die haar mag behouden, want volgens de statistieken van Hans (3 x gewonnen). Hans en Jan roemden alle 22 deelnemers. De  laatste en de eerste werden zelf toegezonden door Jan Tekstra onder zijn eigen muzikale leiding. Dat hij zelf die eerste prijs gewonnen had, wist hij subtiel en met enige bescheidenheid, te verwerken in zijn vrije tekst gezongen op de melodie Echte Vrienden, jij en ik, ... als je maar wint.

We kijken terug op wederom een gezellig, ontspannen, sfeervol en vooral inspirerende zeildag. Met grote dank aan Hans en Sip, die weer heel wat op te ruimen hebben, maar ook met weemoed zullen terugkijken naar hun initiatief voor Het Palingzeilen, en terecht; doe dat maar eens na.

Uw suppende reporter.

 

link naar foto?s Palingvaren 2019 (http://www.olympiajol.nl/ph-31474-3-38797/foto/palingvaren_2019.html?)

 

De paling smaakte er niet minder door!

DSC06837 DSC06837
DSC06840 DSC06840
DSC06866 DSC06866
DSC06873 DSC06873
DSC06816 DSC06816
DSC06825 DSC06825