Vrijbuiterweekend 2019

Winnaar op thuiswater...

Luuk Kuijper is de winnaar geworden van de 57ste editie van het Vrijbuiter weekend. Op zijn thuiswater wist hij met een eerste, een derde en twee vierde plaatsen, Onno Yntema net voor te blijven.  Op de eerste dag hadden Onno en Luuk nog een zelfde aantal punten maar het thuiswater gaf  uiteindelijk de doorslag.

Voor het Vrijbuiterweekend hadden dit jaar 36 Olympia jollen ingeschreven, twee minder dan de Pampus, de grootste klasse dit jaar. 

Zaterdag was een prachtige zeildag, niet te warm en niet te koud, met een zonnetje en een heerlijk windje. Joop de Jong zeilt die eerste dag het meest stabiel van alle deelnemers, beide wedstrijden komt hij als tweede over de finish. Thies  Bosch legt beslag op de vierde plek en beste senior is Robert Numan als vijfde.

Als we van het water komen en zo ongeveer alle jollen weer op de kant staan, begint het te regenen.   

De BBQ en feestavond zorgen vervolgens toch voor de nodige gezelligheid.

De tweede dag gooit het klassement aardig door de war. Luuk krijgt met twee vierde plaatsen de leiding in het klassement, omdat Onno in de ochtend wedstrijd niet verder komt dan een zevende plek. Helaas is er met vier wedstrijden geen aftrek op de Vrijbuiter weekend. Jan Willem van den Hondel revancheert zich op de tweede dag met een tweede en een eerste plaats en klimt daardoor in het algemeen klassement naar de derde plek. Joop de Jong weet de ochtend wedstrijd als eerste af te sluiten en lijkt de overall winnaar te worden, maar verprutst het in de laatste wedstrijd door een 16 plaats. Thies Bosch heeft ook in die tweede wedstrijd van de zondag een minder geslaagde editie met een 11 plaats. Hij eindigt als 5e. Zesde wordt Henk de Groot en Robert Numan is als zevende, de beste senior van het hele veld.  

 

Uitslag Vrijbuiterweekend 2019 (/content/31474/download/clnt/89064_Uitslag_Vrijbuiter_2019.pdf)

 

Vrijbuiter Vrijbuiter
Schermafbeelding 2019-07-10 om 08.17.56 Schermafbeelding 2019-07-10 om 08.17.56